23 11 2017 / 08:28

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
četvrtak, 23 novembar 2017 00:00

 

 

Ovih dana u Somboru i okolini:

 

* Centar za prevenciju, edukaciju i bezbednost Sombor i  Klub ljubitelja stripova Sombor, u saradnji sa Kulturnim centrom “Laza Kostić” i Gradskom bibliotekom “Karlo Bijelicki”, danas u 18 sati u Maloj sali Kulturnog centra promociju 9. broja časopisa internacionalnog i autorskog stripa “Stripolis”. Gosti promocije biće Zrenjaninac Branko Đukić, akademski slikar, strip crtač, pedagog i autor projekta “Stripolis”, kao i Aleksandar Dušanić, somborski strip teoretičar, dok će moderator biti Danilo Bogdanović.

* Danas sa početkom u 19 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke, biće otvorena izložba pod nazivom “Rok muzej”. Izložba svojim eksponatima prikazuje period stvaranja rock and rolla na ovim prostorima. Na otvaranju izložbe nastupaju Vlada Jet Bend, Branko Marušić Čutura i Neozbiljni pesimisti. Ulaz na izložbu i koncert je slobodan.

* Završno glasanje za predloge projekata za koje su, u fazi prikupljanja predloga, građani dostavili najveći broj upitnika, odvijaće se od 20. do 24. novembra do 13 časova. Na glasačkom listiću biće sledeća tri predloga: KLjAJIĆEVO – rekonstrukcija vrtića  PU „Vera Gucunja“; SOMBOR – izgradnja liftova u zgradi Gradske uprave i Gradskoj kući, prilagođenih za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica i osoba koje se otežano kreću i SOMBOR – rekonstrukcija dečjeg igrališta i parka u Ulici Vere Gucunje. Glasaće se putem zaokruživanja broja na flajerima koji će se, kao i glasačka kutija, nalaziti u Gradskom uslužnom centru Gradske uprave, kao i elektronskim putem. Kod glasanja elektronskim putem, sa jedne e-mail adrese moći će se glasati samo jednom. Građani će sutra moći glasati i na Trgu Svetog Đorđa, u vremenu od 10 do 11 časova, gde će biti postavljena glasačka kutija sa flajerima.

* I ove godine, u Bačkom Monoštoru se održava SFRJ Rakijada. U subotu, 25. novembra, od 17 sati u Domu kulture, Monoštorci i gosti predstaviće svoje “fele” domaće rakije. Programom manifestacije predviđena su priznanja za najbolje proizvođače rakije, kao i zabava uz karaoke i još mnoga iznenađenja.

* UG „Bunjevačko kolo“ i Srpska čitaonica „Laza Kostić“ u nedelju, 26. novembra, organizuju Svečanu akademiju povodom prisajedinjenja Vojvodine matici Srbiji, sa početkom u 19 časova u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“. Istorijski osvrt na događaje, koji su predhodili Velikoj narodnoj skupštini Srba, Bunjevaca i ostali Slovena 1918. godine u Novom Sadu, će predočiti predavači prof. Arsen Mijatović i Milan Vojnović. U kulturno-umetničkom programu će nastupiti GKUD „Ravangrad“ i Tamburaški sastav.

* Od 17. do 25. novembra trajaće javna rasprava o Nacrtu odluke o prvim izmenama i dopunama Odluke o pripremi i distribuciji vode za piće, odvođenju i prečišćavanju upotrebljenih voda i odvođenju atmosferskih voda na području grada Sombora. Javna prezentacija odluke i završna rasprava biće održani 27. novembra u vremenu od 10 do 11 časova u sali 108, u zgradi lokalne samouprave. Razlozi za izmene i dopune odluke proizilaze iz činjenice da su stvoreni formalni uslovi za preuzimanje vodovoda u Aleksi Šantiću, Doroslovu, Riđici, Svetozaru Miletiću, Stanišiću, Staparu, Telečki, Bačkom Monoštoru, Kolutu i Bačkom Bregu, od strane JKP „Vodokanal“, ali nisu stvoreni tehnički uslovi za očitavanje potrošnje vode preko vodomera u navedenim selima. Da bi se stvorili potrebni tehnički uslovi potrebno je izvršiti baždarenje vodomera, a tamo gde ih nema izvršiti ugrađivanje i izvršiti druge tehničke pripreme, što iziskuje određeni vremenski period i materijalna sredstva. Odeljenje za komunalnu delatnost, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora predlaže da se u navedenim selima potrošnja vode utvrđuje paušalno i to 3m³ vode po članu domaćinstva, uz naknadu za održavanje vodovodnog priključka po domaćinstvu. Na ovaj način potrošnja vode bi se utvrđivala sve dok se ne steknu uslovi za očitavanje potrošnje vode preko vodomera. Predloge, sugestije i komentare na Nacrt odluke građani mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Odeljenje za komunalnu delatnost, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora, Trg cara Uroša br. 1 i u elektronskom obliku na e-mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , najkasnije do 25. novembra. Nakon završetka rasprave, Odeljenje za komunalnu delatnost, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora sačiniće izveštaj o javnoj raspravi koji će sa Nacrtom odluke na dalje odlučivanje dostaviti Gradskom veću grada Sombora. Nacrt odluke može se pogledati na internet stranici grada Sombora.

* Zbog planiranih radova na električnoj mreži u Somboru će danas u vremenskom intervalu od 8 do 14 sati bez struje ostati područje trafostanice „Radojevići 3“. U Kuli će od 8.30 do 14 sati bez struje ostati deo Ulice Petefi Šandora, dok će u Stanišiću o 9.30 do 13 sati bez struje ostati ulice Milana Tepića i Vuka Karadžića.

* U Somboru će u noći između četvrtka i petka dežurati Prva narodna apoteka u Ulici Kralja Petra Prvog 36.

* U Somboru i okolini danas sunčano vreme. Jutarnja temperatura će iznositi 4, a maksimalna dnevna 13 stepeni. Duvaće slab jugozapadni vetar brzinom do 4 m/s, dok će relativna vlažnost vazduha iznositi oko 76%. Prema najavi meteorologa, narednih dana nas očekuje promenljivo oblačno vreme.

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 174 cm, kod Apatina 240 cm i kod Bogojeva 230 cm.

 


REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair By Dushica

NOVOGRADNJA Bezdan

Robna kuca MILANO

Šulex

Perfect Vision

AgroTotal Sombor

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .