20 11 2019 / 13:05

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 17 septembar 2010 02:00

АПАТИНСКИ ВУКОВЦИ НА ВУКОВОМ САБОРУ

Носиоци Дипломе Вука Караџић апатинских основних и средњих школа уечствоваће на овогодишњем, 76. Вуковом сабору. Учешће на овогодишњем Вуковом сабору најбољим ученицима обезбедила је Општина Апатин. Апатински вуковци ће на 76. Вуков сабор кренути у недељу, 19. септембра 2010. године. На путу за Тршић са неколицином својих професора, путоваће 55 ученика апатинских вуковаца апатинских средњих школа: Гимназије Никола Тесла, Техничке школе са Домом ученика и Средње грађевинске и дрвопрерађивачке школе. Са њима ће путовати и двоје основаца из основних школа Младост Пригревица и Киш Ференц Свилојево.

Слањем својих вуковаца на Вуков сабор у Тршић општина Апатин је покренула активности на оснивању Огранка Вукове задужбине у својој средини, чиме ће у наредним годинама посета њених вуковаца Вуковом сабору постати традиционална.

Вуков сабор је најстарија и најмасовнија манифестација на културној мапи Србије. Први Вуков сабор, посвећен његовању успомене на живот и дело Вука Стефановића Караџића једног од, уз Саву Мркаља, најзначајнијих филолога, реформатора, сакупљача народних песама, писца првог речника и реформатора Српског језика, одржан је 1933. године.

Треба подсетити и на податак да је од школске 1976/77. године у свим школама Србије уведена обавеза да се свим ученицима од трећег до осмог разреда, који су сваки разред завршили са одличним успехом без иједне четворке, односно са просеком 5,00, и који су се посебно истицали у редовним наставним и ваннаставним активностима, додели Диплома Вук Карџић.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .