22 09 2017 / 04:42

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right


Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
четвртак, 21 септембар 2017 00:00Ових дана у Сомбору и околини :


* Први модерни ретаил парк у Сомбору – Capitol Park Сомбор отвара своја врата за посетиоце данас, од 10 сати. Смештен у самом центру града, у Штросмајеровој 28, Capitol Park постаће нови центар забаве и куповине у Сомбору. Дан ће бити испуњен са много забаве, изненађења, супер попуста у продавницама и много других активности, а од 20 сати за посетиоце ће бити организован концерт Жељка Васића.

* Традиционална манифестација, 11. Лемешки кулен фест, биће одржана 22. и 23. септембра у Светозару Милетићу. Првог дана манифестације, од 17 до 20 сати, у Дому културе биће организована хуманитарна акција „Купи кобасицу – помози забавишту“, током које ће продајом свеже печених кобасица бити прикупљана средства ради побољшања услова у вртићу у Светозару Милетићу.Други дан манифестације биће одржан на неколико локација у селу. Свечано отварање манифестације је заказано за 11 сати, а токо целог дана биће изведен културно-забавни програм. У 16 сати је проглашење победника такмичења. Ове године биће организована и наградна игра за посетиоце, под називом „Погоди тежину кулена и освоји га“.Право учешћа на такмичењу имају сви произвођачи кулена из земље и иностранства, без обзира на назив или порекло кулена. Учешће на такмичењу је бесплатно. Узорке предају произвођачи лично на дан одржавања манифестације. Жиријем председава професор са Ветеринарског факултета Београд. Жири оцењује узорке према следећим параметрима: спољни изглед, изглед и састав пресека, боја и одрживост боје, мирис и укус,  текстура и сочност.

* Од 22. до 24. септембра у Сомбору ће бити одржано пето издање Међународног фестивала оријенталног плеса „Оријенталија 2017“. Пројекат „Оријенталија“, сада већ традиционално, пету годину за редом спроводи плена група „Inanna“ из Сомбора. „Оријенталија“ је фестивал који има за циљ да умрежи младе плесаче и то не само оријенталног плеса, из свих крајева Србије, региона и иностранства и представи их публици у Сомбору.

* Удружење слепих Сомбор расписује литерарни конкурс за ученике виших разреда основне школе, на тему “Бели штап у мом граду”. Конкурс је расписан поводом Међународног дана слепих, 15. октобра. Радове је потребно доставити на адресу Удружења слепих Сомбор, Стапарски пут 16. Крајњи рок за слање радова је 25. септембар. Сваки рад мора да садржи име и презиме аутора, име школе, разред и име и презиме наставника српског језика и књижевности.

* Гимназија “Вељко Петровић” Сомбор и ове године расписује наградни литерарни конкурс, поводом Дана школе, 15. октобра. Необјављене радове, песму, причу, есеј, потребно је послати на једну од следећих  тема: “Све задужбине од злата и сребра, Све је то дело моје и мог себра.” (ЗАПИС ЦАРА ДУШАНА); “Боре, у мрачној борби узоране.” (РАТАР); “У равници поред друма налази се једна стара и усамљена јабука ... спремна да послужи свакоме ко туда случајно прође.” (ЈАБУКА НА ДРУМУ); „Хоћемо слободе и да смо своји у рођеној кући …” (ВЕРУЈТЕ ПРВО!); “ ... ваша снага биће снага грома” (ВЕРУЈТЕ ПРВО!) и “Ма колико да је шума мала и ретка, ипак чим је изашао из ње, запљуснула га је осветљена, ведра равница.” (САЛАШАР). Одштампане и шифриране послати на адресу: Гимназија ,,Вељко Петровић“ Сомбор, Доситеја Обрадовића 2. У посебном коверту, заједно са радовима, доставити и разрешење шифре са следећим подацима: име, презиме, адреса, контакт телефон. Сваки од учесника  може да учествује на конкурсу са по једним радом, писаном на српском или мађарском језику. Конкурс је отворен за све ученике, студенте и грађане Општине Сомбор, без обзира на узраст. Крајњи рок за достављање радова је 30. септембар.

* Због планираних радова на електричној мрежи у Сомбору ће данас у временском интервалу од 8 до 13 сати без струје остати улице Огњена Прице, Светог Саве, Београдска и Благојевићева, а од 8.30 до 12 сати улице Станка Опсенице и Јована Цвијића. У Апатину ће од 8.30 до 13.30 без струје остати подручја трафостаница „Блок 61“, „Сонћанска-Нова“, „Сонћанска-Стојана Матића“, „Лађарска-Виноградска“, „Вука Караџића-Блок 63“, „Жарка Зрењанина“, „Лађарска“, „Кружни насип“, „Ромско насеље 1 и 2“ и „ПИК Машинска“. У Бездану ће од 8.30 до 14 сати без струје остати део Сомборског пута и Улице Ади Ендреа.

* У Сомбору ће у ноћи између  четвртка и петка дежурати Прва народна апотека у Улици Краља Петра Првог 36.

* У Сомбору и околини данас умерено облачно време повремено са кисом. Јутарња температура ће износити 11, а максимална дневна 18 степени. Дуваће умерен северозападни ветар брзином од око 7 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 56%. Према најави метеоролога, и наредних дана нас оцекује облачно време уз могућност повремене кише.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 132 цм, код Апатина 204 цм и код Богојева 204 цм.

 


РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

DIV Apatin

Robna kuca MILANO

ELA Studio stranih jezika

Grubex & G

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .