22 03 2018 / 12:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
četvrtak, 22 mart 2018 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini

 

* Danas u u Kuli u sali „Nepker“ od 11 do 13 časova Sajam zapošljavanja.Poslodavci  su iskazali  potrebu za preko 150 radnih mesta. U ponudi je veliki broj slobodnih radnih mesta u tekstilnoj industriji, obućarski radnici, vozači svih kategorija, ekonomisti, pravnici, radnici iz oblasti osiguranja, prodavci u kiosku, varioci, bravari, magacioneri, pomoćni radnici u magacinu, komercijalista, radnici u proizvodnji. Besplatan prevoz  nezaposlenih lica iz Sivca, Crvenke, Kruščića, Lipara i Ruskog Krstura do Nepkera, uz ličnu kartu i evidencioni karton na dan sajma vršiće prevoznik „Putokaz“ iz Crvenke.

* Treći naslov u okviru akcije Knjiga nedelje je knjiga „Put u Sarajevo“ Džona Rola iz Cliove edicije „Polis“. Vodeći evropski istoričar, pisac monumentalne trotomne biografije nemačkog cara Vilhelma II, Džon Rol, prvi put se predstavlja domaćim čitaocima zbirkom eseja koje je posebno odabrao za srpsko izdanje.Knjiga „Put u Sarajevo“ Džona Rola na Odeljenju za odrasle somborske biblioteke biće izložena do 24. marta.

* Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” u subotu, 24. marta, u 18 sati na Dečjem odeljenju Gradske bibliotekeorganizuje predstavljanje romana “Luzitanija” Dejana Atanackovića, dobitnika NIN-ove nagrade za 2017. godinu. Učestvuju Dejan Atanacković, prof. dr Saša Radojčić, Dragan Babić i Nataša Turkić.

* U skladu sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor u nedelju, 25. marta, u periodu od 8 do 16 časova organizuje sledeće preglede: Ultrazvuk abdomena, Pregledi melanoma (mladeža), Ginekološki pregledi. Ultrazvuk abdomena i pregledi melanoma obavljaće se u prostorijama Radiološke službe – prizemlje Hirurškog bloka. Ginekološki pregledi će se obavljati u prostorijama Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo. Pacijenti koji nameravaju obaviti pregled ultrazvuk abdomena ne treba da unose hranu nakon 20 časova prethodnog dana, a na dan pregleda ne treba da unose ni hranu ni tečnost. Preglede mogu obaviti svi zainteresovani građani, dakle i oni građani koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje.

* Tokom 2018. godine Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora vršiće permanentni inspekcijski i komunalno-inspekcijski nadzor u svim naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora. Već tokom marta, lica ovlašćena za inspekcijski nadzor, posetiće sva somborska sela i građani će imati priliku da na licu mesta, neposredno, komunalnim policajcima ukažu na komunalne probleme u svom selu.Odeljenje inspekcije i komunalne policije nadzor u selima će vršiti prema sledećem rasporedu: 22. mart – Gakovo i Rastina; 28. mart – Bački Breg i Kolut i 29. mart – Bezdan i Bački Monoštor.

* Zajednički projekti između GIZ-a i privrede povezuju privredne interese i razvojnopolitičke ciljeve, kao što su uvođenje novih tehnologija, upravljanje otpadom i vodama, transfer tehnologija i znanja. Svaki partner u projekat unosi svoje jake strane – GIZ pruža podršku pri finansiranju u maksimalnom iznosu do 50 odsto (200.000 evra) ukupnog budžeta i koordinira aktivnosti. Firme u projekat unose svoju tehnologiju, kapital i stručno znanje. Odgovornost, trošak i rizike snose oba partnera podjednako, rečeno je na jučerašnjem sastanku.Poziv za prijavu projektnih ideja otvoren je do 31. marta i pozivaju se sve zainteresovane firme da prijave svoje projektne ideje ili da se za više informacija obrate Tehničkom sekretarijatu NALED-a u Srbiji putem e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

* Opštinski kulturni centar iz Apatina u okviru 3. Festivala kratke forme “Potpis” raspisuje Konkurs za kratku priču i dodelu nagrade “Miodrag Borisavljević”.Uslovi konkursa su da jedan autor može poslati samo jednu priču; priče se šalju u dva primerka pod šifrom; jedan autor može da učestvuje samo sa jednom šifrom; nagrada se dodeljuje samo jednom autoru; istom autoru Nagrada se ne može dodeliti drugi put; tema je slobodna; priče moraju biti neobjavljene, dužine do šest hiljada karaktera.Konkurs je otvoren od 1. marta do 1. maja, a dodela nagrade je u septembru 2018. godine.

* 3. Međunarodni prekogranični ultramaraton Osijek-Apatin biće održan u nedelju, 25. marta. Suorganizatori ovog značajnog projekta su Atletski klub Apatin i Udruga Zdravo trčanje iz Osijeka. Dužina ultramaratonske staze iznosi 50 kilometara. Start trke biće u Osijeku ispred Elektroslavonije, u 9.30, cilj je predviđen da se postavi isped Banje Junaković.

* Zbog planiranih radova na električnoj mreži u Somboru će danas u vremenskom intervalu od 8 do 9 sati bez struje ostati područje trafostanice „Kneza Miloša 1“, u vremenskom intervalu od 8 do 11 sati područje trafostanice „Venac“ i to Mirna ulica, Ulica Avrama Mrazovića, Sonje Marinković brojevi 9 i 19, venac Stepe Stepanovića od br. 2 do 22 i Ulica Kralja Petra Prvog od br. 11 do 19, a u vremenskom intervalu od 11 do 14 sati bez struje će ostati područje trafostanice „Blok 0204/3“ i to zgrada D9 1. i 2. ulaz i Ulica Prote Mateje Nenadovića brojevi 2 i 4. U Apatinu će u vremenskom intervalu od 8 do 14 sati bez struje ostati područja trafostanica „Marina“, „Brodogradilište“, „Vodovod“, „Rekreacioni centar“, „Stara pumpa“, „Kučka“, „Harčaš“, „Vagoni“, „Budžak“, „Pčela“ i „Pčela čarda“. U Kuli će u vremenskom intervalu od 9 do 12 sati ostati delovi ulica Marka Miljanova i Radničke, a od 12 do 13 sati deo Njegoševe ulice.

* U Somboru će u noći između četvrtka i petka dežurati Prva narodna apoteka u Ulici Kralja Petra Prvog 36.

* U Somboru i okolini danas nas očekuje sunčano vreme. Jutarnja temperatura iznosiće -5, a maksimalna dnevna +4 stepena. Duvaće slab severoistočni vetar brzinom do 4 m/s, dok će relativna vlažnost vazduha iznositi oko 48%. Prema najavi meteorologa, narednih dana nas očekuje porast dnevne temperature.

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 267 cm, kod Apatina 352 cm i kod Bogojeva 342 cm.

 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 21 mart 2018 16:56

Kolektivni ugovor

PU „Vera Gucunja“

i Grad Sombor

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 21 mart 2018 16:53

Revidirani budžeti


Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 21 mart 2018 16:44

Otvoreni Konkursi

za rad u "Lidl"u

 


Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - VOJVODINA
sreda, 21 mart 2018 16:42

U Kuli u četvrtak

Sajam zapošljavanja


Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SRBIJA
sreda, 21 mart 2018 16:40

Indeksi potrošačkih cena

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
sreda, 21 mart 2018 16:32

Lazar Jovanović -

nada somborskog

i srpskog sporta -

prvi u Vojvodini, treći u Srbiji

 

 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 21 mart 2018 16:02

Servisne informacije

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 20 mart 2018 16:34

Projekti u oblasti

kulture - potrebne nove

specifikacije troškova

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - ZDRAVLJE
utorak, 20 mart 2018 16:28

20.mart -

Nacionalni dan borbe

protiv raka dojke

 

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 20 mart 2018 16:24

Nedeljni

saobraćajni izveštaj

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 20 mart 2018 16:21

Anketa TV Sreće


Pošto je mart mesec posvećen

borbi protiv raka,

a prevencija tu igra najznačajniju

ulogu,

u ovonedeljnoj anketi pitali smo

sugrađane

da li idu na godišnje sistematske

preglede?

 

video prilog

 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - KNJIŽEVNOST
utorak, 20 mart 2018 16:19

Knjiga nedelje -

„Put u Sarajevo“

Džona Rola

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 902
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Gradska Pivnica Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .