29 04 2017 / 23:22

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
Ових дана у Сомбору и околини : ПДФ Штампа Ел. пошта
ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
Написао РТВ "СРЕЋЕ" Сомбор   

Ових дана у Сомбору и околини :

* Треће издање манифестације „Светски дан плеса“ биће одржано данас у сали ХКУД „Владимир Назор“ са почетком у 19 сати. Организаторски тим, који чине инструктори плесне групе „Inanna“, плесне школе „Jump“,плесног клуба „Ронда“, плесног клуба „RavangradDance“ , зумба тима „S-fit“ и ГКУД „Раванград“ и ове године заједничким снагама припрема богат сценски програм за све љубитеље плесне уметности. Гости манифестације биће сомборски „Плесић“, Јога центар „Емина“, спортски фитнес и аеробик клуб „Кетс“ и спортски клуб „Фигура“.

* Почели су радови на партерном уређењу простора између супермаркета „Макси“ и Дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ у Сомбору. Радове финансира локална самоуправа, извођач је „Сомборелектро“ ДОО, а рок за завршетак је 31. октобар. У истом периоду, до 31. октобра, у улици Трг цара Лазара и то у делу од Његошеве улице до Трга Светог тројства, забрањен је саобраћај за сва возила, осим за возила грађевинске оперативе и возила за снабдевање пословних објеката који се налазе у том делу улице.

* Глобална недеља акција за образовање је међународна годишња кампања, предвођена Глобалном кампања за образовање, уз подршку UNESCO-а, која треба да подигне свест о важности образовања за постизање одрживости и реализацију обавезе да се постигну глобални циљеви образовања до 2030. године. Овогодишња тема је „Одговорност за реализацију SDG 4 и учешц́е грађана“, која треба да нагласи значај транспарентног, одговорног и партиципативног управљања за испуњење у целости SDG 4. Од 23. до 29. априла, GАWЕ кампања промовише кључну улогу грађана у учешћу у поступку доношења образовних политика и прац́ењу напретка „Образовања за све“. Квалитетно и свима доступно образовање је један од 17 глобалних циљева који чине Агенду 2030. Интегрисани приступ је од кључног значаја за напредак у остваривању ових циљева широм света. Независни синдикат просветних радника Војводине је и ове године, у склопу обележавања GАWЕ, расписао конкурсе за најбољи писани и ликовни рад ученика основних и средњих школа из АП Војводине на тему образовања за све, као и инклузију маргинализованих група у образовни систем, са посебним нагласком на децу избеглице и образовање на језику који деца не разумеју. Радове слати до 12. маја на адресу синдиката у Сомбору, Трг светог Тројства 1/16, са назнаком “за конкурс”.

* Одељење за образовање Градске управе града Сомбора расписало је оглас за упис деце у предшколску установу. У предшколску установу уписују се деца рођена од 1. марта 2011. до 1. марта 2012. године. Пријављивање деце у припремни програм ће се вршити у периоду од 8. до 17. маја, у објектима Предшколске установе „Вера Гуцуња“, у граду и сомборским селима. Пријављивање ће се вршити сваког радног дана од 7 до 8 часова и од 12 до 13 часова, а уторком и четвртком у поподневним сатима од 17 до 19 часова.

* У организацији Кик бокс савеза Србије, Кик бокс клуба „Кобра“, Спортског савеза града Сомбора и града Сомбора данас ће у 11 сати у Градској хали „Мостонга“ бити одржано Првенство Србије у кик боксу у дисциплинама: Low kick B-klasa i Kick light за кадете и јуниоре.

* Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис Сомбор“ обавештава грађане да за време Првомајских празника неће вршити контролу и наплату паркирања у понедељак, 1. маја и уторак, 2. маја. Предузеће са редовном контролом и наплатом паркирања почиње у среду, 3. маја.

* ЈКП „Чистоћа“ Сомбор обавештава кориснике својих услуга да за предстојеће Првомајске празнике неће радити у понедељак и уторак, 1. и 2. маја. Кућно смеће планирано да се вози по плану за ове дане биће однето наредне недеље у понедељак и уторак, 8. и 9. маја.

* За викенд ће дежурати амбуланта опште праксе у Батинској улици и то у суботу од 8 до 15.30 и у недељу од 8 до 12 сати. За Првомајске празнике, 1. и 2. маја, дежураће такође амбуланта у Батинској улици, од 8 до 12 сати.

* У Сомбору ће за викенд дежурати Централна апотека на Венцу Војводе Радомира Путника 27.

* У Сомбору и околини за викенд кишовито и хладније време. Температура ће се кретати у интервалу од јутарњих 7 до максималних дневних 18 степени. Дуваће слаб ветар променљивог правца брзином од око 4 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 69%. У понедељак умерено облачно и топлије.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 113 цм, код Апатина 172 цм и код Богојева 141 цм.

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .