20 01 2020 / 17:59

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 29 oktobar 2014 16:35

ИЗБОРИ ЗА

НАЦИОНАЛНЕ САВЕТЕ

НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Избори за Националне савете националних мањина одржани су у недељу. Право гласа на недељним изборима имало је 456.444 грађана, припадника националних мањина у Србији уписаних у посебне бирачке спискове. По објављеним резултатима Сомбор ће имати представнике у националним саветима Мађара и Буњеваца, а национакни савет Немаца водиће Хуманитарно удружење Немаца „Герхард” из Сомбора.

Тим поводом  одржана је конференција за медије на којој су говорили председник Савеза Бачких буњеваца г. Мирко Бајић , председник Градског одбора Савеза Бачких буњеваца Мирослава Дрвар и кандидат са листе Савеза Бачких  буњеваца која ће представљати Сомбор у Националном савету Станислава Луткић.

Највећи успех, на Изборима за Националне савете националних мањина, од сомбораца имала је листа „Герхард подунавске Швабе - заједно, Антон Бек” која је освојила осам од 15 мандата. Чланови Националног савета Немаца биће тако Антон Бек из Сомбора, Ласло Генце из Суботице, Меланија ГрубљешићПетар РангМихаел Плац из Сомбора, Хилда Хајнрих из Суботице, те Михајло Венигер и Владислав Турнер из Сомбора. Сомбор ће имати једног представника и у Националном савету Мађара. Листа „Мађарска слога” однела је убедљиву победу са више од 83 одсто гласова бирача, односно 31 од 35 мандата. Сомбор ће представљати Јосип Слако.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .