17 10 2019 / 06:05

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
sreda, 10 februar 2016 15:23

"Сакупљање потписа је

неопходно како би се

оборио овај нови Закон..."

 

 

Градски одбор Лиге социјалдемократа Војводине Сомбор одржао је у уторак конференцију за медије на којој је било речи о закупу пољопривредног земљишта у катастарској општини Сомбор.

На конференцији су говорили Зоран Терзин, шеф одборничке групе ЛСВ у Скупштини града Сомбора и члан председништва ЛСВ, Миле Ђапић, представник пољопривредних произвођача и Олена Папуга, републичка посланица ЛСВ и чланица председништва ЛСВ. Зоран Терзин је истакао да је у току прикупљање 100 000 потписа за референдум, како би грађани могли да изразе своје мишљење о ново закону о пољопривредном земљишту. Као представник пољопривредних произвођача обратио се Миле Ђапић, с обзиром да пољопривредници нису добили могућност да се обрате на недавно одржаној седници Скупштине града. Он је истакао да су пољопривредници организовали протесте, како би покушали да притиском дођу до лицитације. Од министарке пољопривреде издат је налог да се утврде узурпиране површине и да јој се извештај достави у најкраћем року. 17.000 ха пољопривредног земљишта је у државној својини, од тога би се добили приходи од око 520 милиона динара, а од те суме, 40% би добио Град Сомбор. До данас није наплаћен ни закуп претходних 4000 ха, па се лако може десити да и ових 520 милиона пропадну. На самом крају, Ђапић је истакао да ће кад тад Уставни суд оборити закон и сви уговори који буду потписани нелегално, биће неважећи.

Републичка посланица Олена Папуга рекла је да посланици у Републичкој скупштини нису могли да се изборе за добре измене у закону, ове новодонете измене закона показују како многе ствари немају законске основе за издавање пољопривредног земљишта. Државно земљиште ће се издавати великим инвеститорима. Сакупљање потписа је неопходно како би се оборио овај нови Закон и како би земљиште остало у рукама паора. Влада Арапима издаје држављанства да купују земљу, а ни не живе овде. Олена Папуга је на крају истакла да би Србија требала да се угледа на неке од земаља у региону, које прво што су урадиле, јесте било то да су заштитиле пољопривредно земљиште.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .