26 05 2017 / 22:46

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right


Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
петак, 26 мај 2017 00:00

Ових дана у Сомбору и околини :

* У оквиру манифестације “Светођурђевски дани” сутра, у 19 сати у Градској кући биће одржано лично сведочење публицисте Јање Тодоровић, под називом “Тајна побожности и тајна безакоња”. У недељу, 28. маја, у 19 сати у Градској кући биће одржано вече беседништва, на коме учествују ученици, студенти и градски хор из Апатина.

* Поводом обележавања 330 година од доласка Буњеваца у Бачку, под покровитељством Скупштине града Сомбора, сомборска буњевачка удружења припређују у недељу, 28. маја, манифестацију “Наша ј’ грана мала ал је фина!”. Од 17 сати, у фоајеу Народног позоришта биће приказана изложба најуспешнијих уметничких слика и предмета од сламе. Од 18 сати на фијакер плацу је окупљање фијакера и учесника параде у буњевачким народним ношњама након чега следи парада фијакера сомборским венцима. Манифестација се завршава концертом тамбурашког састава „Велос” новосадске музичке академије са почетком у 19 сати у Народном позоришту. Улазнице за концерт, дар Скупштине града Сомбора и буњевачких удружења, могу се преузети на билетарници Народног позоришта.

* Одељење за комуналне делатности, имовинско правне и стамбене послове припремило је Нацрт Одлуке о припреми и дистрибуцији воде за пиће, одвођењу и пречишћавању употребљених вода и одвођењу атмосферских вода на територији града Сомбора. Одлуком су прописани услови и начин организовања у обављању комуналних делатности: пречишћавања и дистрибуције воде за пиће, одвођење и пречишћавање употребљених вода и одвођење атмосферских вода, те права и обавезе корисника услуга, цена комуналне услуге и начин наплате и услови за ускраћивање пружања услуга. Нацрт Одлуке биће на јавној расправи до 31. маја, када ће бити одржана јавна седница, на којој ће Нацрт Одлуке бити презентован. Одељење за комуналне делатности, као овлашћени предлагач, позива грађане да примедбе и предлоге на Нацрт Одлуке доставе у писаној форми путем поште на адресу: Градска управа града Сомбора – Одељење за комуналне делатности, имовинско правне и стамбене послове, Трг цара Уроша 1, 25000 Сомбор, уз напомену примедбе на Нацрт Одлуке о припреми и дистрибуцији воде за пиће. Примедбе у писаној форми могу се предати и лично на шалтеру 11 или 12 Градског услужног центра, приземље зграде локалне самоуправе. Примедбе и предлоге грађани могу упутити и усмено на јавној седници која ће бити одржана 31. маја, у времену од 10 до 12 часова у сали 108.

* Због повећаног броја захтева за замену возачких дозвола на старом обрасцу, Министарство унутрашњих послова у Сомбору обавештава грађане да ће шалтери радити суботом и недељом од 8 до 13 часова. Истовремено, подсећамо да ће радним данима шалтери у Сомбору наставити да раде у две смене, од 8 до 19 часова. Такође, подсећамо да ће и након 10. јуна, када истиче рок за замену старог обрасца, возачке дозволе моћи да се замене за нове, али после овог датума неће моћи да се користе за управљање возилом у саобраћају.

* У оквиру манифестације „Сомборско лето“, која ће бити одржана од 23. јуна до 1. јула, Туристичка организација града Сомбора ће од 23. до 25. јуна девети пут организовати изложбено-продајну манифестацију „Улица Старих заната“ на Главној улици. Радно време манифестације ће бити од 10 до 23 часа, а на дан одржавања манифестације „Сомборски котлић“ до 24 часа. Током трајања „Сомборског лета“, 24. јуна ће бити одржана и традиционална манифестација „Сомборски котлић“. Наведене манифестације су обједињене, како би стари занати били максимално промовисани. Излагачки столови ће бити постављени испод тенди дуж Главне улице. Излагачи своје столове опремају 23. јуна, најкасније до 9 часова. Котизација за излагачки сто или штанд износи 2.500 динара за три дана. Попуњену пријаву за манифестацију потребно је доставити на е-маил: Ова адреса ел. поште РТВ "СРЕЋЕ" заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели  или на адресу Туристичка организација града Сомбора, најкасније до 15. јуна или до попуне места.

* Удружење Немаца „Герхард“ позива укупно 30 младих, узраста од 14 до 16 година, из Хрватске, Румуније, Србије и Мађарске на прекогранични летњи камп на немачком језику. Камп ће бити одржан од 24. јула до 3. августа у кампиралишту Црвеног крста у Бачком Моноштору. Учесници ће радити не само са дигиталним медијима, већ и на продукцији краткометражног филма. Референти из Немачке, квалификовани у области педагогије медија и позоришне драматургије пренеће учесницима знања у раду са камером, звуком и дигиталном монтажом филма, која могу одмах тестирати приликом сарадње на продукцији филма. Камп ће бити одржан под покровитељством Фондације за културу Подунавских Немаца Савезне државе Баден-Виртемберг и Министарства спољних послова Немачке. Котизација за учешће износи 50€ по особи. Котизацијом су покривени сви трошкови исхране, смештаја и целокупног програма. Рок за пријаве је најкасније до суботе, 10. јуна, на адресу Удружења Немаца „Герхард“.

* Марина Гајчин, наш најмлађи интернационални мајстор у држави, одржаће симултанку на 15 табли. Симултанка ће бити одржана данас код Градске куће у 12 часова.

* Због планираних радова на електричној мрежи у Апатину ће данас у временском интервалу од 8 до 9.30 без струје остати подручје трафостанице „Блок 4Б“, од 9.30 до 11 подручје трафостанице „Парк“, од 11 до 12 подручје трафостанице „Дом старих“ и од 12 до 13 сати подручје трафостанице „Код Чарапаре“. У Стапару ће сутра у временском интервалу од 8.30 до 13 сати без струје остати подручја трафостаница „Светосавска-Карађорђев плац“, „Светосавска-Светозара Милетића“, „Светосавска-Николе Пашића“ и „Змај Јовина-Николе Пашића“. У Светозару Милетићу ће сутра у временском интервалу од 8.30 до 12 сати без струје остати подручја трафостаница „Доситеја Обрадовића-Београдска“, „Доситеја Обрадовића-Соње Маринковић“ и „Доситеја Обрадовића-Владимира Назора“.

* У Сомбору ће у ноћи између петка и суботе дежурати Прва народна апотека у Улици Краља Петра Првог 36.

* У Сомбору и околини данас претежно сунчано време. Јутарња температура ће износити 11, а максимална дневна 24 степена. Дуваће слаб северни ветар брзином од око 4 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 47%. Према најави метеоролога, очекује нас сунчан и топао викенд.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 241 цм, код Апатина 285 цм и код Богојева 253 цм.

 


РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

MeteorCommerce

Robna kuca KIDS

Robna kuca MILANO

GRUBEX & G

Univezitet Dzon Nezbit

Bašta Centar

Pagi FOTO

Robna kuca MILANO
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .