21 07 2017 / 22:41

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right


Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
петак, 21 јул 2017 00:00

 

Ових дана у Сомбору и околини:

 

*Заменик градоначелника града Сомбора, Антонио Ратковић и заменик покрајинског секретара за спорт и омладину др Патрик Дрид потписали су Уговор о изградњи прикључка на електроенергетску и водоводну мрежу источне трибине на градском стадиону у Сомбору. Уговор предвиђа изградњу комуналних прикључака, којим ће се источна трибина на градском стадиону привести намени. Радови на овом објекту ће започети у најкраћем року и вреде укупно 1.300.000,00 динара.

*Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансира адаптацију и санацију просторија џудо и самба клуба „Бачка“ у Сомбору. Реновирање и привођење намена просторија клуба „Бачка“ вреди 200.000,00 динара, а средства су одобрена на основу Конкурса за финансирање посебних програма – пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини. На истом Конкурсу Школа за основно образовање са домом „Вук Караџић“ у Сомбору добила је средства у износу од 400.000,00 динара за замену столарије на фискултурној сали.

*УГ „Буњевачко коло“ организује 22. и 23.07. Завршну жетелачку свечаност „Буњевачка дужионица 2017“. У суботу је у 20 сати на тргу Светог Ђорђа Концерт фолклорних и певачких група а у недељу прграм почиње окупљањем гостију у 8 сати на тргу Републике,  па следи Дефиле фијакера, у 10 сати Света миса захвалница у цркви Пресветог тројства, у 12,30 сати пријем код председника Скупштине Града и од 14 сати свечани ручак у сали „Кристал Лукс“

*  И ХКУД »Владимир Назор« приређује у недељу, 23. јула, “83. Дужионицу” Окупљање учесника Дужионице почиње у 9 сати у “Хрватском дому”. Заједничка свечана миса, са УГ „Буњевачко коло“  је у цркви Пресветог тројства у 10 сати. После мисе се у поворци иде до Жупаније где ће Крух од новог жита бити предат председнику Скупштине града Сомбора Зорану Парчетићу. “83. Дужионица” се затим завршава рисарским ручком у “Хрватском дому”. Као увод у “83. Дужионица” биће вечерас  у 20 сати организована Књижевна вечер у Хрватском дому посвећено књизи “Отајством Исусова дјетињства до мистике–уломци из писане ријечи” Герарда Томе Стантића.

*Поводом своје славе Светог Илије ЗУС "Коријени" у сарадњи са Спортским савезом града Сомбора организоваће у суботу 23. јула од 14 часова на купалишту Штранд  "Завичајне спортске игре". Заинтересовани могу да се пријаве на телефон 062 277 527или 066 785 551. Након завичајних игара за све учеснике биће припремљен војнички пасуљ.На Штранду ће у исто  време бити организована и традиционална ликовна колонија. Своју славу Светог Илију ЗУС "Коријени" ће прославити 1, августа у 19 часова у храму Светог Георгија и позивани су сви чланови, пријатељи и људи добре воље да присуствују освећењу славског колача, а сутрадан, на Илиндан 2. августа, да буду  на литургији од 9 часова у истом храму.

*Новосадски хуманитарни центар у периоду од 20. септембра до 31. октобра 2017. организује петодневне обуке за становнике општина Кула и Апатин који су заинтересовани за покретање сопственог посла.Предност у одабиру полазника обука биће дата младима од 15 до 30 година старости и особама женског пола, без обзира на старост. Најуспешнији полазници ће имати прилику да се, после обуке, са својом пословном идејом пријаве за бесповратна новчана средства намењена предузетницима. Рок за подношење пријава је 10. септембар 2017.Заинтересовани се могу пријавити за учешће на обукама из  Органске производње хране,Развоја локалног туризма као и Пружања услуга помоћи у кући старим лицима.Обука се организује у оквиру SEED step 2 програма (Подршка развоју образовања и запошљавања), који има за циљ да допринесе запошљавању, смањењу сиромаштва, родној равноправности и социо-економском развоју у региону.Учешће на обуци је бесплатна за полазнике; све трошкове покрива Новосадски хуманитарни центар

* Данас исплата привремене новчане накнаде за јун 2017 незапосленим лицима која живе на и изван територије АП Косова и Метохије

* Изложба акт фотографија „Ренесанс“, професора Владимира Татаревића из Београда биће отворена данас од 19 сати у просторијама Мале ликовне галерије КЦ "Лаза Костић" Сомбор. Професор Татаревић ће у суботу (22.07.) у просторијама Едукативног центра Пољопривредне стручне службе одржати радионицу „Акт фотографија“ са почетком у 10,30 часова. Улаз је слободан.

* Фестивал епске и научне фантастике „Сомбор 2017“  у Сомбору 19. и 20 августа . У два фестивалска дана, у простору Културног центра „Лаза Костић“ у Сомбору, све посетиоце очекују пројекције цртаних филмова за децу и младе, пројекције филмова, изложбе слика, промоције књига и стрипова, представљање издавачких кућа и сомборских књижара, боди арт цртање, КОСПЛЕЈ, турнир у цардбоард играма, сајам књига, стрипова, плаката, фигурица и свега што је везано за фантастику, као и многа друга дешавања... У склопу фестивала, првог дана биће организована радионица за децу у прављењу фигура фантастичних бића, док ће другог дана бити одржана радионица цртања свемирских бродова и научнофантастичних мотива.

* На купалишту Штранд ове недеље спроводи се манифестација „Сомборско спортско лето 2017“. Циљ манифестације „Сомборско спортско лето 2017“ јесте промоција спорта и здравих стилова живота. Манифестација нема само едукативни, већ и хумантирани карактер. Малишани ће моћи да поклоне своје играчке вршњацима из сиромашних и угрожених породица. Прикупљање играчака ће се одвијати на штанду Црвеног крста, под мотом „Друг, другу“.

* Вечерас у Соколском дому Спортски савез града Сомбора и Кошаркашки савез Србије организују професионални баскет турнир у оквиру „РОДА 3×3 првенства Србије“. У оквиру турнира биће организовано и такмичење у шутирању тројки. Турнир се игра 21. јула у Соколском дому. Прво место биће награђено са 40.000 динара, спортском опремом Кошаркашког савеза Србије и пласманом на финале Србије, друго место добија 20.000 динара и спортску опрему, а треће место 10.000 динара и спортску опрему.

* Данас у Сомбору од 8 до 10 сати повремено без струје због планираних радова на електрицној мрези, у интервалу од 8 до 10 сати у Сомбору без струје це остати потросаци на подруцју трафо станица Т-11. Од 10 до 12 сати струје неће имати подруцје трафо станица „Е-3 “  и „Е- 6 “, док од 12 до 14 сати струје неце бити на подруцју трафо станица “А-24“,”Дом пензионера”  и  „Т–17“.

* У Сомбору ће између петка и суботе ће дежурати Прва народна апотека у улици Краља Петра првог 36 а за викенд дежурна је Централна апотека на венцу В.Р.Путника 27

* У Сомбору и околини данас сунчано и веома топло време. Температура ће се кретати у интервалу од јутарњих 20 до максималних дневних 34 степена. Дуваће југозападни поветарац брзином од око 2 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 45%. И за викенд такође сунчано са порастом температуре, мало освежење од уторка.

*Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење у којем наводи да су на подручју Западнобачког управног округа  могуће ВЕОМА опасне временске појаве. Упозорење, тзв. црвени метео-аларм,  важи  за период од 00.00 часова 20. јула,  до 00.00 часова 22. јула 2017. године. У упозорењу се наводи да ће температура достићи 35 (могуће и више) степени Целзијуса

* Ниво Дунава код Бездана јутрос је 80 цм, код Апатина 138цм и код Богојева 109 цм.

 


РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

Robna kuca KIDS

Robna kuca MILANO

Elektro Selenča

Bunjevačka dužionica 2017

RIA Cosmetics

Bašta Centar

Pagi FOTO

Robna kuca MILANO
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .