24 06 2019 / 18:42

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 24 jun 2019 16:37

22.„Somborski kotlić“

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - VOJVODINA
ponedeljak, 24 jun 2019 16:35

284 miliona dinara,

poljoprivrednim proizvođačima

mlađim od 40 godina

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 24 jun 2019 16:33

Dve obuke „Put do

uspešnog preduzetnika“ i

posredovanja za posao

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 24 jun 2019 16:31

Projekat

„Dobra energija

u Bačkom Monoštoru“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 24 jun 2019 16:28

PSS Sombor domaćin

Međunarodnoj konferenciji o

očuvanju kvaliteta svežeg

voća i povrća

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
ponedeljak, 24 jun 2019 16:25

Radionica za

najmlađe čonopljanske

slamare

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - MUZIKA
ponedeljak, 24 jun 2019 15:39

9. Green Town Jazz Fest

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
ponedeljak, 24 jun 2019 15:37

"Ča Grgina huncutarija".

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
ponedeljak, 24 jun 2019 15:33

RK "Soko" osvojio

Kup Vojvodine

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
ponedeljak, 24 jun 2019 15:28

10.Noćni maraton u Novom Sadu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 24 jun 2019 15:25

Vremenska prognoza


Opširnije...
 
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
ponedeljak, 24 jun 2019 00:00


Ovih dana u Somboru i okolini :


* 22.„Somborski kotlić“ u subotu je pokvarilo nevreme koje je se oko 21 čas zadesilo iznad našeg Grada. Sve je počelo kako treba, veliki broj gostiju , preko 200 kotlića iznad vatre, tamburaški sastav “Ravnica” na velikoj bini i puno pozitivne energije od strane svih učesnika. Paprikaši su skuvani i počelo je druženje uz riblju čorbu i dekorisane stolove na Trgu a veliki pljusak uz grmljavinu je sve prekinuo i rasterao sa Trga. Palo je nešto preko trideset litara kiše uz olujni vetar brzine 16 m/s ili 57 km/h. Od prijavljenih 47 paprikaša za ocenjivanje do žirija je stiglo oko 20tak. Stručni žiri je ipak odradio svoj posao, isprobao sve prispele paprikaše i doneo odluku da pobedi paprikaš pod šifrom “Amur” ( kako ne zvanično saznajemo kuvar je iz Hrvatske), drugi je pod šifrom “Baračka” a treći “Tolstolobik”. Sa obzirom na veliko nevreme koncert Harisa Džinovića je otkazan i popularni pevač ispunio je želju samo onima koji su ga sreli u Gradskoj kući i slikao se sa njima. Naveselije društvo i najlepše dekorisan sto nije proglašen a o dodeli nagrada za najbolji paprikaš Turistička organizacija obavestiće javnost narednih dana. Organizator  manifestacije Turistička organizacija grada Sombora i direktor Đuro Todorić, dogovorili su sa našim estradnim umetnikom Harisom Džinovićem da koncert koji je otkazan zbog nevremena  održi u jednom od narednih termina o čemu  svi biti na vreme obavešteni.

* „Letnji dan kulture nemačke nacionalne manjine“ održan je po četvrti put u subotu 22. juna u dvorištu Udruženja Nemaca ”Gerhard” u Somboru. Domaćini su obučeni u nacionalnu nošnju dočekali goste među kojima su bili brojni  saradnici, predstavnici Ambasade SR Nemačke i predstavnici Grada Sombora na čelu sa gradonačelnicom Dušankom Golubović. Predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine Mihael Plac ovom prilikom podsetio je na značaj dela Antona Beka za nemačku nacionalnu zajednicu, zahvalio se mnogobrojnim saradnicima i partnerima, a posebno Gradu Somboru i gradonačelnici za pomoć izrazivši nadu da će sledeći „Letnji dan kulture nemačke nacionalne manjine“ dočekati sa otvorenim Muzejem podunavskih Švaba u Somboru.

* Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Sombora izdalo je saopštenje o kolčenju – omeđavanju atarskog puta katastarske parcele 28499 u k.o. Sombor-2 MZ Gornja Varoš. Kolčenje će se vršiti u ponedeljak 24. juna sa početkom u 10 časova, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova biće odloženo. Originalno saopštenje, spisak vlasnika poljoprivrednog zemljišta i skica puta dostupni su na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

* Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor sledeće  nedelje posreduje za  radna mesta : Veliki broj radnika u proizvodnji u više kompanija, Prodavci, Radnik na aparatu za punjenje soda vode, Poslastičar-kolačar,  Kurir, Radnik na farmi svinja, Pekar, Diplomirani inženjer građevinarstva, Veterinarski tehničar

* Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor će u narednom periodu organizovati dve obuke pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“. Cilj obuke je da se nezaposlenim licima olakša pokretanje sopstvenog posla, odnosno, sticanje neophodnih znanja i veština kako bi svoje poslove ideje pretvorili u konkretne inicijative. Tokom dvodnevnih obuka polaznici će se upoznati sa Javnim pozivima za samozapošljavanje, postupkom registracije radnje ili preduzeća, načinom konkurisanja za bespovratna sredstva, osnovama preduzetništva, pravnim aspektom biznisa, poreskom politikom, izradom biznis plana i drugim bitnim informacijama koje su od značaja za izradu poslovne strategije i stvaranja uslova za poslovnu održivost. Prva obuka će se održati u Kuli, 27. i 28. juna , u Sali opštine, Lenjinova broj 11, od 9 časova, a druga obuka je u Somboru 4. i 5. jula u sali Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Sombor, Apatinski put broj 1, takođe od 9 časova. Po završetku obuke polaznici stiču pravo na učešće u Javnim pozivima nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje. Prijava za uključivanje u obuku može da se izvrši u najbližoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe.

* Novi ciklus Francuskog filmskog karavana, pod nazivom "Novi francuski film", počinje večeras u Somboru i trajaće do 27. juna. Projekcije će se održavati u dvorištu Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor (Venac Radomira Putnika 2), svake večeri sa početkom u 20.30h. U slučaju nepogodnih vremenskih uslova, filmovi će biti prikazivani u Maloj sali Kulturnog centra - na istoj adresi. Ciklus "Novi francuski film" obuhvata filmove koji su premijerno prikazani tokom poslednjih pet godina. Više o programu na sajtu KC Sombor . Francuski filmski karavan je program koji za cilj ima promovisanje francuskog filma širom Srbije u partnerstvu sa lokalnim kulturnim centrima. Novi ciklus predstavlja nastavak uspešne saradnje između Francuskog instituta u Srbiji (Institut français de Serbie) i Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor.

* “Terminal Music & Arts Festival” u Somboru 28. i 29. juna. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima “”Gigstixa”, “Ddticketsa” i “Ticketlinea”. Više informacija o festivalu i učesnicima,  na zvaničnom sajtu www.terminalfest.org i na FB stranici. U sklopu ovogodišnjeg filmskog programa, 26. i 27. juna svoja dela predstaviće talentovani mladi srpski reditelji koji su ujedno učesnici i dobitnici brojnih nagrada na festivalima širom Evrope i sveta. Filmski program sastavio je Petar Mitrić, dok će informacije o satnici i lokaciji prikazivanja filmova uskoro biti objavljene na sajtu festivala: www.terminalfest.org. Ovogodišnji art program Terminal festivala obeležiće i otvaranje izložbe “Očuvanje i obnova: Bauhaus i zgrade međunarodnog stila u Tel Avivu”, koje će biti upriličeno 28. juna u Galeriji KC "Laza Kostć" Sombor, sa početkom u 18.30h.  Zahvaljujući Bauhaus centru iz Tel Aviva, posetioci galerije Kulturnog centra "Laza Kostić" imaće priliku da se upoznaju sa osnovnim principima Bauhausa kao i putujućom izložbom fotografija nekih od najreprezentativnijih građevina ovog minimalističkog stila. Izložbu je omogućila Ambasada Izraela u Srbiji.

* Treći Festival multikulturalnosti - "MultiKulti 2019", u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić"  će biti održan u Somboru 30. juna i 1. jula. Prvi dan festivala biće otvoren svečanim defileom koji će poći od Trga Svetog Đorđa, gde će biti postavljena bina na kojoj će se odvijati glavni program. Početak defilea je najavljen za 19h. Pored predstavljanja brojnih KUD-ova i udruženja iz Sombora i okolnih mesta, publika će tokom prve večeri biti u prilici da uživa u plesnom performansu egipatske folklorne trupe "Reda" čiji nastup če početi u 21h. Etnološko predavanje o svatovskim običajima u Bačkoj označiće početak druge večeri festivala. Program će biti održan u Gradskom muzeju Sombor, vodiće ga više kustoskinje - etnolozi Nada Putica i Ljubica Benčić, a početak je najavljen za 18h. Prikazivanje običaja pozivanja svatova kod Srba starosedelaca Sombora i okoline, pod sloganom "Ajde brate kupi svate", održaće se ispred Županije u 19h. Nakon navedenih programa koji će biti organizovani u duhu teme ovogodišnjeg izdanja festivala, a to su svatovi i svatovski običaji, program će biti nastavljen na Trgu Svetog Đorđa gde će brojni folklorni ansambli i udruženja prikazati tradiciju i kulturalno nasleđe naroda koji žive u Somboru. Završetak festivala obeležiće koncert Danice Krstić, pevačice grupe "Balkanika" sa kojom je 2018. godine predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije.

* 14. memorijal “Jovan Đuran” tradicionalna smotra i trka zapreka održače se 29.juna na sportskom terenu “ŽAK” u Somboru.

* Od 1.jula do 30.avgusta u PU „Vera Gucunja“ radiće dežurni objekti u ul. Sportska bb : „Cvrčak“ – za decu jaslenog uzrasta, „Bubamara“ „Đurđevak“ i „Cvrčak 2“ -  za decu uzrasta od 3 do 6,5 godina.

* Ekipa starijih pionira i kadeta Rvačkog kluba “Soko” osvojila je prvi Kup Vojvodine za ovaj uzrast. Od deset takmičara predvođenih trenerom gradimirom Dedićem osmorica su osvojila medalje, od toga 6 zlatnih , srebro i bronza. Prva mesta u svojima kategorijama izborili su: Jovan Stajin, Stefan Grba, Simo Jovišić, Dejan Fratrić, Aleksandar Olujić i Sava Mijoković. Srebrnu medalju osvojio je Strahinja Ikić, a bronzanu Vujo Đerić. Na takmičenju u Sremskoj Kamenici u organizaciji kluba “Fruškogorac” je u sklopu Kupa Vojvodine održan i 9. "Trofej zmaja". Somborski “Soko” je  u oba takmičenja bio najbolja ekipa.

* Članovi ARK“Somaraton” uspešni na 10.  Noćnom maratonu u Novom Sadu. Najbolji rezultate ostvarile su Tijana  Kabić koja je pobedila na trci na 7 kilometara, Zorica Kulić koja je istrčala treće mesto na polumaratonskoj trci, dok je Bojana Marić bila treća na najtežoj maratonskoj distanci na 42 kilometra. Pored Bojane Marić maratonsku distancu istrčali su i Suzana Filipović koja je bila peta u ženskoj konkurenciji dok je od muških kolega iz kluba maraton istrčao Mirko Erdelji. Polumaratonsku distancu istrčale su Ivana Šokac, Milica Stojšić, Sandra Menz, Kristina Gudelj, Darko Petrović, Zoran Nikolić i Đorđe Ćurić, dok su trku na 7 kilometara istrčali i Đorđe Rackov, Danica Grujić Firanj i Mina Bošnjak.Ovogodišnje jubilarno izdanje Noćnog maratona okupilo je više od 900 trkača koji su trčali trke na 7 km, polumaratonsku trku na 21 km i maratonsku distancu na 42 kilometara.

* Sportsko udruženje „Student” iz Sombora organizuju tradicionalni “Vidovdanski turnir u basketu”, koji se ove godine organizuje deveti put po redu. Turnir će biti održan 29. juna u Jamama. Ekipa se sastoji od 3+1 člana. Prijavljivanje ekipa traje do 28. juna, kada će biti i održan žreb. Kotizacija po ekipi iznosi 3.000 dinara za kadete, odnosno 4.000 dinara za seniore. Ove godine pobednika u seniorskoj konkurenciji očekuje nagrada u iznosu od 30 hiljada dinara. Svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti putem telefona na broj 060/ 521 10 11 (Jovan Uzelac)..

* Do 30. juna, preduzeće „Oris“ doo Sombor u saradnji sa „Ciklonizacija“ Ad Novi Sad vrši tretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji grada Sombora i pripadajućih naselja iz vazduha i sa zemlje. Tretman se vrši u predvečernjim časovima od 18 do 23 časa u danima kada meteorološki uslovi budu povoljni. Suzbijanje odraslih komaraca sa zemlje se vršiti ULV tehnikom na teritoriji svih naselja preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, dok  se aviotretman vrši preparatom na bazi aktivne materije lambdacihalotrin u zaštitnoj zoni Dunava i obodnim delovima naselja Bački Monoštor i Bezdan. Preparati su štetni za pčele, te se mole pčelari da zaštite ili izmeste svoje košnice.

* JKP''Parking Servis Sombor'' upoznaje građane, da je u saradnji sa ''Imlek'' doo iz Beograda koji je nosilac projekta, uspešno realizovao postavljanje urbanog mobilijara-biciklarnika na lokacijama ul. Trg Svetog Trojstva i Venac Vojvode Stepe Stepanovića. Cilj postavljanja ovih ''mini radionica'' omogućava svim građanima, korisnicima ove vrste prevoza, a koji su prepoznatljiv znak grada Sombora, popravku i servisiranje biciklova na licu mesta. Ovo je još jedan primer uspešne saradnje JKP''Parking servis Sombor'' sa renormiranom kompanijom ''Imlek'' doo iz Beograda.

* U Somboru u ponedeljak, ujutro promenljivo oblačno, slično i tokom prepodneva u više intervala mogući pljuskovi. Temperature od 21 do 26 stepeni, duvaće severni vetar brzinom od 2 do 5 m/s a prosečna vlažnost vazduha iznosiće oko 80%. Po prognozama i u utorak slično vreme, a od srede opet letnje temperatute

 

 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 21 jun 2019 15:16

Završeni radovi na

delu ulice Staparski put

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 21 jun 2019 15:12

Otvoren

“Kajak Centar Sombor”

 

Rezultat slika za kajak centar sombor

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 21 jun 2019 15:03

Prijem za najbolje đake

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 21 jun 2019 15:00

Krenula druga tura

humaniranih paketa

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 21 jun 2019 14:57

“Predžetveni Meteorov

karavan” u Prigrevici

 

video prilog

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1019
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .