19 01 2020 / 22:22

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 23 mart 2016 16:13

 

ИЗБОРИ 2016 - СТРАНАЧКА САОПШТЕЊА

 

ТРИБИНА ПОКРЕТА

“ДОСТА ЈЕ БИЛО – САША РАДУЛОВИЋ”

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић “ организује трибину у четвртак 24. 03. 2016. од  18 часова у Великој сали Градске куће у Сомбору и позива све заинтересоване грађане да дођу и разговарају са нама. На трибини ће говорити председник покрета Саша Радуловић као и потпредседник Александар Стевановић. У оквиру трибине, представиће локални и републички програм и најавити акције у предизборној кампањи.

Заинтересовани грађани ће моћи и на трибини потписом подржати листу кандидата покрета за предстојеће изборе већ од 17:30 часова

Подсећамо да покрет “Доста је било – Саша Радуловић” на предстојеће изборе излази самостално, јер не желимо да правимо цензус коалиције са било ким. Подржите нас да од Сомбора и Србије направимо место у ком се лепо и радо живи, по мери грађана, а не партијских паразита.

+++++++++++

Саопштење ГО ЛСВ Сомбор

- Дигни главу Војводино!

На ванредној конференцији за медије, одржаној 23.03.2016. године у 12 сати новинарима су се обратили кандидати за посланике у Скупштину АП Војводине са територије града Сомбора.

Лига социјалдемократа Војводине поднела је ноћас око 3.30 часова ујутру потписе и документацију за покрајинске изборе. Назив листе је НЕНАД ЧАНАК- ЛИГА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА ВОЈВОДИНЕ – ДИГНИ ГЛАВУ! Лига социјалдемократа Војводине ће 24. априла да победи на изборима у Војводини!  саопштио је Драган Ненадов, председник Градског одбора ЛСВ Сомбор.

Ненадов је посебно истакао да је приликом предаје листе кандидата за посланике у Скупштину АП Војводине приватно обезбеђење Социјалистичке партије Србије јутрос око 3 сата физички насрнуло и спречавало посланике и посланице Лиге социјалдемократа Војводине да уђу у зграду Скупштине АП Војводине.

О нечувеној срамоти и насиљу постоји фото и видео документација, а обавештена је Покрајинска изборна комисија и Полицијска управа Нови Сад. У знак протеста одржана је конференција за медије испред улаза у зграду Скупштине АП Војводине, коју је држао председник ЛСВ Ненад Чанак са кандидатима и кандидаткињама са изборне листе рекао је Ненадов.

Ко плаћа то приватно обезбеђење...

Радници од неисплаћених плата, пензионери од отетог дела пензије, просветни и здравствени радници од умањеног дела зараде, локалне самоуправе од средстава неуплаћених у бузжете због неспроведене лицитације државног пољопривредног земљишта, Сомборске труднице и породиље од отете надокнаде, грађани од пренадуваних рачуна, пореских и комуналних намета. Сви ми, грађанке и грађани Војводине, плаћамо батинаше да нас туку, хапсе и свакодневно малтретирају истакао је Зоран Терзин, члан председништва ЛСВ.

Зашто хоћемо да победимо...

Лига социјалдемократа Војводине хоће да преузме одговорност и направи Покрајинску владу, која ће бити спремна да се супротстави девастацији и деградацији Војводине. Лига социјалдемократа Војводине нема потребе да објашњава своје ставове, јер их за 26 година није мењала. И када смо као мањински партнер учествовалии у власти и када смо били опозиција. Увек смо за Војводину тражили више од свих. На листи имамо преко 40% жена, потрудили смо се да на листи буду равномерно заступљени и млади и старији, припадници и припаднице свих националних заједница из свих крајева Војводине, стручњаци из различитих области изјавила је Наташа Тербец, председница Форума жена ЛСВ.

+++++++

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПАТРИОТСКИ БЛОК СОМБОРА:

ДСС - ДВЕРИ - БОЉИ СОМБОР –

ДИНАРА ДРИНА ДУНАВ –

РУСКА СТРАНКА

На четвртој редовној конференцији за јавност „Патриотског блока Сомбора“, јавности су се обратили носилац изборне листе Рајко Мирановић, Јелена Божић, локални повереник Српског Покрета Двери, Богдан Сунајко испред НП „Динара-Дрина-Дунав“ и Мирко Видовић представник ДСС из Алекса Шантића.

Рајко Мирановић је изјавио да одлука ресорног министарства и Владе Републике Србије којом је узурпација легализована има за резултат да је буџет града Сомбора остао умањен за 120 милиона динара што је довело и до сукоба између пољопривредника и узурпатора.

Јелена Божић је оценила да хапшење пољопривредника на њиви у Гакову служи искључиво застрашивању осталих грађана, и затражила њихово моментално ослобађање од неправедне осуде јер нису сељаци криви што су доведени до ивице очаја. Према њеним речима, катастрофално је да напредњачки режим није одржао лицитацију државне земље, да би имали изговор да земљу препусте тајкунима и својим партијским велепоседницима. Поручила је да свака породица има право на парче земље у Србији, а када се Двери и Патриотски блок буду питали лицитације ће бити јавне и поштене, тако да и мања породична пољопривредна газдинства имају шансу да закупе земље колико им је потребно; тражиће да се направи комплетна анализа стања у аграру, и да се изнесе комплетна истина о махинацијама које се изводе у том домену локалне самоуправе.

Богдан Сунајко је поручио да је ДДД покрет који се залаже за темељне друштвене вредности – јаку породицу, духовност, образовање, културу, спорт и јачање система у ком моћ новца неће бити изнад права на рад или безбедности грађана. На локалном нивоу између осталог бавиће се свакодневним проблемима грађана.

Мирко Видовић је истакао да је приватизација пољопривредног предузећа из Алекса Шантића била пљачкашка отимачина и упознао је јавност са тренутним стањем у том селу које броји око 1800 становника. Наиме, у селу нема канализације, пије се вода из цистерни, нема посла, путеви су у лошем стању, спорт и култура готово да не постоје, лекар ради само у једној смени, нема бензинске пумпе, капелу на гробљу доделили су ЈКП „Простор“... То су све разлози због којих млади неће да остају на селу. Поручио је да ће се ова коалиција борити пре свега за опстанак и живот сомборских села и подстицати развијање производње.

Говорници су позвали суграђане да  својим потписом подрже ову изборну листу за излазак на покрајинске изборе, радним данима и суботом између 9 и 19 часова у Градској кући, канцеларија број 6.

Сваког уторка ће ова коалиција организовати редовну конференцију за медије са најновијим информацијама о предизборним активностима. Будите у току.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .