20 05 2018 / 12:17

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
nedelja, 13 maj 2018 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini

 

 

* Danas 25. sednica Skupštine grada Sombora. Odbornici  razmotraju i odlučuju o 14 pitanja iz delokruga rada Skupštine, a prva tačka dnevnog reda je Predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Sombora za 2017. godinu.Odbornici će odlučiti i o Programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Sombora za 2018. godinu, predlogu  Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2018. godinu, kao i predlogu Rešenja o obrzovanju Komisije za izradu predloga Programa  zaštite, uređenja i korišćenja poljprivrednog zemljišta u 2019. godini.Pred odbornicima će se naći i izveštaji o radu za  2017. godinu i to:  Gradonačelnice i Gradskog veća grada Sombora, Turističke organizacije, Predškolske ustanove „Vera Gucunja“, Gradskog pravobranilaštva, Zaštitnika  građana grada Sombora, te izveštaji o radu i poslovanju javnih ustanova iz oblasti društvenih delatnosti.

* Isplata novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti) i dečijeg i roditeljskog dodatka za april tekuće godine vršiće se od petka, 18. maja na šalterima svih pošta u Srbiji. Istog dana će biti isplaćen i dodatak za negu i pomoć drugog lica, novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju za april 2018. godine.

* Odeljenje inspekcije i komunalne policije boraviće 23. maja u Bačkom Bregu i Kolutu, dok su 24. maja u Bezdanu i Bačkom Monoštoru.

* U Gradskom muzeju, danas, na Međunarodni dan muzeja 18. maj posetioci će u 18 sati biti stručno vođeni kroz izložbu  “Ko je Malvina Hofman?”. Za kraj somborskog muzejskog programa, subota, 19. maj, rezervisana je za najmlađe i još jednu  “Potragu za muzejskim blagom”. Muzej Batinske bitke se takođe uključuje u evropsku „Noć muzeja” i biće otvoren za posetioce 19. maja od 17 do 1 sat iza ponoći. Ulaz u muzej je besplatan.

* Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor u saradnji sa „Visconti Fine Art Gallery“ iz Ljubljane, organizuje izložbu „Giorgio Morandi”, koja će biti otvorena 19.maja u toku 15. Noći Muzeja, u Galeriji KC "Laza Kostić".  Prema rečima autora izložbe Žive Škodlara Vujića, izložbu sačinjavaju reprodukcije Morandijevih akvarela koje je 1974. publikovao Zurlini Valerio pod nazivom „50 acquarelli di Giorgio Morandi“. Izložba će biti postavljena do 7. juna.

* Premijera predstave "Tenor na zajam" biće izvedena večeras  sa početkom u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Somboru. Režiju predstave potpisuje Olivera Đorđević.

* Predstava Dramske sekcije Somborskog edukativnog centra pod nazivom “Priče iz Merlinovog zamka” biće izvedena u  sredu, 23. maja, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor sa početkom u 19 sati.

* „Dani Švedske kulture“ u organizaciji Grada Sombora, ambasade Švedske i Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, održaće se od 24. maja do 1. juna. U okviru manifestacije biće prikazana savremena ostvarenja švedske kinematografije. Prva projekcija zakazana je za 24. maj u Velikoj sali Gradske kuće, a sve ostale u dvorištu ili maloj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ . Ulaz na projekcije je slobodan. Detaljan program možete pronaći na sajtu Kulturnog centra Sombor.

* U sali Gradske biblioteke u petak, 25. maja, sa početkom u 19 sati održaće se predstavljanje putopisnog romana “Preživeću – Avantura s hodočašća u Indiji” autorke Monike Maširević.

* Izložba pravoslavnog ikonopisa pod nazivom "Koreni", autora Suzane Zunković i Hrista Petreskog, biće otvorena u petak, 25. maja, u Maloj sali KC "Laza Kostić"  - Venac Radomira Putnika 2.

* U Somboru u petak 18.maja, zbog planiranih radova u električnoj mreži,  povremeno bez struje u vremenskom periodu od 8 do 13 sati ostaće domaćinstva na području Trafostanica  “Sveti Sava”,  “Beogradska 2”  i “Blagojevićeva”.

* U 28. Kolu Vojvodjanske lige Sever  FK ”Radnički” u subotu gostuje u Apatinu ekipi “Mladost APA”, a  “Sloga” ide u Srbobran gde igra sa istoimenom ekipom. Oba meča počinju u 16,30h.

* Kup regiona Srbije u boksu  biće održan u Somboru, u subotu  19. maja sa početkom od  18 sati na Trgu Svetog Trojstva.

* Državno prvenstvo u rvanju grčko-rimskim stilom za juniore biće održano u subotu 19. maja  u SC “Soko”  Somboru. Početak 11:30 h.

* 39. somborski polumaraton biće održan u nedelju 20.maja u Somboru, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba “Somaraton”, a pod pokroviteljstvom grada Sombora. Ovogodišnji “Somborski polumaraton” održaće se na novoj stazi koja ima sertifikat AIMS-a, na ulicama Sombora, sa startom u ulici Kralja Petra i u 10 sati, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije. Prijavljeno 825 takmičara

* Vanredna Skupština Sportskog saveza zakazana je za ponedeljak, 21. maj u 18. sati u velikoj sali Sokolskog doma.

* Veljko Šaponja brani  titulu profesionalnoga prvaka Evrope u velter kategoriji po UBF verziji 26. maja u Somboru na Trgu Koste Trifkovića. Veljko će se boriti protiv Mihajla Alhajna.

* Danas nas prema po najavi prognostičara, očekuje nas toplo i sunčano vreme, uz povetarac brzine do 2.8 m/s. Jutarnja temperatura 13, dok će maksimalna dnevna iznositi 25 stepeni. Prosečna vlažnost iznosiće 47%. I za vikend nas očekuje toplo vreme sa mogućim naoblačenjem.

* Nivo Dunava kod Bezdana u četvrtak je iznosio 161 cm, kod Apatina 244 cm, a  kod Bogojeva 240 cm. Nivo Dunava i narednih dana biće u blagom padu.

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .