18 09 2019 / 12:05

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SRBIJA
petak, 01 april 2011 16:55

ДРУГИ ТРОЈНИ САСТАНАК ТАДИЋ-КОСОР-ПАХОР

Други тројни састанак председника Србије Бориса Тадића и председника Влада Хрватске и Словеније, Јадранке Косор и Борута Пахора одржан је данас 1. Априла у Смедереву. Да подсетимо први је одржан марта месеца прошле године у Словенији.

За обзиром да је Словенија већ у Европској унији, Хрватска на самом прагу, а Србија ове године очекује да постане кандидат за члана, представници три земље И на овом састанку размењују искуства на европском путу. Сви се слажу да су овакви сусрети најделотворнији начин решавања питања важних за три земље. У данашњем разговору у центру пажње била је економска И привредна сарадња али нису се мимоишла ни нека питања о којима данас размишља цео свет.

После састанка у Смедереву премијерка Хрватске Јадранка Косор имала је састанак са председник Владе Србије Мирко Цветковић у Београду. Премијери две земље разговарали су о успостављању механизама за процесуирање ратних злочина, о питању граница, сукцесије, као и жељама и једне и друге стране је да се конкретизују договори који би водили искорацима и напретку.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .