18 01 2020 / 15:07

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
subota, 18 januar 2020 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…


 • Srpska Pravoslavna Crkva danas slavi Krstovdan
 • Danas dodela nagrada u izboru za najlešu fotografiju “Radosnica 2019.”
 • Prema dostupnim podacima iz somborske stanice za Automatski monitoring kvaliteta vazduha, kvalitet vazduha u Somboru je dobar
 • Izložba pod nazivom "Likovni identitet", slikarke Tatjane Smiljanić od utorka u Galeriji KC Sombor
 • U toku javna raspravu o nacrtu Odluke o javnoj rasveti na teritoriji grada Sombora
 • 44. Međunarodni sajam peradarstva i Državni šampionat sitnih životinja Srbije biće održan od 24. do 26. Januara
 • U petak trećeg dana 9.Kupa nacija u boksu za žene, u ringu nastupalo sedam naših reprezentativki, od kojih su  dve pobedile, danas u ringu somborka Jovana Radmanović
 • U nedelju 19.januara u Somboru Bogojavljensko plivanje za časni krst
 • · U Somboru po najavi meteorologa za vikend maglovita jutra  sa temperaturom oko – 2 stepena do 0 stepeni, a tokom dana uglavnom oblačno sa maksimalnom temperaturom do 3 stepena • Srpska Pravoslavna Crkva danas slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Praznik se vezuje za Bogojavljenje i krštenje Isusa Hristosa, kao i za dan posvećen Svetom Jovanu Krstitelju, koji ga je krstio u reci Jordan. U Somborskom hramu Svetog velikomučenika Georgija jutrenje je u 8 časova, u 9 časova Sveta Liturgija a Večernje bogosluženje sa vodoosvećenjem će početi u 17 časova.

 • Dodela nagrada u izboru za najlešu fotografiju “Radosnica 2019.” održaće se danas u 11 časova na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke. U konkurenciji je bilo preko 700 fotografija objavljenih u “Somborskim Novinama”, a najleše su odabrane glasanjem čitalaca.

 • Prema dostupnim podacima iz somborske stanice za Automatski monitoring kvaliteta vazduha koja se nalazi na uglu ulica Arsenija Čarnojevića i Venac Stepe Stepanovića, kvalitet vazduha u Somboru je dobar. Višednevne analize automatske merne stanice koja je u našem gradu postavljena 2015. godine zahvaljujući projektu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine pokazuju da Somborci udišu većinom vazduh odličnog kvaliteta.

 • U somborskom pozorištu  danas sa početkom u 18 časova “Semper Idem” Đorđa Lebovića - dramatizacija i režija : Gorčin Stojanović.

 • Izložbe pod nazivom "Likovni identitet", slikarke Tatjane Smiljanić, će biti otvorena u utorak, 21. januara u Maloj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 časova. Tatjana Smiljanić rođena je u Šapcu 1997. godine. Završila je 2016. godine školu Primenjenih umetnosti, smer konzervator kulturnih dobara - pozlatar, takođe u Šapcu . Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo u klasi prof. Gorana Despotovskog. Trenutno je student IV godine osnovnih akademskih studija. Postavka će biti aktuelna do 9. februara.

 • Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da će isplata novčane socijalne pomoći i dečijeg i roditeljskog dodatka za decembar 2019. godine početi u utorak, 21. januara 2020. godine. Istog dana će biti isplaćena i posebna novčana naknada, kao i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju i dodatak za pomoć i negu drugog lica. U sredu, 22. januara počeće isplata naknade zarade odnosno plate za vreme porodiljskog odsustva, nege deteta i posebne nege deteta, kao i ostalih naknada po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta.

 • 44. Međunarodni sajam peradarstva i Državni šampionat sitnih životinja Srbije biće održan od 24. do 26. januara ove godine u somborskoj Gradskoj hali „Mostonga“. Najavljen rekordan broj učesnika i preko 3500 izloženih eksponata. Takođe najavljen je povratak na sajam sekcija “teraristika i akvaristika”  i  uvođenje naziva manifestacije Memorijal “Prim. dr Zoran Parčetić – Nona.” Svi đaci somborskih škola  dobili besplatne ulaznice.

 • U toku javna raspravu o nacrtu Odluke o javnoj rasveti na teritoriji grada Sombora i ona traje do 27.januara, nakon čega će nadležno odeljenje održati javnu prezentaciju 27.januara od 10 do 11 časova u sobi 142 zgrade Županije, Trg Cara Uroša broj  1. Svi zainteresovani građani svoje predloge i komentare za nacrt Odluke o javnoj rasveti na teritoriji grada Sombora mogu da dostave u pisanom obliku na adresu: Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora, Trg Cara Uroša broj 1, 25000 Sombor, ili u elektronskom obliku na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli   najkasnije do 27.01.2020. godine.

 • U toku je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja sredstvima iz budžeta grada Sombora u 2020. godini. Konkurs traje do 30. januara ove godine. Za ovu svrhu grad je izdvojio sredstva u iznosu od 16.000.000,00 dinara. Najmanji iznos koji se odobrava po projektu je 10.000,00 dinara, a najveći 8.000.000,00 dinara. Pravo učešća imaju mediji čiji se medijski sadržaj distribuira na teritoriji grada Sombora, a koji su upisani u Registar medija Agencije za privredne registre i pravno lice/preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja koji se emituju na teritoriji Grada Sombora, a koji je upisan u Registar medija. Učesnik može da konkuriše samo sa jednim projektom.

 • Ministarstvo odbrane Republike Srbije, na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.  Obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1990. do 2001. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.  Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti 28. februara 2020. godine u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili opštinskoj kancelariji Centra Ministarstava Odbrane, a prema mestu prebivališta lica, do i to: - U Centru Ministarstva odbrane Sombor, svaki radnim danom od 9 do 15 časova - U Opštinskoj kancelariji Apatin, ponedeljkom od 9 do 15 časova - U Opštinskoj kancelariji Odžaci, utorkom od 9 do 15 časova - U Opštinskoj kancelariji Kula, sredom, od 9 do 15 časova.

 • U organizaciji Zavičajnog udruženja Srba ,,Korijeni,, iz Sombora i Sportskog saveza grada Sombora pod pokroviteljstvom grada Sombora u nedelju 19.januara održaće se Bogojavljensko plivanje za časni krst. Ova manifestacija se održava 9. put za redom i iz godine u godinu postaje sve bolje organizovanija i uspešnija. U 9 časova održaće se liturgija u Hramu Sv.Vm. Georgija, u 12 časova oranizator će se obrattiti učesnicima i prisutnim građanima na Štrandu a plivanje za Časni Krst počinje u 12:30 časova. Nakon trke uslediće proglašenje pobednika i dodeljivanje nagrada.

 • U petak trećeg dana 9.Kupa nacija u boksu za žene, u ringu nastupalo sedam naših reprezentativki, od kojih su  dve pobedile. Juniorka Sara Ćirković u polufinalu muva kategoriji (50 kg) savladala je Melinu Mezrag iz Francuske i čeka je u borbi borbi za zlatnu medalju Daria Kostkina iz Rusije. Dajana Grmuša je u četvrfinalu bantam kategorije (54 kg ) pobedila takmičarku Podaru iz Nemačke i danas ima borbu za prolaz u finale protiv Sorentino, takmičarke iz Italije. Ivana Čizmar je izgubila od Ruskinje Renate Mingalimove, dok je Dragana Jovanović poražena od njene sunarodnice Vere Iurčenko. I treća predstavnica Rusije je danas bila kobna po našu takmičarku. Somborka Željana Subotić nije uspela ozbiljnije da se suprostavi Nadeždi Golubevoj. Prošlogodišnja vicešampionka Nina Stajković je izgubila od Holanđanke Lune Bilo, a Snežana Šiljković od Indijke Minakumari. Danas u ring ulazi i takmičarka somborskog “Galaktika” Jovana Radmanović. Jovana se bori u  polufinalu kategorije do 51 kg boriti protiv Kirienko iz Rusije. Prošlogodišnja šampionka Aleksandra Rapajić danas u welter kategoriji (69 kg) u polufinalu ima za protivnicu Marokanku Oumajme. Polufinalnu borbu danas ima i Milena Matović i to protiv Ruskinje Ane Ivanove. Borbe počinju u 14 časova. Organizatori pozivaju sve naše sugrađane da dođu u Gradsku halu Mostonga i pruže podršku našoj reprezentaciji u borbama za medalje. Ulaz je besplatan..

 • Filip Krajinović u prvom kolu prvog Gren Slem takmičenja u Australiji za protivnika će imati jednog od kvalifikanata I ukiliko ga pobedi protivnik u dtugom kolu će mu biti Švajcarac Rodžer Federer . Takmičenje počinje u ponedeljak 20.februara. Pored Filipa Srbiju u Australiji će predstavljati još i Miomir Kecmanović ( prvi protivnik Sepi ), Dušan Lajović ( Edmund ), Laslo Đere ( Nišioka ) i branilac titule Novak Đoković ( Štruf ). Do glavnog žreba mogli bi da dođu još tri naša igrača. Trenutno u kvalifikacijama nastupaju Viktor Troicki, Nikola Milojević i Peđa Krstin.

 • Na osnovu Statuta Sportskog saveza grada Sombora, Zakona o sportu i Pravilnika o izboru sportiste grada Sombora, Upravni Odbor Sportskog saveza grada Sombora raspisuje JAVNI  POZIV za prikupljanje predloga za izbor sledećih vrsta priznanja: Godišnja priznanja u olimpijskim i neolimpijskim sportovima najuspešnijim sportistima, ekipama i trenerima: najuspešniji sportista: pionir i pionirka,  najuspešniji sportista: kadet i kadetkinja, najuspešniji sportista: junior i juniorka, najuspešniji sportista: senior i seniorka, najuspešnija ekipa i najuspešniji trener. Posebna priznanja dodeljuju se : u kategoriji „Školski sport“ - Osnovne škole, najuspešniji pionir i pionirka, najuspešniji nastavnik-profesor, najuspešnija škola, Srednje škole, najuspešniji omladinac i omladinka, najuspešniji professor, najuspešnija škola, u kategoriji sportista sa invaliditetom, najuspešniji pojedinac, najuspešnija ekipa, u kategoriji veteran, u kategoriji rekreativaca, u kategoriji za vrhunski sportski rezultat ostvaren u sportskim organizacijama van teritorije grada Sombor, Gran –prix i Nagrada za životno delo : Priznanje za doprinos i razvoj sporta u gradu Somboru. Prijave (popunjeni obrasci) se podnose od dana objavljivanja na sajtu SSG Sombora 16.01 do 26.01, lično u kancelariji Sportskog saveza grada Sombora ili poštom na adresu: Venac voj. Petra Bojovića 11, 25000 Sombor. Predlog za izbor najboljih u 2019. godine, mogu dati sportske organizacije, granski sportski savezi, škole, sporski radnici i pojedinci na obrascu propisanom Pravilnikom. Pravilnik i obrasci za izbor sportiste grada Sombora za 2020. godinu se mogu preuzeti sa sajta SSG Sombora i u kancelariji Sportskog saveza grada Sombora, Venac voj. Petra Bojovića 11, Sombor. Sve dodatne informacije se mogu dobiti lično ili na telefon 025/ 436 – 787.
 • U Somboru po najavi meteorologa za vikend maglovita jutra  sa temperaturom oko – 2 stepena do 0 stepeni, a tokom dana uglavnom oblačno sa maksimalnom temperaturom do 3 stepena. Duvaće umereni severozapadni povetarac brzinom od 1 do 2 m/s uz prosečnu vlažnost vazduha oko 90%. Prema najavi meteorologa od sledeće nedelje vedrije i za koji stepen toplije..
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 17 januar 2020 15:53

Savet za bezbednost saobraćaja

u poseti Udruženju penzionera

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SRBIJA
petak, 17 januar 2020 15:51

Ove godine mala matura

ostaje nepromenjena,...

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 17 januar 2020 15:49

Anketa TV Sreće

“Kako preživeti januar?”

 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SRBIJA
petak, 17 januar 2020 15:46

Za program podrške razvoju

poslovne infrastrukture

1,12 milijardi dinara

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - VOJVODINA
petak, 17 januar 2020 15:43

LAG “Srce Bačke” Kula

radionica na temu

“Detinjstvo iz ugla

regresoterapije”

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 17 januar 2020 15:42

Aktivnosti JKP

"Zelenilo" i "Prostor"

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - KNJIŽEVNOST
petak, 17 januar 2020 15:40

"Nemoj me buditi"

Marko Tomaš

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - VOJVODINA
petak, 17 januar 2020 15:35

"Sveti novomučenici

Jasenovački u

svetlosti vaskrsenja"

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 17 januar 2020 15:18

Bokserski klub “Sombor”

i Aleksandra Tepavac

najbolji u Vojvodini

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 17 januar 2020 15:16

Aleksandra Rapajić

brani titulu

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 17 januar 2020 15:13

Filip Krajinović na Federera

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 17 januar 2020 15:11

Javni poziv za prikupljanje

predloga za izbor godišnjih

sportskih priznanja

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1142
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .