26 06 2017 / 07:30

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right


НОВОСТИ - ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
субота, 24 јун 2017 00:00

Ових дана у Сомбору и околини:

* Туристичка организација града Сомбора данас организује манифестацију XX „Сомборски котлић“, на Тргу Светог тројства. Осим предвиђеног такмичења у кувању рибљег паприкаша и пригодних награда, за оне који по оцени стручног жирија у саставу Бора Отић, Милан Мумин и Иван Ковач буду најбољи, организатори манифестације ће наградити и најлепше аранжиране столове, као и највеселија друштва. Манифестација ће званично бити отворена у 19.30, паљењем прве ватре. Од 20 сати свираће састав „Мирис Балкана“, а од 21 сат тамбурашки састав „La Banda“ . У 23 сата је предвиђено проглашење победника, након чега ће поново наступити састав „Мирис Балкана“.

* У недељу ће Сомбор бити домаћин више од 2000 деце из 20 градова Србије, која  ће се такмичити у оквиру манифестације „Србија у ритму Европе“. Сомбор ће бити домаћин и представницима амбасада 18 европских држава и Амбасаде Аустралије, док ће сомборски такмичари представљати Србију. Ова својеврсна младалачка Евровизија биће одржана у Градској хали „Мостонга“ од 11 часова, а такмичење ће директно преносити и Прва ТВ. Ко жели да подржи Анђелу Граовац и Мају Зрнић које представљају Сомбор и Србију гласаће путем смс-а на број 1557, а у поруци ће написати  ПЕСМА_11

* Заједничка манифестација хрватских шокачких удружења „Шокци и баштина“ биће одржана сутра, у Народном позоришту Сомбор, са почетком у 20 сати.

* Председник Скупштине града Сомбора прим. др Зоран Парчетић одборницима је упутио сазив за 14. Седницу која је заказана за понедељак 26. јун. Одборницима је упућен дневни ред који садржи 14 тачака, од којих је прва Предлог локалног антикорупцијског плана за град Сомбор. Скупштина ће размотрити и одлучити о Предлогу одлуке о припреми и дистрибуцији воде за пиће, одвођењу и пречишћавању употребљених вода и одвођењу атмосферских вода на подручју града Сомбора. Предмет разматрања и одлучивања биће и предлози измена и допуна шест одлука и то: Одлуке о давању у закуп  пословног простора којим управља ЈКП „Простор“, Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта, Одлуке о сахрањивању и гробљима на подручју града Сомбора. Одборници ће одлучити о изменама оснивачких аката јавних комуналних предузећа: „Чистоћа“, „Зеленило“ и „Паркинг сервис Сомбор“. Скупштина ће размотрити и извештаје о пословању јавних комуналних предузећа за 2016. годину и то: ЈКП „Водоканал“, ЈКП „Простор“, ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Енергана“, ЈКП „Зеленило“ и ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“. Скупштина ће одлучити о изменама и допунама програма пословања ЈКП „Енергана“ за 2017. годину, као и о образовању Градског штаба за ванредне ситуације и именоваће вршиоца дужности правобраниоца града Сомбора. У оквиру тачке имовинско-правни предмети биће размотрен захтев о исправци међа суседних парцела, а у оквиру тачке избори и именовања о именовању директора Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, разрешењима и именовањима два члана у два  школска одбора.

* Еколошко-музички фестивал, који се одржава поводом Међународног Дана Дунава, „Регенерација Дунава”, отвара капије Горњег Подунавља по десети пут. У трајању од четири дана, од 28. јуна до 1. јула, фестивал обележава свој јубилеј. Овогодишња “Регенерација” је у знаку јелена. Током дана припремљени су едукативни програми за децу на тему Дунава и Специјалног резервата природе Горње Подунавље, забавне анимације за децу, дискусије, изложба плаката свих досадашњих Регенерација, изложба фотографија јелена из Горњег Подунавља, аутора Јарослава Папа, сламарске радионице, нова скулптуру од сламе. За љубитеље музичког програма Регенерације, исти је распоређен по врстама и данима.

* Правилник о финансирању и суфинансирању програма-пројеката удружења који су од јавног интереса за град Сомбор биће на јавној расправи од 23. до 30. јуна. Правилник је доступан на интернет страници града Сомбора. Сугестије, примедбе и предлози могу се достављати у писаној форми на е-маил адресе: " style="font-weight: bold;"> Ова адреса ел. поште РТВ "СРЕЋЕ" заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и " style="font-weight: bold;"> Ова адреса ел. поште РТВ "СРЕЋЕ" заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или у затвореној коверти на писарници Градског услужног центра, са назнаком „Правилник о финансирању и суфинансирању програма-пројеката удружења која су од јавног интереса за град Сомбор – ЈАВНА РАСПРАВА- сугестије“. Завршна јавна расправа биће одржана 30. јуна у  10 часова, у сали 108, зграда локалне самоуправе.

* Министарство одбране Републике Србије Генералштаб Војске Србије обавештава војнике у резерви из евиденције регионалних центара Министарства одбране о попуни радних места професионалних војника на одређено време у Војсци Србије у Војној пошти 1423 Сомбор. Оглас је расписан на места кувара, противпожарца, стрелца, возача и механичара за возила гусеничаре. Кандидати морају бити здравствено и психофизички способни за службу у Војсци Србије; имати прописано образовање; да нису осуђивани на казну затвора од најмање шест месеци; да нису старији од 30 година, те да су одслужили војни рок са оружјем. Документација се прилаже 30. јуна од 7.30 до 10 сати у касарни „Аеродром“ у Сомбору.

* Након јучерашњег жреба одређени су парови на турниру у малом фудбалу „Соколски дом 2017“. Данас ће од 19.10 играти пионири „Кљајићева“ против „Адвертинг Д.О.О“. Од 19.50 биће игране сениорске утакмице и то прво „Сунсет Гаково“ против „Пријатеља фудбала“, од 20.40 Екипа „Дођоши“ против екипе „Телечка“ и на крају екипа „Тепкос“ против екипе „Светозар Милетић“.

* ЈКП „Паркинг Сервис Сомбор“ обавештава грађане да ће због одржавања манифестације XX „Сомборски котлић“ данас од 14 до недеље у 2 часа после поноћи бити затворене следеће улице: део Трга Светог Тројства, између Змај Јовине и Улице Лазе Костића; део Трга Цара Лазара, на раскрсници код Техничке школе и раскрсница Париске улице и Венца Војводе Степе Степановића. У Улици Лазе Костића, паркинг места уз Трг Светог Тројства и на Тргу Цара Лазара, од Техничке школе до Трга Цара Лазара, биће онемогућено паркирање већ од раног јутра.

* За викенд ће у Сомбору дежурати амбуланта опште праксе у Улици Кнеза Милоша.

* У Сомбору ће за викенд дежурати Централна апотека на Венцу Војводе Радомира Путника 27.

* У Сомбору и околини за викенд сунчано и врло топло време. Температура ће се кретати у интервалу од јутарњих 21 до максималних дневних 35 степени. Дуваће слаб ветар променљивог правца брзином од око 4 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 29%. У понедељак и наредне недеље задржаће се тропске температуре.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 31 цм, код Апатина 92 цм и код Богојева 76 цм.

 
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 23 јун 2017 14:57

Сомбор у ритму Европе

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 23 јун 2017 14:55

Радови на партерном уређењу

простора између Трга

Косте Трифковића и

Трга Светог тројства

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 23 јун 2017 14:53

Правилник о финансирању

и суфинансирању програма

-пројеката удружења

 

Резултат слика за Јавна расправа

Опширније...
 
НОВОСТИ - АПАТИН
петак, 23 јун 2017 14:51

14. Седница

Скупштине Општине

Апатин

 

Резултат слика за апатин

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 23 јун 2017 14:49

Промена режима саобраћаја

и паркирања

 

Резултат слика за ЈКП „Паркинг Сервис Сомбор“

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 23 јун 2017 14:47

XX „Сомборски котлић“

 

 

Резултат слика за XX „Сомборски котлић“

Опширније...
 
НОВОСТИ - УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА
петак, 23 јун 2017 14:43

„Шокци и баштина“

 

Резултат слика за Шокачка удружења

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 23 јун 2017 14:42

Сервисне информације

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СПОРТ
петак, 23 јун 2017 14:37

Почиње турниру

у малом фудбалу

„Соколски дом 2017“

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
четвртак, 22 јун 2017 14:33

Радови у школи

при крају

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
четвртак, 22 јун 2017 14:31

Нова кружна раскрсница

до 3.августа

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
четвртак, 22 јун 2017 14:29

Почело скидање усева

са узурпираних

државних парцела

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - АПАТИН
четвртак, 22 јун 2017 14:27

Делегација општине

Апатин

у Будимпешти

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - МУЗИКА
четвртак, 22 јун 2017 14:26

„Концерт у житу“

пијанисте

Михајла Зурковића

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
четвртак, 22 јун 2017 14:23

Почиње

„Сомборско лето 2017“

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - КЊИЖЕВНОСТ
четвртак, 22 јун 2017 14:21

Књижевно вече

посвећено

Милану Чолићу

 

Опширније...
 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 1 од 794
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

MeteorCommerce

Robna kuca KIDS

Robna kuca MILANO

Elektro Selenča

Univezitet Dzon Nezbit

Bašta Centar

Pagi FOTO

Robna kuca MILANO
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .