16 10 2019 / 17:42

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 01 maj 2019 20:05

Razmena uskršnjih poklona

između mladih Somboraca i

migranata smeštenih u

Prihvatnom centru „Sombor“U Centru za edukaciju Crvenog krsta Sombor, organizovana je razmena uskršnjih poklona između mladih Somboraca i migranata smeštenih u Prihvatnom centru „Sombor“.

Ovom prilikom mladi su zajednički pakovali poklone, dok su njihove majke i bake razmenjivali znanja o verskim običajima i pripremale tradicionalna uskršnja jela. Nakon pripreme poklona, svi učesnici su uživali u priredbi koju su izveli mladi migranti. U sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji Crvenom krstu Sombor je obezbeđena oprema i materijal za pakovanje balona, koju će zajedno koristiti migranti smešteni u prihvatni centar „Sombor“ i volonteri Crvenog krsta.

Pomenuti događaj je stvorio priliku da se deca migranti i njihovi roditelji bolje povežu sa lokalnim stanovništvom i da kroz kreativni rad i razmenu iskustva obraduju najmlađe članove. Takođe, događaj socijalne kohezije doprinosi stvaranju društva bez predrasuda, zasnovanog na toleranciji i međusobnom razumevanju.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .