14 11 2019 / 09:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
četvrtak, 14 novembar 2019 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…

  • Predstavnici Gradske uprave i Prvog centra za obuku VS položili su u sredu  vence na Spomenik palim borcima u Prvom svetskom ratu i na Spomenik majoru Iliću Bajci.
  • Izložba „Nauka za muzeje: praistorija Sombora i okoline u svetlu novih bioarheoloških istraživanja” postavljena je u Gradskom muzeju
  • Crveni krst Sombor u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine danas  organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi
  • Danas isplata posebne novčane naknade za septembar 2019.
  • „Monografija slikara Zorana Stošića Vranjskog” biće predstavljena somborcima u petak, u  svečanoj sali Skupštine grada Sombora
  • Odbojkaši “Sombora” izgubili meč u Novom Sadu od ekipe “Dunav Voleja” sa 3 : 0
  • Sportski savez grada Sombora počeo da sprovodi program “Besplatne rekreacija  u vodi” za građane grada Sombora
  • I dalje sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine

* Povodom obeležavanja Dana prisajedinjenja, članovi Gradskog veća Sava Dojić, Miroslav Kovačić i Silard Janković položili su u sredu  vence na Spomenik palim borcima u Prvom svetskom ratu i na Spomenik majoru Iliću Bajci.


* Izložba „Nauka za muzeje: praistorija Sombora i okoline u svetlu novih bioarheoloških istraživanja” postavljena je u Gradskom muzeju Sombor. Izložba je zamišljena kao vraćanje nauke u muzej, kao intenziviranje komunikacije arheologa koji rade i stvaraju u istraživačkoj i muzejskoj delatnosti a podržalo ju je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Evropski istraživački savet. Izložba predstavlja nove rezultate bioarheoloških istraživanja koje sprovode istraživači iz Instituta Biosens u Novom Sadu angažovani na projektu Evropskog istraživačkog saveta BIRTH, u saradnji sa kustosima Gradskog muzeja Sombor i Muzejske jedinice Narodne biblioteke „Branko Radičević” u Odžacima, i istraživačima Laboratorije za bioarheologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.


* Crveni krst Sombor u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine danas  organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se odvijati u terminu od 9 do 13 časova u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor na Apatinskom putu broj 19. Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi punoletni građani do navršenih 65 godina života.


* Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas početi isplata posebne novčane naknade za septembar 2019.,  uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.


* „Monografija slikara Zorana Stošića Vranjskog” biće predstavljena somborcima u petak, 15. novembra, u 18 časova, u  svečanoj sali Skupštine grada Sombora. O monografiji koja je nastala u saradnji dva muzeja - Muzej grada Vranja i Muzej grada Sombora, govoriti će likovni kritičar Sava Stepanov.


* Tribina na temu bezbednosti i sigurnosti mladih i tolerantnog života u zajednici, održaće se u petak, 15. novembra,u prostoru škole za osnovno obrazovanje odraslih , sa početkom u 13 časova. Tribina je deo brojnih i složenih aktivnosti sa mladima , kao i institucijama i organicacijama civilnog društva u Somboru i vodiće je psiholog Jadranka Radojčić. Namenjena je izabranim srednjoškolcima Sombora deo je  projekta „ Kroz saradnju do bezbednosti žena na lokalnom nivou“ koji podržava Misija OSCE u Srbiji. Projekat realizuje NVO “Ženska alternativa” Sombor.


* Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave, po planu vršenja komunalno-inspekcijskog nadzora u somborskim selima tokom novembra meseca danas je u Bačkom Monoštoru. Prema planu, kontrola komunalnog reda slede : 19.11. Aleksa Šantić i Svetozar Miletić, 20.11. Kljajićevo, 21.11. Gakovo i Rastina, 26.11. Stanišić i Riđica, 27.11. Bački Breg i Koluti 28.11. Bezdan. Kontakt sa Odeljenjem inspekcije i komunalne policije građani mogu da ostvare i mimo redovnih poseta selima i to na telefon: 025/468-241, putem elektronske pošte na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , pisanim putem redovnom poštom na adresu: Odeljenje inspekcije i komunalne policije, Trg cara Uroša 1, 25000 Sombor, kao i posredstvom mesne zajednice.


* Besplatnu Kreativnu i edukativnu radionicu za decu od 4 do 10 godina  organizuje u subotu 16.novembra, Udruženje „Klub na kub“u Domu učenika srednjih škola.Kreativna radionica za decu pod nazivom „Slikovite priče“ sadrži priče za decu pretežno iz Afrike i iz Srbije. Deca će na ovoj radionici imati priliku da se susretnu sa jednim od najzanimljivijih kontinenata današnjice, da čuju poučne priče i da se upoznaju sa glavnim junacima koji su pomalo nestašni, druželjubivi, snalažljivi itd.Šta znači kada kažemo za nekog da je tvrdoglav? Da li je to dobra osobina kod ljudi ili ne? Da li treba da slušamo svoje roditelje? Na ova, i mnoga druga pitanja, deca će kroz priče o tvrdoglavom slončetu, jednom neposlušnom krokodilu, lukavom majmunu, i o drugim životinjama pronaći odgovore na ova pitanja. Uz pomoć papira, bojica, kolaž papira, lepka i ostalog repro materijala uspeće da naprave svog omiljenog junaka iz priča. Radionicu vodi Dragana Marković, etnolog i antropolog. Početak je u 17 časova.

* U periodu od 17. do 19. novembra u Somboru će biti sniman jedan deo filma "Očevi slobode" u režiji Darka Bajića. Upravo za taj deo snimanje potreban je veći broj statista iz Sombora. Za učešće po danu plaća se 1.400 dinara. Sve informacije dostupne su na facebook stranici "Statisti Sombor".


* Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" u ponedeljak, 18. novembra, sa početkom u 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja organizuje književno veče sa Ljiljanom Šarac.  Ljiljana Šarac rođena je u Smederevu 1971. godine, gde je maturirala u gimnaziji, a diplomirala je Sprsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu.  Do sada je objavila nekoliko romana među kojima su "Opet sam te sanjao", "Gde sam to pogrešila" i "Starija".


* “Leksikon Podunavskih Hrvata–Bunjevaca i Šokaca”, 14. svezak, biće predstavljen u Somboru 21. novembra. Promocija će biti u Hrvatskom domu od 19 sati i 30 minuta. O Leksikonu će govoriti njegov glavni urednik Slaven Bačić. Izdavač Leksikona je Hrvatsko akademsko društvo. U 14  do sada objavljenih svezaka  ima ukupno 1.766 članaka i 1.545 stranica. Ovo je jedinstveni projekt neke nacionalne zajednice u Srbiji, na kome hrvatska zajednica radi od 2002. godine.


* Književno – muzička manifestacija “Dani Hrvatske kulture” u organizaciji Udruženja građana “Urbani šokci” održaće se u četvrtak 21.novembra u velikoj Sali Gradske kuće i na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke. Manifestacija počinje u 17 časova u Gradskoj biblioteci otvaranjem izložbe “Na stativa otkana, pregača ubirana” i predstavljanjem Zbornika radova “O Šokcima je reč”. Drugi deo zabavno muzičkog karaktera pod nazivom “Kad zapivam svatovski bećarac” počinje u 19 sati u Gradskoj kući.


*  9. festival nauke ''Fizi bizi fest 8'' održaće se u 23. novembar ove godine. Program festivala ove godine obuhvata sledeće aktivnosti :  postavke naučno-eksperimentalnih radionica u kojima učestvuju somborski osnovci, srednjoškolci i  studenti, zajedno sa nastavnicima mentorima, naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima (satnica će biti pravovremeno objavljena. Festival je revijalnog karaktera.Celodnevni program Festivala nauke besplatno će moći da  posete svi zainteresovani mladi, deca, roditelji, ali i ostali građani, koji će imati  priliku da na najbolji način dožive nauku, uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, eksperimente, radionice.  Centar za obrazovanje “Planeta” iz Sombora organizuje Festival sa ciljem da popularizuje nauku  među decom i mladima

* Povodom obeležavanja dana osnivanja, Kulturni centar "Laza Kostić" organizuje žurku na kojoj će nastupiti proslavljeni regionalni di-džej i  jedan od najznačajnijih predstavnika domaće elektronske muzičke scene - Marko Nastić. Žurka će biti održana u petak, 29. novembra u diskoteci "Opera" u Somboru, sa početkom u 22 časa. Pored Marka, nastupiće i di-džej Vladimir Dragaš.Tim Kulturnog centra najavljuje brojna iznenađenja, a žurka se realizuje u sklopu programa za mlade i sa ciljem da podstakne unapređenje i negovanje klupske scene u Somboru. Marko Nastić rođen je 1979. godine. Sa 16 godina postao je rezident u kultnom Beogradskom klubu "Industrija". Devedesetih godina zauzima centralno mesto na svim važnijim tehno događajima u zemlji. Sa Dejanom Milićevićem osniva “TNT”. Kasnije je sarađivao  i producirao sa svetskim zvezdama elektronske muzike - Karl Koks, Riči Hotin, Adam Beje, Marko Karola i mnogi drugi. Tradicionalno njegov set zatvara “EXIT festival”. Od potpisivanja ugovora sa berlinskom di-džej agencijom, postaje značajno ime na globalnoj tehno sceni. Nastupao je i nastupa u Evropi, Aziji, Velikoj Britaniji, Brazilu.


* Odbojkaši “Sombora” izgubili su meč u Novom Sadu od odlične ekipe “Dunav Voleja” sa rezultatom 3 : 0. “Sombor” trenutno ima  jednu pobedu iz tri susreta, a već narednog vikenda ih očekuje novo teško gostovanje, ekipi “Bečeja” koja je startovala sa sve tri pobede. Odbojkašice “CVS-a” nakon četiri odigrana kola imaju polovičan učinak. Trenutno su četvrte na tabeli sa šest skupljenih bodova. Ovoga vikenda su ugostili ekipu “Merkura” iz Bačke Palanke i pobedile  sa 3:0, po setovima 25:19, 25:18, 25:14.


* U nedelju, 24. novembra održaće se treće izdanje ciklo kros trke “Sombor 2019” koja ove godine nosi naziv “GP SoSul”. Staza trke je oko sportskog kompleksa “ŽAK” i parka “Ivo Lola Ribar” kod Željezničke stanice. Pravo nastupa imaju sve kategorije licenciranih vozača od poletaraca do kategorije “masters”, dok će jedino “Hobby i Kids” (osnovci) moći nastupati bez potrebnih licenci. Pravo nastupa imaju i ino-vozači. Planom i satnicom je predviđeno održavanje pet trka. “Kids vozači” će voziti dva mala kruga, dok će poletarci i poletarke, kao i “mlađe kadetkinje” voziti tri mala kruga. Mlađi kadeti, “adetkinje i “Hobby” (3 velika kruga), kadeti, juniorke, seniorke i mastersi (4 velika kruga), dok će seniori i juniori voziti (6 velikih krugova). Staza je kružna, mali krug je 1.700 metara, dok je veliki 2.800 metara. Trka se boduje za “Zimsku dunavsku ligu”. Prijave za trke su do 11 časova, na mestu događaja, kada će se podeliti i startni brojevi. Startnina po takmičaru iznosi 350 dinara, dok će najmlađi (Kids) biti oslobođeni plaćanja ove obaveze. Prva trka je na programu u 12 časova. Trka se vozi po pravilniku Biciklističkog saveza Srbije, a svi učesnici moraju nositi zaštitnu kacigu i posedovati tehnički ispravan bicikl.


* Sportski savez grada Sombora počeo da sprovodi program “Besplatne rekreacija  u vodi” za građane grada Sombora. Program se realizuje u zatvorenim bazenima Sportskog centra „Soko“ u Somboru sa nedeljnom učestalošću od dva puta nedeljno utorkom i četvrtkom u vremenu od 16.30 do 17.30 časova.  Svi zainteresovani koji hoće i žele da se priključe programu mogu da se prijave putem telefona 025/436 – 787 ili dođu lično u prostorije Sportskog saveza.


* U toku su radovi na sanaciji trotoara u Pariskoj ulici. Predviđeno je da se radovi odvijaju u dve faze.U prvoj fazi planirana je sanacija desne strane ulice, od Venca vojvode Stepe Stepanovića ka ulici Laze Kostića, dok bi drugom fazom radova bili obuhvaćeni radovi na levoj strani ulice, pri čemu će dosadašnja asfaltna podloga biti zamenjena behaton pločama.Za vreme izvođenja radova Pariska ulica će biti otvorena za saobraćaj, ali dolazi do izmene režima parkiranja.


* Radnici JKP “Vodokanal”  tokom ove nedelje vrše pojačanu kontrolu vodomernih šahtova. Obzirom da se uskoro može očekivati pojava niskih temperatura, iz JKP savetuju potrošače sa povremeno i sami proveravaju stanje vodomera i ventila koji se nalaze u šahtu, kako bi eventualna curenja bila sanirana i time spremno dočekala zimu.

 

* “Elektrovojvodina” obaveštava da zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak 14.novembra bez struje su u vremenu od 8.30 do 12.30 časova pojedina domaćinstva i objekti u ulicama Arsenija Čarnojevića, venac Petra Bojovića i Venac Stepe Stepanovića.


* U Somboru danas, 14. novembra, temperatura će opasti za par stepeni i vetar će duvati slabijim intenzitetom. I dalje imamo temperaturu iznad proseka za ovo doba godine.  Jutarnja u intervalu od 7 do 9, a tokom dana maksimalih 18 stepeni. Tokom dana uglavnom promenljivo oblačno ali suvo, duvaće umereni vetar promenljivog pravca brzinom od 1 do 4 m/s, a prosečna vlažnost vazduha biće oko 65%. Narednih dana slično vreme i temprature.

 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:12

Održana 181. sednica

Gradskog veća

 

Rezultat slika za grad sombor

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:09

Odata počast palim borcima

, žrtvama Prvog svetskog rata i

majoru Nikoli Iliću - Bajki

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:06

USAID i Grad Sombor

uspostavili su jedinstveno

upravno mesto...

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:04

Nedeljni saobraćajni izveštaj

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:00

Uspešna godine za

Kompaniju "Meteor Commerce"

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 15:56

Akciju dobrovoljnog davanja krvi

u četvrtak u Somboru

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 15:51

U toku orezivanje krošnji

uličnih drvoreda

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - MUZIKA
sreda, 13 novembar 2019 15:49

"Jazzbuka" u Staparu i Kljajićevu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - KNJIŽEVNOST
sreda, 13 novembar 2019 15:45

Književno veče sa Ljiljanom Šarac

 

Rezultat slika za ljijljana šarac

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
sreda, 13 novembar 2019 15:41

Drugi vikend SOS Lige

budućih šampiona 2019

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
sreda, 13 novembar 2019 15:25

"Bowlingstones" na svojoj stazi

bolji od "Metalca" Beograd

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 15:21

Servisne informacije,

isključenja struje,

vremenska prognoza...

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 12 novembar 2019 16:43

Sombor i dalje na 4. mestu u

takmičenju

„Šampioni bezgotovinskog plaćanja“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 12 novembar 2019 16:41

14. novembra dospeva

četvrta rata ...


Opširnije...
 
NOVOSTI - POLITIČKE STRANKE
utorak, 12 novembar 2019 16:39

Delegacija POKS u Parizu na

obeležavanju 101. godišnjici

potpisivanja primirja

u Prvom svetskom ratu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 12 novembar 2019 16:36

"Otvoreni dan" u 1. Centru

za obuku Vojske Srbije u Somboru

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1072
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .