17 11 2017 / 22:15

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
petak, 17 novembar 2017 00:00

 

 

Ovih dana u Somboru i okolini:

 

* Turistička organizacija grada Sombora i Udruženje vinara i vinogradara „Riđički vinogradari“ organizuju danas manifestaciju "Dan mladog vina" . Program obuhvata ceremonijal krštenja mošta u vino, kao i nastup tamburaša. Program počinje u 17 sati na trgu Svetog Trojstva u Somboru.

* „Četvrti prekogranični pozorišni festival na nemačkom jeziku“ biće otvoren u petak u 16 sati u Studiju 99 Narodnog pozorišta Sombor. Ove godine se na festival prijavilo jedanaest dramskih grupa iz osnovnih i srednjih škola iz Sombora, Subotice, Beograda, Kragujevca, Novog Sada, kao i jedna grupa iz Đakova (Hrvatska) i jedna grupa iz Šoprona (Mađarska). Ulaz na festival je slobodan.

* Povodom 272. godišnjice znamenitog Protesnog zbora somborskih graničara, kojim je započeta borba za status slobodnog i kraljevskog grada Sombora, Skupština grada i Nacionalni savet Bunjevaca organizuju predavanje “Začetak borbe za slobodan grad”, koje će biti održano u petak u 18 sati u velikoj sali Županije.

* Udruženje građana „Urbani Šokci“ iz Sombora organizuje u petak „Dane hrvatske kulture u Somboru“. U okviru ove manifestacije biće održan Međunarodni okrugli sto „O Šokcima je rič“. U radu okruglog stola učestvovaće predavači  iz Hrvatske i Sombora. Početak je u 16.30h na dečjem odeljenjuju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“. U drugom delu ove manifestacije biće održan kulturno–umetnički program. Učestvuju Ženska klapa „Certissa“ iz Đakova, MPS „Bodroški bećari“ iz Monoštora i Martina Čeliković iz Subotice, pučki pesnici koji pišu na šokačkoj ikavici, a program će upotpuniti izložba slika Cecilije Miler. Početak je u 19.30h u velikoj sali Gradske kuće.

* Subota 18. novembar, posvećen je nauci i svima onima koji vole da istražuju i otkrivaju svet oko sebe, kada će biti organizovan sedmi festival nauke „Fizi bizi fest 7“. Program traje od 9 do 17 časova u Gimnaziji „Veljko Petrović“, a obuhvata naučno-eksperimentalne radionice i naučno popularna predavanja.

* HKUD „Vladimir Nazor“ organizuje u subotu, 18. novembra, Festival amaterskog foklora. Na festivalu učestvuju HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Bačkog  Brega, GKUD „Ravangrad“ Sombor, MKUD „Petefi Šandor“ Telečka, HUN „Gerhard“ Sombor i HKUD „Vladimir Nazor“ Sombor. Početak je u 19 sati u velikoj sali Hrvatskog doma. Ulaz je slobodan.

* Zbog planiranih radova na električnoj mreži u Somboru će danas u vremenskom intervalu od 10 do 11 sati bez struje ostati područje trafostanice „Beogradska 3“. U vremenskom intervalu od 8.30 do 14 sati bez struje će ostati deo Ulice JNA u Kuli.

* U Somboru će u noći između četvrtka i petka dežurati Prva narodna apoteka u Ulici Kralja Petra Prvog 36.

* U Somboru i okolini danas oblačno vreme uz slabu kišu u prepodnevnim satima. Jutarnja temperatura će iznositi 5, a maksimalna dnevna 8 stepeni. Duvaće povetarac severoistočnog pravca brzinom do 3 m/s, dok će relativna vlažnost vazduha iznositi oko 96%. Prema najavi meteorologa, tek od ponedeljka sledi razvedravanje.

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 140 cm, kod Apatina 195 cm i kod Bogojeva 177 cm.

 


REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair By Dushica

NOVOGRADNJA Bezdan

Robna kuca MILANO

Šulex

Perfect Vision

AgroTotal Sombor

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .