19 02 2019 / 10:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
utorak, 19 februar 2019 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini…..

 


* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović potpisala je u Pokrajinskoj vladi ugovore o sufinansiranju dva projekta. Radi se o projektu iz oblasti saobraćajne infrastrukture „Lokalni put regionalnog značaja Stapar – Sivac na teritoriji Grada Sombor“ u iznosu od 150.015.184,10 dinara i projekat iz oblasti vodosnabdevanja „Izgradnja vodovoda u naseljenom mestu Doroslovo u iznosu od 45.000.000,00 miliona dinara.

* U vojvođanskim školama od 18. do 24. februara nema nastave, po odluci pokrajinske Vlada. Odluka je saglasna sa odlukom Vlade Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, a sve zbog epidemije gripa. Deca će se u školske klupe vratiti u ponedeljak, 25. februara.

* Dvadesetpetogodišnji Somborac Nebojša Karan nestao je pre 10 dana. Mladić je prema rečima svojih bližnjih izašao iz porodične kuće i nije poneo mobilni telefon. Tog dana na sebi je imao teksas farmerke, crni džemper, sivo-crne "najk" patike i crnu jaku.  Apeluje se sugrađanima - ukoliko vam se učini da vidite mladića sa fotografije, odmah obavesite policiju, a možete i pisati i registru nestalih osoba na adresi www.nestalisrbija.rs.

* Milica Radnić, učenica četvrtog razreda Muzičke škole "Petar Konjović" iz Sombora  smer flauta, u klasi Lidije Knajp, osvojila je prvu nagradu na 9. festivalu umetničke muzike, FEMUS. Festival je takmičarskog karaktera i okuplja učenike i nastavnike osnovnih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, a ove godine učestvovalo je 108 takmičara iz Norveške, Ukrajine, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije. Mladi umetnici uzrasta od osam do devetnaest godina, svirali su kompozicije pisane za flautu, klarinet i saksofon, a svaka od ovih disciplina podeljena je u pet kategorija. Milica je nastupila u najstarijoj, četvrtoj kategoriji za flautu koju su činili takmičari rođeni 2000. godine i mlađi. Klavirsku saradnju na nastupu pružio joj je profesor, Miroslav Popović. Milica je na takmičenju svirala koncert za flautu u G duru - prvi stav, kompozitora Karla Štamica i Končertino, kompozitorke Sesil Šaminad, sa kojima će izaći i na prijemni ispiti za muzičku akademiju u Gracu. Na istom takmičenju učenica prvog razreda somborske muzičke škole Radmila Stojiljković, koja pohađa flautu takođe u klasi Lidije Knajp osvojila je treću nagradu u svojoj kategoriji. Njena klavirska pratnja bila je Ksenija Trebovac.

* U toku je konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju i traje do 15. marta, a konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biće otvoreni od 15. februara do 31. marta 2019. godine. Oni koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit. Konkursi za upis u vojne škole objavljeni su na veb sajtu Ministarstva odbrane - www.mod.gov.rs, gde se mogu naći sve informacije o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.

* U organizaciji Privredne komore Srbije - Regionalna privredna komora Zapadnobačkog upravnog okruga 22. i 28. februara od 11 do 15 časova i 30 minuta održaće seminare u sklopu kontinuiranog usavršavanja ovlašćenih porednika/zastupnika u osiguranju.

* RK “Soko” nastupio na Kup za starije pionire u rvanju u Zrenjaninu i osvojio drugo mesto u konkurenciji 19 ekipa. Od 11 predstavnika  četvorica su osvojila medalje I doprinelo tom rezultatu.  Marko Fratrić i Simo Jovišić osvojili su zlatne, Jovan Stajin srebrnu i Mihajlo Knežević bronzanu. Nikola Glamočanin i David Korica bili su peti u svojim kategorijama.

* Karate klub "Ravangrad" organizovao 22. memorijalni karate turnir "Igor Anđelković" u subotu u hali Osnovne škole "22. oktobar" u Bačkom Monoštoru

* Sportski savez grada Sombora organizovao  Opštinsko školsko prvenstvo u odbojci za učenike/učenice osnovnih i srednjih škola. Prvo mesto kod osnovnih škola – devojčice, pripalo je  školi “Dositej Obradović”, drugo “ivo Lola Ribar” a treće”Nikola Vukičević”. U muškoj pionirskoj konkurenciji učešće je uzelo tri škole. Najbolja je bila „Ivo Lola Ribar “ škola iz Sombora. Drugi su bili osnovci iz Čonoplje, a treći iz Riđice.  Kod Srednjih škola muškarci prva Srednja tehnička škola, druga, Gimnazija „Veljko Petrović“, treće mesto podelile škole  „Sveti Sava” i Sredna ekonomska školaU ženskoj konkurenciji zlato je pripalo Srednjoj ekonomskoj školi, srebro Srednjoj medicinskoj školi“dr Ružica Rip. A treće su Gimnazija „Veljko Petrović“ i Srednja škola „Sveti Sava“.Prvoplasirane ekipe su stekle pravo učešća na Okružnom prvenstvu koje će se održati 13. marta za osnovne škole, a dan kasnije, 14. marta za srednje škole.  Okružno takmičenje će se održati u sali osnovne škole „Petefi Brigade“ u Kuli.

* Filip Krajinović, u prvom kolu turnira 250 u Marseju izgubio od Poljaka, Huberta Hurkača sa 2 : 0 u setovima. Hurkač tako ide u drugom kolu na na prvog nosioca turnira Stefanos Cicipasa

*  1. kolo Regionalne lige Vojvodine u Boksu, za sve uzrasne kategorije, biće održano u subotu, 23.februara u OFO sali GH “Mostonga” u Somboru sa početkom u 15 časova. Organizator: Bokserski klub Sombor i Vojvođanski bokserski savez.

* Prema rečima meteorologa, danas u Somboru ujutru sveže sa minimalnom ju temperaturom 1 stepen a popodne sunčano vreme uz blagi povetarac brzine I maksimalnaom dnevnom 14 stepeni. Prosečna vlažnost vazduha kretaće se oko 70%.

 


REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .