20 01 2020 / 16:02

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 08 avgust 2019 15:39

Sproveden postupak

javne nabavke

besplatnih udžbenika

 


Postupak javne nabavke besplatnih udžbenika biće sproveden oko 15. avgusta, kažu u Ministarstvu prosvete i dodaju da će udžbenici stići na vreme, a da će đaci spremni ući u novu skolsku godinu.

Slavica Jašić iz Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje za novinsku agenciju “Tanjug” ističe da nabavka teče ustaljenom dinamikom, te da je prošle godine besplatne udžbenike dobilo oko 84.000 đaka i da očekuju sličan broj i ove godine.

Pravo da o trošku države dobiju komplete imaju učenici iz socijalno ugroženih porodica, odnosno porodice koji su primaoci socijalne pomoći, učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koji osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje ostvaruju po individualno obrazovnom planu i imaju potrebu za prilagodjavanjem – Brajevo pismo, uvećan font, kao i porodice sa troje i više dece, ali je neophodno da deca budu u sistemu školovanja u Srbiji.

Učenici mlađih razreda osnovne škole dobiće udžbeničke komplete za matematiku, srpski ili maternji jezik, svet oko nas i strani jezik. U starijim razredima predviđeni su udžbenički kompleti za matematiku, srpski ili maternji, prvi strani jezik, geografiju, istoriju, hemiju, fiziku i biologiju.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .