23 09 2019 / 08:17

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
ponedeljak, 23 septembar 2019 00:00
* Danas u Srbiji i u zemljama na severnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen. U isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće. Prognostičari najavljuju da nam predstoji “MIholjsko leto” i da će nam jesen biti toplija nego obično. Duže kišne periode možemo očekivati tek u novembru kada će doći i do prvih jutarnjih mrazeva. Jesen traje do 21. decembra, kada počinje zima.

* U Somboru u subotu  održan Drugi  Sajam za penzionere. Posetioci sajma su imali priliku da u jednom danu obave niz besplatnih pregleda, da se upoznaju sa brojnim medicinskim i farmakološkim preparatima, da se informišu o radu institucija namenjenih starijoj generaciji. Uz sve to priređen je i zabavni deo programa koji su pripremili učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ i članovi udruženja penzionera Sombor.

* Održana 173. sednica Gradskog veća Sombor. Većnici su jednoglasno usvojili Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije dela Bloka 29 u Somboru, te će se o ovoj tački dnevnog reda raspravljati po hitnom postupku na narednoj sednici Skupštine grada Sombora. Naime,  zbog proširenja kompleksa elektronske industrije investitora „EBM PAPST“ d.o.o. Sombor, Konjovićeva 78., neophodno je da se u što kraćem roku razmotri i donese Odluka o izradi predmetnog Plana detaljne regulacije. Razlog za donošenje ove Odluke se ogleda u potrebi da se preispita obuhvat radne zone i  pravila gradnje u radnoj zoni date Generalnim planom za parcele u Bloku 29, kako bi se zadovoljile potrebe širenja industrije. Prostor obuhvaćen granicom plana lociran je u severnom delu grada i obuhvata prostor istočno od Konjovićeve ulice, zapadno od ulice Mite Kalića i severno od ulice Vojislava Bakića, sve do kompleksa „Zastava specijalni automobili“. Na 173. sednici Gradskog veća, većnici su  razmotrili i usvojili još pet tačaka dnevnog reda iz delokruga svog rada među kojima je i Predlog za preduzimanje aktivnosti za izradu projektne dokumentacije za izgradnju atarskih puteva na teritoriji grada

* Povodom Evropske nedelje mobilnosti danas, u parku  Heroja, na dečijem igralištu , Crveni krst Sombor i  „MOBILITY“ DOO Sombor organizovali  inkluzivnu radionicu – „Jesen- slikanje rukama“. U radionici učestvovala  deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i uz pomoć svojih pratilaca potrudili su se da naslikaju nadolazeće godišnje doba.  Akrilnim bojama su ostavljali  otiske svojih dlanova, kao i otpalog lišća  na platnu. Na kraju radionice nastala je jedna divna umetnička slika koja  predstavlja jesen, kao i nekolicina malih slika sa otiscima dlanova naših malih umetnika.

* Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović posetiće danas “V tkačku koloniju” u Staparu i pružiti podršku jedinstvenoj inicijativi za ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih krajeva Srbije, koje izrađuju autentične tradicionalne rukotvorine. Kolonija se održava pod pokroviteljstvom predsednika Pokrajinske Vlade i Nj.E. Ambasadora Nemačke u Srbiji, i u saradnji sa institucionalnim partnerima, Gradom Somborom i Etno mrežom. PrilikoM posete zvaničnici će imati priliku i da pogledaju izložbu dečijih radova - rukotvorina i crteža sa motivima staparske ruže – i dodeliti priznanja najboljima.

* Udruženje Podunavskih Nemaca mesta Ratkovo iz Langenbrueckena u Nemačkoj doniraće medicinsku opremu čija je nabavna vrednost gotovo 700. 000 evra bolnici u Somboru kao i Domu zdravlja u Odžacima. Predaja donacije obaviće se danas u 14 časova, u Somborskoj bolnici. Ovu akciju inicirao je i vodio bivši ministar Unutrašnjih poslova Baden Wuertenberga gospodin Heribert Rech. Transportne troškove je preuzeo Crveni krst Nemačke a carinske i ostale obaveze firma Simens.

* Kasting za snimanje filma o Jasenovcu u organizaciji Kulturnog centra Sombor održava se danas i to u 11 časova u Kljajićevu  (prostorije MZ), 13 časova  u Bačkom Bregu (OŠ “Moša Pijade”), u 14 časova u Bezdanu (prostorije MZ Bezdan), 15 časova u Bačkom  Monoštoru (prostorije MZ B.Monoštor) i 17 časova u Somboru (Mala sala KC "Laza Kostić" Sombor, Venac Radomira Putnika 2). Potrebni su:  vitki muškarci 20-50 godina starosti, žene 20-40 godina, atletski građeni plavokosi muškarci 20-40 godina,  žene i muškarci mršavijeg izgleda, 60 godina i stariji.

* Knjiga Čedomira Janičića “Et in Arcadia ego” predstaviće se somborcima u  sredu, 26. septembar, u 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Zbirka sadrži 14 priča nastalih u većem vremenskom rasponu koji obuhvata period tranzicije, kraj jugoslovenske Arkadije i početak novog, umreženog doba. Janičić radi kao muzejski savetnik istoričar umetnosti Gradskog muzeja Sombor. Pored toga se bavi pisanjem i objavljuje svoje radove u časopisima proze i poezije. Nagrađivan je i zastupljen u mnogim književnim zbornicima.

* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović poziva sve somborce da se uključe, doniraju i pridruže kampanji povodom “Nacionalnog dana davanja” pod nazivom „Škola dobrih ljudi“ koja ima ima za cilj da nas sve podstiče na važnost zajedničkog davanja i ulaganja u zajednicu u kojoj živimo.Svoj doprinos akciji pruža se podrškom Fondacije Gimnazije „Veljko Petrović“  jednoj od tri partnerske organizacije koje prikupljaju sredstva za nabavku inovativnih učila za poboljšanje kvaliteta nastave u školama. “Kroz ulaganje u obrazovanje i davanje najmlađima postavljamo temelje plemenitosti za buduće generacije i oživljavamo bogatu filantopsku tradiciju našeg društva”…kaže se u pozivu gradonačelnice. Cilj je prikupiti oko 890.000,00 dinara. Svoje donacije za novi IT kabinet u gimnaziji ,,Veljko Petrović’’ možete uplatiti putem sms-a, na broj 4540. Cena poruke iznosi 100 dinara.

* Gradska uprava otvorila Javni poziv za primanje predloga za priznanje „Oktobarska nagrada“. Ovo priznanje se dodeljuje pojedincu kao nagrada za rezultate u višegodišnjem radu od značaja za Grad Sombor. Obrazloženi predlozi u zatvorenim kovertama dostavljaju se lično u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora, ili putem pošte na adresu: Trg Cara Uroša 1. Odeljenje za duštvene delatnosti,  Komisija za sprovođenje postupka za utvrđivanje predloga za dodelu povelje i nagrade, sa naznakom „Predlog za Oktobarsku nagradu-ne otvarati“. Prijavljivanje traje do 20. septembra 2019. godine.

* Predsednica Skupštine grada Sombora Ljiljana Tica zakazala je 37. sednicu Skupštine za 25.septembar. Odbornici će razmotriti i odlučivati o 15 pitanja iz delokruga rada Skupštine, između ostalog o izveštaju o izvršenju Odluke o budžetu grada Sombora za 2019. godinu - za period  januar-jun, predlog Odluke o prvom rebalansu odluke o budžetu grada Sombora za 2019. godinu,  predlogu Odluke o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete, te o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o drugim izmenama i dopunama Statuta Doma zdravlja "dr Đorđe Lazić" Sombor, kao i o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na pravilnik o radu JKP "Čistoća" Sombor.

* Zbornik radova, pod nazivom  „Zločin u Sirigu 13. aprila 1941. godine – geneza, simbol, posledice” biće predstavljen  u Svečanoj sali Županije, u petak 27. septembra, u 18 časova. Prisutnima će se u ime izdavača obratiti istoričar i književnik dr Milan Micić, muzejski i naučni savetnik dr Drago Njegovan i gospodin Dragoljub Vujović - predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca 19121918. njihovih potomaka i poštovalaca „Vidovdan” – Sirig. Oni će detaljno govoriti o  pojedinačnim radovima u knjizi i pitanjima ratnih dobrovoljaca, njihovoj kolonizaciji i stradanju u Drugom svetskom ratu, kao i o sudbinama porodica i pojedinaca stradalih u zločinima u Sirigu 13. i 14. aprila 1941. godine. Program će voditi dr Isidora Popović.

* Povodom oktobra, Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija „Avon“ organizuje besplatan “roze koncert” u Somboru. U okviru “Avon Akcije za borbu protiv raka dojke”, na Trgu Svetog Trojstva u Somboru 29. septembra, za zdravlje svih žena pevaće Sergej Ćetković. Besplatan koncert popularnog pop pevača počeće u 18 časova. Organizatori pozivaju sve koji žele da se uključe u akciju, da obuku ili ponesu nešto roze i da se uključe u prenošenje ove značajne poruke. Na Trgu Svetog Trojstva od 17 časova, biće organizovan dečiji kutak u okviru kojeg će se mališani družiti sa animatorom, dok će sve dame imati priliku da nalakiraju nokte rozom bojom. U okviru humanitarnog bazara, svi koji budu prisutni imaće priliku da pomognu rad Društva za borbu protiv raka Sombor.

* U 6.kolu fudbalske Srpske lige Vojvodina “Radnički 1912” je u Sremskoj Mitrovici  igrao 2 :2 sa ekipom “Radnički” . U Vojvođanskoj ligi Sever u 6.kolu somborski “Radnički”  na svom terenu  izgubio sa 3 : 0 od OFK “Stari Grad” iz Bačke Topole a “Sloga” iz Čonoplje je kao domaćin pobedila 3 : 1 “Tekstilac” iz Odžaka.  U Područnoj fudbalskoj ligi Sombor ekipa “ŽAK” izgubila u  u Gajdobri od “Hercegovca” sa 6 : 0, “Omladinac” u Ratkovu izgubio od ekipe “Radnički 1918” sa 6 : 1 dok je “Kordun” iz Kljajićeva u Pivnicama  izgubio od ekipe “Slavija” sa 4 : 0.

* Počeo 19. ciklus Besplatne sportske rekreacije u Gradu Somboru za žene. Projekat sportske rekreacije u cilju javnog zdravlja se realizuje od 2010. godine pod pokroviteljstvom Grada Sombora, a realizuje ga Sportski savez grada Sombora, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. U prostorijama MZ „Nova Selenča“ Besplatna sportska rekreacija za žene se održava ponedeljkom u 18 časova i sredom u 19 časova.

* Sportski savez grada Sombora obaveštava da, u sredu 25. septembra startuje novi ciklus Besplatne školice sporta „Sportić“ za decu od 3 do 6 godina. Školicu vode stručna lica – profesori sporta i fizičkog vaspitanja, Radovan Rašković i Predrag Mandić. Ciljevi programa su uključivanje što većeg broja dece u sport, podsticanje pravilnog motoričkog, biološkog i mentalnog razvoja deteta, pažljivo i stručno odabranim sadržajima. “Sportić” će se održavati ponedeljkom i sredom od 16:30 časova u Sokolskom domu (sala za borilačke sportove).

* Šestu po redu manifestaciju „Dame trče” organizuje Atletsko rekreativni klub “Somaraton” u nedelju, 29. septembra na šetalištu pored Somborskog “Štranda”. Dužina trke je 5 kilometara. Svaka dama koja istrči trku dobija učesničku medalju, dok će pet najbržih biti nagrađeno plaketama i poklonima partnera trke. Prijavljivanje za trku ”Dame trče – 2019” moguće je i elektronskim putem klupskog sajta. U okviru manifestacije „Dame trče“ održaće se i „Trka za srećnije detinjstvo“ pod pokroviteljstvom Crvenog krsta Sombor. Trka je dužine 500 metara i namenjena je svim našim klincima i klincezama. Svaki učesnik dobija medalju, a tri najbrže devojčice i dečaka dobijaju pehare. Učešće na obe trke je besplatno. Preuzimanje startnih brojeva i prijava je moguća do pred sam start trke. Sve dodatne informacije mogu se dobiti i putem email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli i Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

* Pokret gorana Sombor u saradnji sa JP „Vojvodinašume“ 5. oktobra organizuje pešačenje kroz šume „Gornjeg Podunavlja“. Aktivnost se realizuje u okviru projekta „Od edukacije do akcije“, koji je kroz programe za mlade finansijski podržao grad Sombor.Šetnja specijalnim rezervatom „Gornje Podunavlje“ je namenjena je mladima od 16 do 25 godina, koji su raspoloženi za boravak u prirodi i šetnju dugu desetak kilometara, a edukatori i vodiči će ih edukovati o šumama i šumskim rasadnicima koje će moći da vide na ovom području, šumi kao posebnom biomu i njegovom značaju. Za učesnike su obezbeđeni su ručak i zabavni sadržaji, a učešće je besplatno. Polazak je zakazan za 9 sati, a prijave se primaju do 30. septembra putem mejla Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Broj mesta je ograničen.

* Danas u Somboru prvog dana jeseni 2019, prema najavi meteorologa oblačno ali uglavnom suvo i bez padavina, temperatura od 15 do 25 stepeni, duvaće južni vetar brzinom od 2 do 4 m/s a prosečna vlažnost vazduha oko 50%. Narednih dana slične temperatura, ali malp povećana oblačnost i moguće povremene kišne padavine

 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 septembar 2019 20:32

Sporazum o saradnji

sa Republičkim

geodetskim zavodom

 

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГРАДА СОМБОРА И РЕПУБЛИЧКОГ ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 septembar 2019 20:18

Drugi sajam za penzionere

 

Rezultat slika za Drugi sajma za penzionere. u somboru

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 septembar 2019 20:13

Podela svetlosnih

setova biciklistima

 

Rezultat slika za Podela svetlosnih  setova biciklistima u somboru

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 septembar 2019 20:05

"Vojnička zakletva" -

"septembar 2019"

 

Rezultat slika za vojnicka zakletva u somboru

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 septembar 2019 20:00

Podrška stanovništvu

u zajednicama pogođenim

izbegličkom krizom u Srbiji

 

Rezultat slika za Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - ZDRAVLJE
petak, 20 septembar 2019 19:55

Besplatni preventivni

pregledi u nedelju

 

Rezultat slika za Besplatni preventivni  pregledi

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - ZDRAVLJE
petak, 20 septembar 2019 19:46

Zloupotreba droga

u adolescenciji

 

Rezultat slika za Zloupotreba droga u adolescenciji

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
petak, 20 septembar 2019 19:44

Besplatna obuka prve pomoći

za roditelje i one koji tek

planiraju to da postanu

 

Rezultat slika za klub na kub

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 septembar 2019 19:39

Putopis "Preživeću"

 

Rezultat slika za „Preživeću“, Monika Maširević

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - KNJIŽEVNOST
petak, 20 septembar 2019 19:36

Književno veče

Hrvatskog književnog društva

 

Rezultat slika za Hrvatskog književnog društva

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 20 septembar 2019 19:30

Fudbalski vikend,

“Radnički 1912"

u Sremskoj Mitrovici...

 

Rezultat slika za fudbal

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 20 septembar 2019 19:27

Godišnja skupština

Sportskog saveza Grada Sombora

27.septembra


Rezultat slika za sportski savez sombor škole fudbala

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1097
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .