25 01 2020 / 14:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 19 novembar 2015 15:13

Саопштење ЛСВ –

протестна вожња

пољопривредника

у четвртак, 26. новембра

 

 

Председништво Лиге социјалдемократа Војводине одлучило је на синоћној седници да у четвртак, 26. новембра 2015. године, у Београду организује протестну вожњу пољопривредника који ће у колони на тракторима исказати незадовољство војвођанских паора предложеним изменама Закона о пољопривредном земљишту и затражити његово повлачење из скупштинске процедуре.

Одлучили смо се на овај изнуђени потез јер је Предлог измена закона о пољопривредном земљишту упућен у скупштинску процедуру, а да нису уважене бројне примедбе стручњака и пољопривредних удружења, изнете током јавне расправе, већ су усвојена решења којима се отварају врата тајкунизацији аграра и гашењу малих и средњих пољопривредних газдинстава.

Лига социјалдемократа Војводине организоваће и предводити колону војвођанских тракториста за Београд, јер је, очигледно, то једини начин да државни органи чују глас војвођанских паора.

Дефиле трактора, акција апела и упозорења, креће у 11.55 часова без блокаде путева и заустављања саобраћаја, у складу са прописима о праву на јавно окупљање и слободу говора. Војвођански паори као и сви други грађани ове земље, имају право да изнесу своје захтеве државним органима, јер они нису грађани другог реда!

Верујемо да ће колона трактора у Београду бити довољно снажан сигнал централним органима власти да промене однос према нашим пољопривредним произвођачима, чији мукотрпан рад је деценијама уназад држава користила за куповину социјалног мира.

Још једном упозоравамо да би усвајањем предложених законских решења био доведен у питање један од најважнијих ресурса Војводине – пољопривредно

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .