20 01 2020 / 14:59

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 13 oktobar 2015 15:57

Реконструкција и изградња

путног правца Врбас-Кула-Сомбор

Rezultat slika za гојковић жика

 

 

Поводом  Предлога закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Мађарске о друмском превозу путника и ствари, грађанима се саопштењем обратио посланик СПО Жика Гојковић и између осталог изразио задовољство због  реконструкције и изградње путног правца Врбас-Кула-Сомбор, који је заједно са господином Владаном Батићем, амандманом успео да унесе у просторни план Републике Србије 2010. године.

Гојковић је истакао важност овог путног правца за развој Западнобачког управног округа, али и шире и посебно скренуо пажњу на значај оног дела који се наслања на мађарску границу и на хрватску границу.

„Дугогодишње неулагање у путну инфраструктуру у граду и округу од стране државе довело је до тога да постанемо слепо црево, иако сам град Сомбор и околина поседују огромне потенцијале. Сувишно је трошити речи да би објаснили колико је то важно и за потенцијалне инвеститоре. Реконструкцијом овог путног правца Сомбор има прилику да направи озбиљну стратегију развоја, где би уз помоћ овог великог искорака био направљен план који би омогућио много већу искоришћеност предности које Сомбор поседује. .. рекао је Гојковић и додао да дуго година уназад, по политичком кључу, огромна финансијска средства су одлазила за Суботицу, иако је преко Сомбора најближи правац ка земљама Европе, поготово ка оним градовима где је дијаспора најразвијенија. Овај податак такође говори да је изградња овог путног правца нужна потреба која превазилази регионалну корист, јер има велики значај за људе из целе Србије који су директно или индиректно повезани са нашом дијаспором.

Коначно, изградњом и реконструкцијом пута Врбас-Кула-Сомбор државна граница ће у великој мери унапредити безбедност у саобраћају.

Сматрајући ово добром приликом, Гојковић је још једном говорио и о Аеродрому Сомбор, као и о граничним прелазима, те повећању њихових капацитета у Бездану и Бачком Брегу и евентуалном отварању новог прелаза Риђица и Гара. Ови потези би свакако помогли да оживе и наша села, јер је то прилика и за наш аграр, прилика за боље искориштавање потенцијала Дунава, прилика за бањски туризам, као и прилика за мала и средња предузећа која пуне буџет, а која су нажалост велики губитници у економској кризи.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .