22 01 2019 / 16:37

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 25 januar 2018 15:29

33. Sednica Opštinskog

veća

opštine Apatin


Резултат слика за apatin

 

 

Održana je 33. sednica Opštinskog veća opštine Apatin. Sednica je započela usvajanjem Zapisnika sa 31. i 32. sednice, kao i 10. vanredne sednice Opštinskog veća opštine Apatin.

Zbog gašenja JP za upravljanje putevima, planiranje i urbanizam Apatin, u drugoj tački je usvojen predlog Odluke o izmenama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u opštini Apatin za 2017. godinu, kako bi se omogućilo preuzimanje zaposlenih u odgovarajuće organizacione oblike u okviru javnog sektora.Usvajanjem predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o Opštinskoj upravi opštine Apatin, u trećoj tački, preuzimaju se poslovi nadzora u okviru opštinske uprave Apatin.

Narednom tačkom, usvojen je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju JKP „Naš dom“ Apatin. Delatnost je proširena na razradu građevinskih projekata, arhitektonsku delatnost i inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje.Zbog preuzimanja zaposlenih iz ugašenog JP za upravljanje putevina, planiranje i urbanizam Apatin, u petoj tački usvojene su Prve izmene i dopune programa poslovanja JKP „Naš dom“ za 2018. godinu.

U naredne dve tačke, zbog usklađivanja šifre delatnosti sa novim zakonskim odredbama, usvojen je Predlog Odluke o izmenama Odluke o osnivanju ustanove za stručno usavršavanje odraslih Apatin i statuta Ustanove za stručno usavršavanje odraslih Apatin.U sledeće dve tačke usvojen je predlog Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Apatin i minimalnoj naknadi za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Apatin. Minimalna zakonska cena po ulazu je 681 dinar, koju skupština stanara može menjati.

U desetoj tački, usvojen je predlog Rešenja o otuđenju iz javne svojine opštine Apatin neizgrađenog građevinskog zemljišta.Narednom tačkom, usvojen je predlog Rešenja o pribavljanju u javnu svojinu opštine Apatin putem poklona nepokretnosti koja je upisana u list nepokretnosti br., poklonodavca vlasnika PD „Delta Real Estate“ d.o.o iz Beograda. Radi se o objektu uz kanal u Prigrevici, bivši „Motel“, a opština Apatin kao poklonoprimac se obavezala da objekat privede nameni u vidu sportskog centra.

Do kraja sednice, usvojen je Predlog Odluke o dodeli u zakup poslovne prostorije u Ulici Srpskih vladara, zatim predlog Odluke o dodeli u zakup poslovne prostorije u zakup površine 87 m2, u prizemlju stambeno-poslovne zgrade, Blok 5, Trg oslobođenja, Kompaniji „Dunav osiguranje“ A.D. Beograd – Stari grad, kao i izdavanju poslovnog prostora u Kupusini firmi Kopeli.

Usvojen je i predlog Odluke o visini naknade štete oštećenim licima nastale usled napada napuštenih životinja, radi mirnog rešavanja spora. Od 11 zahteva, 8 lica je prihvatilo vansudsko poravnanje, 2 je uložilo žalbu, a 1 lice će svoju pravdu potražiti na sudu.U narednim tačkama dnevnog reda razmatrana je žalba na Rešenje o odbijanju prava na roditeljski dodatak iz sredstava samodoprinosa, kao i žalbe na Rešenja Komisije za dodelu studentskih stipendija.U sledećoj tački, donet je Zaključak o utvrđivanju rasporeda tekućih subvencija za JP za upravljanje putničkim pristaništemi marinom „Apatin“. U poslednjoj tački donet je Zaključak o pokretanju postupka za izdavanje poslovnog prostora u Ulici Somborski put u Kupusini.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .