24 03 2018 / 15:09

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
subota, 24 mart 2018 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini

 

* Treći naslov u okviru akcije Knjiga nedelje - knjiga „Put u Sarajevo“ Džona Rola iz "Cliove" edicije „Polis“ izložena još u subotu (24.03.) na Odeljenju za odrasle somborske biblioteke.

* Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” u subotu (24.03.) u 18 sati na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke organizuje predstavljanje romana “Luzitanija” Dejana Atanackovića, dobitnika NIN-ove nagrade za 2017. godinu. Učestvuju Dejan Atanacković, prof. dr Saša Radojčić, Dragan Babić i Nataša Turkić.

* U skladu sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor u nedelju (25.03.) u periodu od 8 do 16 časova organizuje sledeće preglede: Ultrazvuk abdomena, Pregledi melanoma (mladeža), Ginekološki pregledi. Ultrazvuk abdomena i pregledi melanoma obavljaće se u prostorijama Radiološke službe – prizemlje Hirurškog bloka. Ginekološki pregledi će se obavljati u prostorijama Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo. Pacijenti koji nameravaju obaviti pregled ultrazvuk abdomena ne treba da unose hranu nakon 20 časova prethodnog dana, a na dan pregleda ne treba da unose ni hranu ni tečnost. Preglede mogu obaviti svi zainteresovani građani, dakle i oni građani koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje.

* Tokom marta meseca Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora vrše permanentni inspekcijski i komunalno-inspekcijski nadzor u svim naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora. Lica ovlašćena za inspekcijski nadzor,  posećuju sva somborska sela i građani  imaju priliku da na licu mesta, neposredno, komunalnim policajcima ukažu na komunalne probleme u svom selu.Odeljenje inspekcije i komunalne policije  28. mart su u Bačkom Bregu i Kolutu i 29. marta u Bezdanu i Bačkom Monoštoru.

* Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove pripremilo je Nacrt Odluke o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima na teritoriji grada Sombora. Nacrt Odluke uslovljen je usklađivanjem sa Zakonom o javnim putevima i biće na javnoj raspravi  do 30. marta, a javna prezentacija Odluke biće održana 3. aprila u sali 108 u zgradi „Županije“, u vremenu od 11 do 11.30. Predloge i sugestije na nacrt Odluke građani mogu dostaviti do 3. aprila putem elektronske pošte na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili redovnom poštom na adresu Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove.Odeljenje za komunalne delatnosti pripremilo je i Nacrt Odluke o visini naknade za upotrebu opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Sombora. Navedenom odlukom predlaže se umanjenje naknade za upotrebu opštinskih puteva i obračun naknade biće jednostavniji u odnosu na dosadašnji. Javna rasprava nacrta Odluke o iznosu naknade vodiće se u periodu od 23. do 30. marta, a javna prezentacija Odluke biće održana 3. aprila u sali 108 u zgradi „Županije“, u vremenu od 11.30 do 12 časova. Predloge i sugestije na nacrt Odluke građani mogu dostaviti do 3. aprila putem elektronske pošte na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili redovnom poštom na adresu Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove.

* Zajednički projekti između GIZ-a i privrede povezuju privredne interese i razvojnopolitičke ciljeve, kao što su uvođenje novih tehnologija, upravljanje otpadom i vodama, transfer tehnologija i znanja. Svaki partner u projekat unosi svoje jake strane – GIZ pruža podršku pri finansiranju u maksimalnom iznosu do 50 odsto (200.000 evra) ukupnog budžeta i koordinira aktivnosti. Firme u projekat unose svoju tehnologiju, kapital i stručno znanje. Odgovornost, trošak i rizike snose oba partnera podjednako, rečeno je na jučerašnjem sastanku.Poziv za prijavu projektnih ideja otvoren je do 31. marta i pozivaju se sve zainteresovane firme da prijave svoje projektne ideje ili da se za više informacija obrate Tehničkom sekretarijatu NALED-a u Srbiji putem e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

* Opštinski kulturni centar iz Apatina u okviru 3. Festivala kratke forme “Potpis” raspisuje Konkurs za kratku priču i dodelu nagrade “Miodrag Borisavljević”.Uslovi konkursa su da jedan autor može poslati samo jednu priču; priče se šalju u dva primerka pod šifrom; jedan autor može da učestvuje samo sa jednom šifrom; nagrada se dodeljuje samo jednom autoru; istom autoru Nagrada se ne može dodeliti drugi put; tema je slobodna; priče moraju biti neobjavljene, dužine do šest hiljada karaktera.Konkurs je otvoren  do 1. maja, a dodela nagrade je u septembru 2018. godine.

* 3. Međunarodni prekogranični ultramaraton "Osijek-Apatin" biće održan sutra. Suorganizatori ovog značajnog projekta su Atletski klub "Apatin" i Udruga "Zdravo trčanje" iz Osijeka. Dužina ultramaratonske staze iznosi 50 kilometara. Start trke biće u Osijeku ispred Elektroslavonije, u 9.30, cilj je predviđen da se postavi isped Banje Junaković.

* Utakmice svih Vojvođanskih liga su po odluci Fudbalskog saveza Vojvodine odložene zbog vremenskih neprilika. Igraju se utakmice Područne fudbalske lige 18.kolo. FK "ŽAK" u subotu (24.03.) u 15,30 na svom terenu dočekuje "Krila Krajine" iz Bačke Palanke

* U Somboru će za vikend dežurati Prva narodna apoteka u Ulici Kralja Petra Prvog 36.

* U Somboru i okolini za vikend nas očekuje malo do umereno oblačno i suvo vreme. Temperatura će se kretati u intervalu od jutarnjih -2 do maksimalnih dnevnih 9 stepeni. Duvaće slab vetar promenljivog pravca brzinom do 3 m/s, dok će relativna vlažnost vazduha iznositi oko 80%. U ponedeljak nas očekuje umereno oblačno i suvo vreme.

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 254 cm, kod Apatina 343 cm i kod Bogojeva 342 cm.

 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 mart 2018 16:03

"Dan sećanja..."

 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 mart 2018 16:01

Pripremljen Nacrt odluke

o opštinskim putevima

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 mart 2018 15:59

U nedelju

Besplatni preventivni pregledi

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 mart 2018 15:56

Održana Tribina

„Ukradena bezbednost“

FondacijeTijana Jurić

 

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - KNJIŽEVNOST
petak, 23 mart 2018 15:54

Predstavljanje romana

„Luzitanija“

Dejana Atanackovića

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 23 mart 2018 15:51

Bokserski klub "Sombor"

9 medalja na Prvenstvu

države

 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 23 mart 2018 15:46

3. Međunarodni

prekogranični ultramaraton

"Osijek-Apatin"

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 mart 2018 15:44

Servisne informacije


Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 mart 2018 16:06

109. sednica

Gradskog veća

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 mart 2018 16:03

Godinu dana

Kluba penzionera „Selenča“

 

 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - VOJVODINA
četvrtak, 22 mart 2018 15:49

Sajam zapošljavanja u Kuli


 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - APATIN
četvrtak, 22 mart 2018 15:48

Izložba fotografija

„Nato agresija na SRJ“,

autora Milana Čuljića

 

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 903
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Gradska Pivnica Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .