06 12 2019 / 11:10

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
petak, 06 decembar 2019 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…

 • „Forum gradonačelnica Jugoistočne Evrope“ održaće se  6. i 7. decembra u Somboru
 • Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović boravila je u prvoj zvaničnoj poseti novopostavljenoj gradonačelnici Grada Baje u Mađarskoj
 • Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Centru za edukaciju Crvenog krsta Sombor  održava se  danas,  u periodu od 9  do 13  časova
 • Lokalna vlast Grada Sombora, otvoriće svoja vrata, subotu 7. decembra u kancelariji MZ „Venac“, u vremenu od 9 do 12 časova
 • Grad Sombora je potpisao Deklaraciju o zaštiti pčela Srbije
 • Zavičajno udruženje Srba „Кorijeni“ i Srpska čitaonica „Laza Кostić“ organizuju večeras  promociju knjige „Ptice pesmarice“ autora Miladina Dabetića, književnika iz Peći
 • Promocija knjige Borislava Trajkovića “Ženidba princa” održaće se večeras na dečijem odeljenju Gradske biblioteke
 • 11. Međunarodni festival vina i hrane održaće se u subotu 7. decembra od 12 do 21 čas u prostoru sala SC “Soko” i Mađarske građanske Kasine
 • HKUD “Vladimir Nazor” obeležiće  83.godišnjicu programom u subotu 7.decembra u kojem će predstaviti rad svih sekcije u 2019.godini
 • Miro Jurković, MMA borac iz Sombora, boriće se za prestižnu SBC titulu šampiona, u srednjoj kategoriji u subotu  7.decembra u hali “SPENS” u Novom Sadu
 • U Somboru danas, jutro će osvanuti sa temperaturom oko 0 stepeni, a tokom dana umereno oblačno sa maksimalnih 12 stepeni

* „Forum gradonačelnica Jugoistočne Evrope“ održaće se  6. i 7. decembra u Somboru.  Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović kao predsednica SKGO i potpredsednica NALAS-a, je u četvrtak upriličila svečani prijem za učesnice i učesnike foruma. Ovom prilikom gradonačelnica Sombora je rekla “Ovo je svakako za naš grad jedan veliki događaj, s obzirom da se nikad ovakav broj žena na funkcijama i odgovornim pozicijama nije nalazio u našem gradu. Svakako da je za nas od velikog značaja što ste danas ovde i što možemo zajedno da pričamo na temu uloge žena, kako u društvu, tako i u politici i na određenim odgovornim funkcijama, i da na taj način pošaljemo jednu podsticajnu poruku i za sve druge žene koje se na ovakvu ulogu u svom životu, ili karijeri, još uvek nisu odvažile.”


* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović boravila je u prvoj zvaničnoj poseti novopostavljenoj gradonačelnici Grada Baje u Mađarskoj. Delegaciju Sombora, na čelu sa gradonačelnicom Dušankom Golubović, u Gradskoj većnici grada Baje dočekale su gradonačelnica Baje Klara Njiarti i član Gradskog veća Rozalija Preininger. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, čestitajući novoimenovanoj gradonačelnici Baje  Klari Njiarti, je istakla da je ovo prilika da se još jednom potvrde zajedničko interesovanje dva grada za podizanje odnosa na jedan još viši nivo. Baja i Sombor su već 53 godine dva bratska grada, a dve gradonačelnice su iskoristile ovu posetu kako bi  razgovarale o budućoj saradnji.


* Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Centru za edukaciju Crvenog krsta Sombor  održava se  danas,  u periodu od 9  do 13  časova.


* Grad Sombora je potpisao Deklaraciju o zaštiti pčela Srbije. U zgradi Pokrajinske vlade ispred Grada deklaraciju potpisao član Gradskog veća grada Sombora Darko Radulović. Na ovaj način Sombor se priključio Pokrajinskoj vladi i Savezu pčelarskih organizacija Srbije u nastojanju da se očuvaju pčele tako što će se  postepeno prelaziti na tretmane komaraca iz vazduha preparatima koji nisu štetni za pčele, tako što će se u poljoprivredi koristiti pesticidi na odgovarajući način i tako što će se edukovati građani putem medija o značaju pčela za životnu sredinu. Potpisnici će se svrstati u spisak gradova i opština koje brinu o životnoj sredini štiteći neciljane organizme.


*Zavičajno udruženje Srba „Кorijeni“ i Srpska čitaonica „Laza Кostić“ organizuju večeras  promociju knjige „Ptice pesmarice“ autora Miladina Dabetića, književnika iz Peći - Кosovo i Metohija. Promocije će biti održana sa početkom u 18 časova u sali Srpske čitaonice „Laza Кostić“. Miladin Dabetić je rođen 1967. godine u Peći a danas živi i radi u Beogradu kao advokat. Do sada nije samostalno objavljivao svoje pesničke radove već je svoje pesme objavljivao u zbornicima poezije “Treptaj vremena”, “Topla reč”, “Miloš Crnjanski”, “Pesnički zavet Vidovdanu” i drugim.


* Promocija knjige Borislava Trajkovića “Ženidba princa” održaće se večeras na dečijem odeljenju Gradske biblioteke, sa početkom u 18 časova.  O knjizi će da govore prof dr Tihomir Petrović, književnik David Kecman Dako i sam autor. U programu učestvuju  i Stribor Perić i Milica Bulović Selihar - članovi dramske sekcije SEC-a  i  učenici Muzičke škole “Petar Кonjović”.


* Gradsko veće raspisalo je Oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup gradskog građevinskog zemljišta koje je u javnoj svojini Grada Sombora, a koje se koristi kao poljoprivredno zemljište do privođenja planiranoj nameni. Javno nadmetanje se vrši putem prikupljanja zatvorenih pisanih ponuda. Sve informacije o uslovima, potrebnoj dokumentaciju i načinu prijave mogu se dobiti na zvaničnom sajtu Grada Sombora ili u zgradi Županije, u kancelariji br. 55 svakog radnog dana od 8 do 14 časova.


*Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora organizuje javnu raspravu o nacrtu Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za teritoriju Grada Sombora za period od 2019-2020. godine. Javna rasprava traje od 3. do 17. decembra ove  godine, a u tom periodu građani mogu da dostave svoje predloge i komentare na nacrt Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost na adresu: Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora, Trg cara Uroša br.1, 25101 Sombor. Javna prezentacija nacrta Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost održaće se 17. decembra 2019. godine u sali 108, sa početkom u 10 časova.


*11. Međunarodni festival vina i hrane održaće se u subotu 7. decembra od 12 do 21 čas u prostoru sala SC “Soko” i Mađarske građanske Kasine. Pored velike i raznolike ponude vina i gastronomskih specijaliteta, u pratećem programu su predavanja na teme “Predsnosti i izazovi vinskog turizma” dr Tatjane Pivac sa Prirodno matematičkog fakulteta NS i “Degustacija velikih vina” enologa Ljubice Radan, kao i zabavni program u kojem će učestvovati sastavi “Romantic”, “Zlatni zvuci”, “Duo Kum” i “Gitar Art Plus”. Uz ulaznicu, koja košta 300 dinara dobija se vinska čaša, katalog sa svim izlagačima kao I mogućnost degustacije vina I hrane kod svih izlagača.

* HKUD “Vladimir Nazor” obeležiće  83.godišnjicu programom u subotu 7.decembra u kojem će predstaviti rad svih sekcije u 2019.godini. Program će biti realizovan u Sali HKUDa sa početkom u 20 časova.

* Lokalna vlast Grada Sombora, otvoriće svoja vrata, subotu 7. decembra u kancelariji MZ „Venac“, u vremenu od 9 do 12 časova. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sasvojim saradnicima će primati zainteresovane građane koji žele da razgovaraju o različitim temama iz delokruga rada lokalne samouprave, o problemima i nedoumicama koje se odnose na svakodnevni život u vašoj mesnoj zajednici i gradu, kao i o tome na koji način Grad Sombor može da pomogne. Građani koji nisu u mogućnosti da dođu na sastanak sa gradonačelnicom, svoja pitanja mogu uputiti u pisanoj formi i predati u Mesnu zajednicu „VENAC“ kao i na mejl adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , nakon čega će odgovor od gradonačelnice dobiti takođe u pisanoj formi na svoju kućnu adresu.

* “Beogradski trio” koji  čine profesionalni muzičari, a ujedno i studenti doktorskih akademskih izvođačkih studija na Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Dušan Panajotović (violina), Ivan Jarić (violončelo) i Igor Dražević (klavir) održaće koncert u Somboru 7.decembra (subota) u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru, sa početkom u 19 časova. Organizator Kulturni centar Sombor.Beogradski trio” izvodiće dela istaknutog savremenog srpskog kompozitora i akademika Ivana Jevtića.


* Koncert učenika Muzičke škole „Petar Konjović” posvećen božićnim i novogodišnjim praznicima,  biće održan 10. decembra u Narodnom pozorištu Sombor sa početkom u 19 časova. Učestvovaće hor nižih razreda osnovne muzičke škole (pripremili prof. Mihajlo Parčetić i prof. Tamara Ranisavljev), hor starijih razreda osnovne muzičke škole - dirigent prof. Mina Bošnjak, etno grupa Muzičke škole (pripremili prof. Ivana Jovanović i prof. Zoran Bogdanović), tamburaški orkestar škole - dirigent Đura Parčetić, hor srednje škole i klasični orkestar škole kojima će dirigovati prof. Mina Bošnjak.


* “Društvo za borbu protiv raka” Sombor,  započinje kampanju na nacionalnom nivou "Život pred nama" gde će se pažnja usmeriti na edukaciju žena koje su lečene od raka dojke, o novim vrstama lečenja i novim dostupnim lekovima. Prva  tribina u okviru kampanje je u ponedeljak, 9.decembra u 17 u Svečanoj sali Županije. Važno je da svaka žena koja se leči od raka dojke, ili je lečena od raka dojke tokom života  obavezno posluša predavanje Prof dr Lazara Popovića sa Instituta za onkologiju Vojvodine o inovativnim terapijama koje su sada sve dostupnije. Ovom tribinom Društvo za borbu protiv raka u Somboru  završava obeležavanje 50 godina postojanja udruženja.


* U Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor, u petak, 13. decembra, sa početkom u 18 časova, održaće se promocija knjige "Izvorne narodne pesme iz Sombora i okoline" dr Vinka Žganca. Knjigu će predstaviti: dr Biljana Sikimić, dr Mirna Sabljar i urednici monografije Nada Putica, Vesna Ivkov i Pavle Karabasil. Na promociji će nastupiti Mešoviti hor Somborskog pevačkog društva, pevačke grupe Gradskog kulturno umetničkog društva „Ravangrad” Sombor, Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Silvije Strahimir Kranjčević” Bački Breg i Hrvatsko kulturno umetničko društvo „Vladimir Nazor” Sombor.


* Stručna organizacija sudija Gradskog fudbalskog saveza Sombor organizuje besplatnu školu za fudbalske sudije. Svi zainteresovani uzrasta od 16 do 26 godina mogu da se prijave na obuku telefonom Gradskog fudbalskog  saveza Sombor 025/412-023 ili 061 223 86 16 Goran Leković . Prijave se primaju do utorka 17.decembra. Iz Gradskog fudbalskog saveza apeluju na sve fudbalske klubove da selektuju zainteresovane mlade i perspektivne sportiste i da ih pošalju na sudijsku obuku. Škola se održava pod pokroviteljstvom Gradskog fudbalskog saveza Sombor.


*Futsaleri “Žak Juniora” završili su jesenji deo prvenstva Futsal lige Vojvodine – grupa Zapad pobedom na gostovanju u Novom Sadu nad ekipom “Tanga” rezultatom 7 : 1. Tokom decembra na programu su mečevi Kupa Vojvodine. Ekipa “Žak Juniora” u nedelju, 8. decembra od 16 časova dočekuje vodeći tim lige, “Leteće Holanđane” iz Vrbasa. Istog dana startuje i omladinska futsal liga Vojvodine. Mladi igrači “Žak Juniora” (generacija 2003/2004) će u prvom kolu dočekati “Leteće Holanđane”. Ovaj susret se takođe igra u nedelju, ali od 14 časova.


*Bowling Stonsi” nastavljaju sa odličnim partijama u prvenstvu prve lige Srbije u bowlingu . U utorak su u Beogradu porazili domaću ekipu “Babulj Kendy” sa 1:15 (0:2, 0:2, 0:2, 1:1, 0:2, 0:2 0:4) – 4.007:4.435. U narednom kolu koje je na programu u utorak, 10. decembra u Somboru će gostovati ekipa “Timsoft”. Susret se igra od 17 časova. Nakon pet odigranih kola “”Fortuna je vodeća sa maksimalnim učinkom, dok su “Bowling Stonsi” odmah iza njih sa skorom od tri pobede i dva poraza.


* Miro Jurković, MMA borac iz Sombora, boriće se za prestižnu SBC titulu šampiona, u srednjoj kategoriji protiv Manoela Fernandesa Neta. Borba će se održati u okviru MMA spektakla, “SBC 25 –  Revenge”, u subotu  7.decembra u hali “SPENS” u Novom Sadu. Pored Jurkovića na ovom takmičenju nastupiće i somborac Nemanja Kovač,  bivši SBC šampion lake kategorije u borbi protiv odličnog Brazilca Antonia Paula “Nega”. Borbe počinju od 19.30 časova.


* U toku su radovi na sanaciji trotoara u Pariskoj ulici. Predviđeno je da se radovi odvijaju u dve faze. Završena je prva faza sanacija desne strane ulice, od Venca vojvode Stepe Stepanovića ka ulici Laze Kostića, i sada je u toku i druga faza radova na levoj strani ulice, pri čemu će dosadašnja asfaltna podloga biti zamenjena behaton pločama.Za vreme izvođenja radova Pariska ulica će biti otvorena za saobraćaj, ali dolazi do izmene režima parkiranja.


* Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“ Sombor započeli su pripremne radove na izradi podloge za postavljanje klizališta. Kao i prošle godine, somborsko klizalište će biti montirano na Trgu Svetog Trojstva, a iz Sportskog centra „Soko“ su najavili da bi trebalo da počne sa radom 16. decembra 2019. godine, ako vremenski uslovi budu povoljni.


* U Somboru danas, tokom dana temperatura iznad proseka za ovo doba godine. Jutro će osvanuti sa temperaturom oko 0 stepeni, a tokom dana umereno oblačno sa maksimalnih 12 stepeni. Duvaće umereni jugoistočni vetar brzinom od 2 do 3 m/s, a prosečna vlažnost vazduha iznosiće oko 80%. Prema najavi meteorologa u večernjim časovima oblačnije sa mogućom jakom kišom. Slično vreme možemo očekivati i prvog decembarskog vikenda.

 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:22

Radionica terapeutskog programa

za decu sa posebnim potrebama

uz pomoć terapeutskog psa

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:21

U subotu

"Otvoreni dan" u MZ Venac

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:19

U petak akcija

dobrovoljnog davanja krvi

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:17

11. Međunarodni festival

vina i hrane

"Ravangrad Wine Fest 2019"

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:14

„Mladi protiv zločina iz mržnje“

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:12

Imajući u vidu nedostatak prilaza

i rampi za osobe sa invdaliditetom,

staza za slepe, semafora

sa zvučnim siglnalima,

kao i brojne barijere,  pitali smo :

Koliko su urbane sredine

prilagođene osobama sa invaliditetom?

 

video prilog

 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:09

Završni radovi na izgradnji

grobnica u VIP zoni na

Velikom pravoslavnom groblju

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - VOJVODINA
četvrtak, 05 decembar 2019 16:08

"Crvenokosa boginja" deo

izložbene postavke

Narodnog muzeja u Beogradu

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - KNJIŽEVNOST
četvrtak, 05 decembar 2019 16:06

Zbirka pesama

Borisava Trajkovića-

"Ženidba princa"

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - MUZEJ
četvrtak, 05 decembar 2019 16:03

Promocija knjige

"Izvorne narodne pesme

iz Sombora i okoline"

dr Vinka Žganca

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
četvrtak, 05 decembar 2019 15:59

Polufinale Kupa Vojvodine

MRK "Somborelektro"   21

“Jedinstvo” Novi Bečej 23

 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
četvrtak, 05 decembar 2019 15:55

Sekcija za inkluzivni džudo

pri Džudo i samba klubu “Bačka”

 

video prilog

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1128
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .