29 01 2020 / 05:16

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 15 januar 2020 17:33

Susret sa predsednikom

Saveza Srba Francuske

 

 

 

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije i narodni poslanik, Žika Gojković, primio je u Skupštini Srbije, predsednika Saveza Srba Francuske, Đura Ćetkovića. Ova organizacija okuplja srpska udrženja i klubove srpske zajednice u Francuskoj, koja broji više od 400.000 ljudi.

Na sastanku su razgovarali o položaju srpske dijaspore u ovoj, jednoj od vodećih zemalja EU, mogućnosti da se više uključe u društveni i politički život Srbije i što bolje predstave našu zemlju u inostranstvu.

Gojković je upoznao gosta o predlogu POKS, da se omogući dijaspori da glasa elektronskim putem ili pismom, a ne kao do sada u konzulatima koja su udaljena hiljadama kilometara. Takođe, o predlogu da se oformi ponovo Ministarstvo dijaspore, a ministra da biraju predstavnici Srba u rasejanju, kao i da dijaspora ima 20 zagarantovanih mesta u Skupštini Srbije za svoje predstavnike koje sama bira u okviru posebne izborne jedinice, kao u mnogim drugim državama.

Predsednik Saveza Srba Francuske je izrazio zadovoljstvo što se u Srbiji sve češće otvara tema položaja dijaspore u srpskom društvu i podržao predloge koje je POKS izneo, ocenjujući ih kao neophodne da bi i dijaspora glasala u većoj meri i još više podržala svoje sunarodnike u matici i državu Srbiju.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .