15 12 2019 / 16:59

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 25 jun 2015 15:08

САОПШТЕЊА ГО СНС СОМБОР

Поводом случаја кафе „Плус“ и

навода у којима је градоначелник

Сомбора одбио инвестицију

немачке компаније „НРГ гроуп“

из формалних разлога...

Rezultat slika za српска напредна странка

 

 

Након саопштења на друштвеним мрежама од стране кафе „Плуса“ да им је неоправдано искључена струја, те да се на тај начин локална самоуправа и ЈКП „Простор“ Сомбор баве прогоном појединих предузетника који савесно и поштено обављају свој посао, ГО СНС Сомбор жели да грађанима Сомбора детаљније појасни поступање ЈКП „Простор“ у овом случају.

Став Српске напреднестранке је одувек био да појединци не могу да се воде личним интересом и да користе странку за своје „мутне“ радње, тако да нас не чуди овакав напад од стране власника Кафе „Плуса, иначе члана СНС, након његовог покушаја да искористи странку за ту намену. Од преузимања власти у Сомбору, локална администрација на челу се искључиво руководи законом и тако и послује, прошло је време власти Демократске странке када су појединци могли да склапају послове мимо закона и када је страначка припадност била разлог за заштиту пословања појединаца, па макар оно било и противзаконито. На овај случај никакав утицај није имао ни повереник ГО СНС Сомбор, Слободан Станић, нити је то нека лична освета директора ЈКП „Простор“ Сомбор. Овим путем Српска напредна странка изражава своје жаљење што су грађани Сомбора на друштвеним мрежама доведени у заблуду након синоћне објаве кафе „Плус“, те овим путем износи стварне податке о пословању „Шолап-Комерц“-а, привредног друштва у оквиру којег послује кафе „Плус“.

„Шолап-Комерц“ д.о.о. из Сомбора је закупац пословног простора без правног основа, јер су постојећи уговори о закупу два локала, који чине једну целину, у којем се налази кафе „Плус“ истекли 11.12.2008. године (СГК локал бр.1, површине 96,39м²) и 31.05.2010. године (СГК локал бр.2, површине 65,65м²). „Шолап-Комерц“ д.о.о. ни након истека ових Уговора о закупу није испразнио пословни простор, а не испуњава услове за закључење нових Уговора о закупу. Тренутни дуг за закупнину уз обрачунате камате, „Шолап-Комерц“ д.о.о. из Сомбора који је у блокади 1096 дана, износи 5.999.937,74 динара. Овај дуг би био и већи да се примењивао члан 33. став 2. важеће Одлуке о давању у закуп пословног простора, којим је прописано да се закупцу који није вратио пословни простор, може обрачунати месечна закупнина у двострком износу.

Имајући у виду да Кафе „Плус“ нема важећи уговор о закупу, односно правни основ, некада Одељење за комуналне послове, а сада ЈКП „ПРОСТОР“ као надлежно за издавање локала у својини града Сомбора не може да изда решење за коришћење летње баште и сходно прописима, приморан је да уклони нелегално постављену летњу башту. Накнада која са наплаћује за издавање Решења за коришћење летње баште износила би око 36.000 динара, то је износ за који Град Сомбор остаје ускраћен сваки месец коришћења баште.

Неопходно је напоменути да су градска администрација и ЈКП „Простор“ учинили све како не би морали да врши принудне радње према појединим предузетницима, као што је јучерашњи прекид снабдевања електричном енергијом. Међутим, начин пословања „Шолап-комерц“ је изузетно штетан за грађане Сомбора, јер Град Сомбор није у могућности да изда овај атрактиван локал новом закупцу, који би сигурно плаћао уредно своје обавезе и савесно пословао, за разлику од тренутног корисника локала. Још једном понављамо да је став ГО СНС Сомбор и Српске напредне странке по овом и свим сличним питањима да нико не може бити заштићен уколико незаконито послује, те да ће њени функционери искључиво водити рачуна о интересима Града Сомбора и његових грађана.

+++++

Српска напредна странка оштро демантује наводе „ Блиц-а“ у којима је градоначелник Сомбора одбио инвестицију немачке компаније „НРГ гроуп“ из формалних разлога.

Све локалне самоуправе у којима представници Српске напредне странке обављају најважније јавне функције дужне су да се са највећом енергијом посвете реализацији домаћих и страних инвестиција.

Циљ сваке локалне самоуправе је да се у потпуности спроведе законом прописана процедура и истовремено омогући ефикасна реализација инвестиција.

Српска напредна странка оцењује да изношење незваничних информација и паушалних процена може нарушити поверење које је неопходно и у случају најављене велике сомборске инвестиције са угледном немачком компанијом.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .