20 01 2019 / 21:18

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 12 mart 2018 15:36

Predstavljen projekat

"Apatin moj grad"

 

 

 

U prostorijama JP za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin održana je konferencija za medije povodom projekta „Apatin – moj grad“, čiji je nosilac Kancelarija za mlade opštine Apatin. Konferenciju je otvorila koordinatorka KZM, Milana Srdić, koja je istakla da je glavni cilj projekta edukacija i širenje svesti omladine i dece o kulturnoj i istorijskoj baštini, kao i prirodnim potencijalima kojima raspolaže opština Apatin. Projekat se realizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Apatin i JP za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin, a podržala su ga i brojna udruženja apatinske opštine.

Tokom prethodne nedelje održane su prezentacije projekta u apatinskim srednjim školama, gde su zainteresovani učenici imali prilike da se detaljnije upoznaju sa projektom, kao i da se prijave za učešće u istom. Nosilac kompletnog projekta je KZM, a sve aktivnosti u okviru projekta su besplatne, istakla je Srdić.

Direktor Turističke organizacije Apatin istakao je da će projekat biti sproveden u dve faze. Prva faza počinje 19. marta, kada će biti organizovane edukativne ekskurzije u trajanju od sedam dana, što uključuje obilazak, kako Apatina, tako i svih sela apatinske opštine. Kroz sedam ovakvih izleta deca će se upoznati sa turističkim atrakcijama i kulturno-istorijskim nasleđem Apatina. Na ovim izletima učesnici će aktivno učestvovati, a nakon završetka prve faze projekta, deca će moći da se opredele da li će tu da završe svoje učestvovanje ili će ga nastaviti kroz njegovu drugu fazu.

v.d. direktora JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, Ljiljana Krec, je rekla da druga faza projekta podrazumeva uključivanje i dece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, gde će im učenici srednjih škola biti vršnjački edukatori, koji će im organizovati izlete uz podršku rukovodilaca projekta. Vršnjački edukatori će imati priliku da se bave istraživačkim radom na zadatu temu i za njih će biti organizovane ekskurzije u Hrvatsku, Mađarsku, kao i studijsko putovanje u Nemačku. Istraživački rad će biti predstavljen u formi kratkog filma, a najuspešniji će biti nagrađen novčanom nagradom. Prezentacija celog projekta i istraživačkog filma će biti tokom apatinskih ribarskih večeri, što ujedno predstavlja i završetak projekta.

Predsednik udruženja Nemaca „Adam Berenc“, Boris Mašić, je izrazio zadovoljstvo zbog učešća u projektu i istakao brojne potencijale apatinske opštine sa kojima će učenici imati priliku da se upoznaju kroz ovaj projekat u narednom periodu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .