17 11 2018 / 04:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 05 jun 2018 15:15

Sastanak predsedništva

Zelene stranke u Somboru

 

video prilog

 

 

Rukovodstvo Zelene stranke na čelu sa predsednikom mr Goranom  Čabradijem  posetilo je za vikend Sombor  i održalo radni sastanak. Povod okupljanja je podneta Inicijativa od strane Zelene stranke  Narodnoj Skupštini Republike Srbije,  za obrazovanje Komisije za utvrđivanje posledica industrijskog zagađenja voda, vazduha i zemljišta po zdravlje stanovnika gradova Pančeva i opština Bor, Obrenovac, kao i stanovnika opština i gradova uz Veliki bački kanal .

Cilj je da se utvrde činjenice vezane za uzročnike i uzrokovače, kao i stepen zagađenja i posledice po zdravlje stanovništva Pančeva, Obrenovca, Bora i  onih koji žive uz Veliki bački kanal.

Domaćin sastanka rukovodstva Zelene stranke bio je Miodrag Perović predsednik odbora u Apatinu   i član Saveta za prirodne resurse .

Deo radnog sastanka je bila vožnja brodićem po Velikom Bačkom kanalu tokom koje su se prisutni upoznali sa bogatstvom i lepotom prirode, kojoj preti opasnost od zagađenja. Ovo je bio prvi radni sastanak ovog tipa Zelene stranke i sada sledi obilazak ostalih opština uz Veliki Bački kanal kao iposete gradovima Pančevo, Obrenovac i Bor. Iz Zelene stranka poručuju da se neće se zaustaviti na ovome. Prisustvo u Skupštini Srbije iskoristiće se da se istraje u zahtevima i da sepodstaknu organi vlasti  da ne samo ispitaju, već i da promene stanje u kom su broj zagađivača i stepen zagađenja u Srbiji za sada neutvrđeni. Upućen je poziv svim institucijama sistema da se uključe u ispitivanje zagađenja u Srbiji i da im pomognu jer te zdravstvene crne rupe u Srbiji ugrožavaju zdravlje stanovništva Srbije a ono je Zelenoj stranci prioritet.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .