20 09 2017 / 11:15

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right


НОВОСТИ - ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
среда, 20 септембар 2017 00:00Ових дана у Сомбору и околини :


* Сомборски едукативни центар упутио је позив грађанима Сомбора, Апатина, Куле и Оџака за учешће на конференцији под називом „Поглавље 27 – Заштита животне средине и климатске промене у контексту локалних заједница”, коју организује Сомборски едукативни центар у сарадњи са Савезом удружења „ЕкоНет“. Конференција ће бити одржана данас, у периоду од 10 до 13 часова у Дому ученика средњих школа у Сомбору. Циљ конференције је умрежавање и подстицање свих актера у локалним заједницама Западнобачког округа на дијалог о перспективи сарадње грађана, стручне јавности и доносилаца одлука, те заједничког доприноса унапређењу стања у погледу заштите животне средине путем дискусије, анализе стања, излиставања изазова и предлагањем потенцијалним препорука активности и мера за њихово превазилажење. Стручњаци за ову област из Западнобачког округа ће говорити о теми и уједно модерирати три тематске групе.

* Први модерни ретаил парк у Сомбору – Capitol Park Сомбор отвара своја врата за посетиоце сутра, од 10 сати. Смештен у самом центру града, у Штросмајеровој 28, Capitol Park постаће нови центар забаве и куповине у Сомбору. Дан ће бити испуњен са много забаве, изненађења, супер попуста у продавницама и много других активности, а од 20 сати за посетиоце ће бити организован спектакуларан концерт Жељка Васића.

* Традиционална манифестација, 11. Лемешки кулен фест, биће одржана 22. и 23. септембра у Светозару Милетићу. Првог дана манифестације, од 17 до 20 сати, у Дому културе биће организована хуманитарна акција „Купи кобасицу – помози забавишту“, током које ће продајом свеже печених кобасица бити прикупљана средства ради побољшања услова у вртићу у Светозару Милетићу.Други дан манифестације биће одржан на неколико локација у селу. Свечано отварање манифестације је заказано за 11 сати, а токо целог дана биће изведен културно-забавни програм. У 16 сати је проглашење победника такмичења. Ове године биће организована и наградна игра за посетиоце, под називом „Погоди тежину кулена и освоји га“.Право учешћа на такмичењу имају сви произвођачи кулена из земље и иностранства, без обзира на назив или порекло кулена. Учешће на такмичењу је бесплатно. Узорке предају произвођачи лично на дан одржавања манифестације. Жиријем председава професор са Ветеринарског факултета Београд. Жири оцењује узорке према следећим параметрима: спољни изглед, изглед и састав пресека, боја и одрживост боје, мирис и укус,  текстура и сочност.

* Од 22. до 24. септембра у Сомбору ће бити одржано пето издање Међународног фестивала оријенталног плеса „Оријенталија 2017“. Пројекат „Оријенталија“, сада већ традиционално, пету годину за редом спроводи плена група „Inanna“ из Сомбора. „Оријенталија“ је фестивал који има за циљ да умрежи младе плесаче и то не само оријенталног плеса, из свих крајева Србије, региона и иностранства и представи их публици у Сомбору.

* Удружење слепих Сомбор расписује литерарни конкурс за ученике виших разреда основне школе, на тему “Бели штап у мом граду”. Конкурс је расписан поводом Међународног дана слепих, 15. октобра. Радове је потребно доставити на адресу Удружења слепих Сомбор, Стапарски пут 16. Крајњи рок за слање радова је 25. септембар. Сваки рад мора да садржи име и презиме аутора, име школе, разред и име и презиме наставника српског језика и књижевности.

* Гимназија “Вељко Петровић” Сомбор и ове године расписује наградни литерарни конкурс, поводом Дана школе, 15. октобра. Необјављене радове, песму, причу, есеј, потребно је послати на једну од следећих  тема: “Све задужбине од злата и сребра, Све је то дело моје и мог себра.” (ЗАПИС ЦАРА ДУШАНА); “Боре, у мрачној борби узоране.” (РАТАР); “У равници поред друма налази се једна стара и усамљена јабука ... спремна да послужи свакоме ко туда случајно прође.” (ЈАБУКА НА ДРУМУ); „Хоћемо слободе и да смо своји у рођеној кући …” (ВЕРУЈТЕ ПРВО!); “ ... ваша снага биће снага грома” (ВЕРУЈТЕ ПРВО!) и “Ма колико да је шума мала и ретка, ипак чим је изашао из ње, запљуснула га је осветљена, ведра равница.” (САЛАШАР). Одштампане и шифриране послати на адресу: Гимназија ,,Вељко Петровић“ Сомбор, Доситеја Обрадовића 2. У посебном коверту, заједно са радовима, доставити и разрешење шифре са следећим подацима: име, презиме, адреса, контакт телефон. Сваки од учесника  може да учествује на конкурсу са по једним радом, писаном на српском или мађарском језику. Конкурс је отворен за све ученике, студенте и грађане Општине Сомбор, без обзира на узраст. Крајњи рок за достављање радова је 30. септембар.

* Због планираних радова на електричној мрежи у Сомбору ће данас од 8 до 9.30 без струје остати подручје трафостанице „Кнеза Милоша 1“, од 8 до 13 сати улице Чихаш Бенеа, Јухаса Шандора, Ивана Горана Ковачића и Светог Саве, а од 8.30 до 12 сати улице Станка Опсенице и Јована Цвијића. У Апатину ће од 8.30 до 13.30 без струје остати подручја трафостаница „Теслина“, „Блок 57“, „Николе Тесле-Марка Орешковића“, „Диспанзер“, „С-6“ и „Петра Драпшина“, а у Дероњама ће од 10 до 12 сати без струје остати подручја трафостаница „Војвођанска-Виноградска“ и „Дероњски рит“.

* У Сомбору ће у ноћи између среде и четвртка дежурати Прва народна апотека у Улци Краља Петра Првог 36.

* У Сомбору и околини данас током целог дана слаба киша. Јутарња температура ће износити 12, а максимална дневна 17 степени. Биће мирно без ветра, док ће релативна влажност ваздуха износити око 83%. Према најави метеоролога, до краја недеље кишовито време.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 130 цм, код Апатина 201 цм и код Богојева 207 цм.

 
НОВОСТИ - СОМБОР
уторак, 19 септембар 2017 15:22

83. седница

Градског већа Сомбор

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
уторак, 19 септембар 2017 15:20

Саопштење у вези

узурпације

атарских путева

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - ВОЈВОДИНА
уторак, 19 септембар 2017 15:19

Председница

општине Оџаци

у Дероњама и

Каравукову

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - ВОЈВОДИНА
уторак, 19 септембар 2017 15:17

Седница

Општинског већа

Кула

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СРБИЈА
уторак, 19 септембар 2017 15:15

Потрошачке цене

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
уторак, 19 септембар 2017 15:10

Радна места за

професионалне војнике

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
уторак, 19 септембар 2017 15:06

Социјални рад у заједници

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА
уторак, 19 септембар 2017 15:04

"Буњевачко коло“

у Гари Р.Мађарска

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СПОРТ
уторак, 19 септембар 2017 15:02

Вељко Стојнић 23.

на Свету у вожњи

на хронометар

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СПОРТ
уторак, 19 септембар 2017 14:59

Џудисти "Ипон"а

на турнирима у

Суботици

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СПОРТ
уторак, 19 септембар 2017 14:57

"Соколи" на

турниру у Сарајеву

сви освојили медаље

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
уторак, 19 септембар 2017 14:55

Сервисне информације

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
понедељак, 18 септембар 2017 14:56

Трећа

ткачка колонија

у Стапару

 

видео прилог

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
понедељак, 18 септембар 2017 14:54

Градоначелница

у посети Телечкој

 

Опширније...
 
НОВОСТИ - СОМБОР
понедељак, 18 септембар 2017 14:43

16 нових возила за

ПУ Сомбор

 

видео прилог

Опширније...
 
НОВОСТИ - ЗДРАВЉЕ
понедељак, 18 септембар 2017 14:40

Бесплатни прегледи

у сомборској болници

 

видео прилог

Опширније...
 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 1 од 816
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

DIV Apatin

Robna kuca MILANO

ELA Studio stranih jezika

Grubex & G

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .