15 09 2019 / 08:28

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
subota, 14 septembar 2019 00:00

* U okviru mera podrške populacione politike koju Grad Sombor sprovodi u saradnji sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku, Crvenom krstu Sombor na upotrebu i korišćenje dodeljena su 3 vozila. Ova vozila služiće u okviru Servisa za podršku roditeljstvu Grada Sombora. U prostorijama Crvenog krsta Sombor izvršena je primopredaja vozila kojoj su prisustvovali Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i Nevena Rosić, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti.

* Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Sombor organizuje danas Kreativnu radionicu - slikanje na tekstilu, u ‘’OŠ Ivo Lola Ribar’’, sa početkom u 10 časova. Svoj doprinos na radionici će dati i učenici ‘’OŠ Ivo Lola Ribar’’, koji će svojim učešćem  doprineti da se oslika što više predmeta.

* Raspisan je konkurs za dodelu 35 gradskih stipendija za studente u školskoj 2019/2020. godini. Prijave na konkurs za gradsku stipendiju mogu podneti studenti akademskih i strukovnih studija prvog i drugog stepena koji su državljani Srbije, imaju prebivalište na teritoriji grada Sombora, pohađaju fakultet čiji je osnivač Republika Srbija i čije je sedište u Srbiji.Jedan od uslova koji studenti moraju ispuniti je i da su na režimu finansiranja iz Republičkog budžeta, da nisu apsolventi i nisu u radnom odnosu, kao i da  nisu navršili 26 godina. Osim uspeha tokom školovanja, prema kriterijumima za dodelu gradske stipendije  bodovaće se i deficitarnost struke.Prijave na konkurs podnose se na posebnom obrascu, uz svu propisanu dokumentaciju i predaju na šalterima 11 i 12 Gradskog uslužnog centra. Konkurs je otvoren od 16. septembra do 16. oktobra tekuće godine.

* Nadležna Komisija raspisala je konkurs za dodelu priznanja „Avram Mrazović“, koje se dodeljuje prosvetnim radnicima iz ustanova obrazovanja sa sedištem na teritoriji Grada Sombora. Konkurs je otvoren od 16. septembra do 16. oktobra 2019. , a prijave mogu podnositi osnovne i srednje škole i predškolska ustanova za vaspitače, nastavnike i profesore iz svoje ustanove i to na osnovu predloga nadležnog organa predškolske ustanove, odnosno nastavničkih veća osnovnih i srednjih škola. Učesnici konkursa osim prijave, podnose i obrazloženje o  ostvarenim  rezultatima  u obrazovno-vaspitnom radu. Prijava sa obrazloženjem podnosi se na šalterima 11 i 12 Gradskog uslužnog centra.

* Komisija za izbor stanova koji se pribavljaju u javnu svojinu Republike Srbije za dodelu izabranim korisnicima u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji produžila je rok za pribavljanje nepokretnosti-stanova na teritoriji Grada Sombora u javnu svojinu Republike Srbije do 30. novembra 2019. godine.

* Po treći put u ovoj godini  Gradska uprava poziva sve građane i poljoprivredne proizvođače grada Sombora i naseljenih mesta da uklone ambroziju na svojim posedima i parcelama. Ukazuje se da je Odlukom Skupštine grada Sombora o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete propisano da su vlasnici i korisnici obradivog poljoprivrednog zemljišta dužni da zemljište redovno obrađuju, kao i da vrše sistemsko-kontinuirano uklanjanje svih korova a naročito ambrozije na istom.

* Hor “Khorikos” iz Njujorka koji vodi Alek Galamboš, nastupiće u Somboru u nedelju 15.septembra u 19 sati u Gradskom muzeju. Koncert je u okviru manifestacije “Sve boje muzike” koju organizuje Marita Topić. Američki hor se trenutno nalazi na turneji po Srbiji a koncert u Somboru podržao je Grad Sombor, po konkursu za “Manifestacije od značaja za grad” .Ovom prilikom pred nastup gostiju u ambijentu Gradskog muzeja predstaviće se soprani, prof. Silvia Minea i Aleksandra Pletikosić, uz klavirsku pratnju Ružice Pavlović.

* Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora nastavljadanas vršenja komunalno-inspekcijskog nadzora u naseljenim mestima i u septembru. Prema planu, kontrola komunalnog reda biće realizovana prema sledećem rasporedu : 17.septembra su u Kljajićevu a zatim slede, 18.9. Gakovo i Rastina, 19.9. Stanišić i Riđica, 24.9. B. Breg i Kolut, 25.9. Čonoplja i Telečka i 26.9. Bezdan. Kontakt sa Odeljenjem inspekcije i komunalne policije građani mogu da ostvare i mimo redovnih poseta selima i to na telefon: 025/468-241, putem elektronske pošte na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , pisanim putem redovnom poštom na adresu: Odeljenje inspekcije i komunalne policije, Trg cara Uroša 1, 25000 Sombor, kao i posredstvom mesne zajednice.

* Počeli su radovi na adaptaciji zgrada Grašalkovićeve palate u Somboru. Adaptacija će se obavljati u četiri faze, a za prvu izdvojeno 6,9 miliona. Sredstva za rekonstrukciju objekta Gradu Somboru su dodeljena na konkursu „Program podrške razvoju poslovne infrastrukture – u cilju razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti lokalnim samoupravama“, Ministarstva privrede. Po rečima Milana Stojkova glavnog arhitekte Grada Sombora, “planirano je i formiranje galerije „Sava Stojkov“ i to na prvom spratu, potom Salon znamenitih Somboraca, Salon muzike i igre, književni, muzejski, likovni, edukativni salon, kao i muzej Podunavskih Švaba, prostorija Gete instituta i sedište Nacionalnog saveta nemačke manjine u Srbiji a dvorište zgrade treba da bude pretvoreno letnju pozornicu. Grašalkovićeva palata, nakon okončanih svih faza rekonstrukcije, postaće svojevrsni centar kulture”.

* Gradska uprava otvorila Javni poziv za primanje predloga za priznanje „Oktobarska nagrada“. Ovo priznanje se dodeljuje pojedincu kao nagrada za rezultate u višegodišnjem radu od značaja za Grad Sombor. Obrazloženi predlozi u zatvorenim kovertama dostavljaju se lično u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora, ili putem pošte na adresu: Trg Cara Uroša 1. Odeljenje za duštvene delatnosti,  Komisija za sprovođenje postupka za utvrđivanje predloga za dodelu povelje i nagrade, sa naznakom „Predlog za Oktobarsku nagradu-ne otvarati“. Prijavljivanje traje do 20. septembra 2019. godine.

* Predstavljanje fototipskog izdanja najlepše ćirilične knjige “Miroslavljevo jevanđelje” i projekcija dokumentarnog filma “U početku beše reč” održaće se u utorak, 17. septembra sa početkom u 18 sati u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”.Tokom 2005. godine “Miroslavljevo jevanđelje” uvršćeno je u Uneskov registar svetske dokumentarne baštine, pod nazivom “Pamćenje sveta”, među 120 najvrednijih sačuvanih pokretnih dobara u istoriji. Dokumentarni  film i ceo serijal “U početku beše reč”, na osnovu prateće knjige Veljka Topalovića i Dušana Mrđenovića „Miroslavljevo jevanđelje – Istorijat“, snimio je režiser Boško Savković . O svemu će pričati priređivač Veljko Topalović.

* U petom kolu fudbalske  Srpske lige Vojvodina danas se igra  derbi u Somboru. “Radnički 1912” kao drugoplasirana ekipa igra sa trećeplasiranim klubom “Bačka 1901”. Oba tima imaju po 3 pobede i jedan poraz. Utakmica počinje u 16 časova na Gradskom stadionu u Somboru.

* U petom kolu Vojvođanske lige Sever “Radnički “ Sombor u nedelju gostuje u Odžacima ekipi “Tekstilac” i tu će pokušati da osvoji prvi bod ove sezone dok “Sloga” iz Čonoplje, trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli,  dan ranije, u subotu, gostuje u Bačkoj Topoli gde igra sa ekipom “Krila Krajine”. Utakmice počinju u 16 časova.

* U petom kolu PFL Sombor lige somborski “ŽAK” će pokušati prve bodove ove sezone da osvoji u subotu na svom terenu u utakmici sa ekipom “Polet” Karavukovo, dok će “Kordun”  u Kljajićevu biti domaćin ekipi “BSK” iz Bačkog Brestovca. OFK “Omladinac” Bukovac utakmicu igra u nedelju i domaćin je ekipi “Slavija” iz Pivnica. Svi počinju u 16 časova.

* 11.”Serbian Open” u krosmintonu biće, u subotu i nedelju 14/15. septembra, održan u Somboru. Po četvrti put za redom organizator najprestižnijeg krosminton turnira u Srbiji biće somborski SBK „Speeder“.  Na masters turniru serije 500 bodova nastupiće 84 takmičara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke, Švedske i Francuske; među kojima je i aktuelni evropski šampion i svetski broj jedan, Čeh Petr Makrlik; i trostruka svetska šampionka Slovenka Jasmina Keber. Uz njih nastupiće i više osvajača medalja na ovog leta održanom Svetskom prvenstvu.  Svečano otvaranje je zakazano za subotu u 8:30, dok prvi mečevi počinju u 9 časova u sportskom centru Orange Arena. Finalni mečevi u muškoj i ženskoj seniorskoj kategoriji zakazani su za  nedelju pre podne. Ulaz je slobodan za sve posetioce koji žele da vide vrhunski krosmninton uživo.

* Šestu po redu manifestaciju „Dame trče” organizuje Atletsko rekreativni klub “Somaraton” u nedelju, 29. septembra na šetalištu pored Somborskog “Štranda”.. Dužina trke je 5 kilometara. Svaka dama koja istrči trku dobija učesničku medalju, dok će pet najbržih biti nagrađeno plaketama i poklonima partnera trke. Prijavljivanje za trku ”Dame trče – 2019” moguće je i elektronskim putem klupskog sajta. U okviru manifestacije „Dame trče“ održaće se i „Trka za srećnije detinjstvo“ pod pokroviteljstvom Crvenog krsta Sombor. Trka je dužine 500 metara i namenjena je svim našim klincima i klincezama. Svaki učesnik dobija medalju, a tri najbrže devojčice i dečaka dobijaju pehare. Učešće na obe trke je besplatno. Preuzimanje startnih brojeva i prijava je moguća do pred sam start trke. Sve dodatne informacije mogu se dobiti i putem email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

* Otvoreni bazen u Somboru će u zavisnosti od vremenskih uslova, za građanstvo raditi i tokom septembra meseca, saopštio je Sportski centar „Soko“. Radno vreme objekta je od 10 do 18 časova, a ulaz i korišćenje ležaljki je besplatno. Ugostiteljski objekat na bazenu radi redovno. Gradsko kupalište „Štrand“ i ugostiteljski objekat će takođe raditi tokom septembra meseca, a ulaz na kupalište se ne naplaćuje.

* Služba informisanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal” obavestila je sugrađane koji stanuju u sledećim ulicama: Dušana Mudraka, Milana Tepića, Miodraga Petrovića Čkalje, Pavla Vujisića, Svetog Nikole, u delu Dinarske, delu Sime Šolaje, delu Josićkog puta, kao i delu Matije Gupca u Somboru, da su se stekli uslovi za podnošenje zahteva za izgradnju kućnih priključaka na gradsku mrežu vodovoda i kanalizacije otpadnih voda. Zainteresovani građani zahtev mogu da podnesu popunjavanjem obrasca kod referenta tehničke pripreme, kancelarija broj 4 u ulici Belog Goluba broj 5, svakog radnog dana od 8 do 13 časova. O proceduri ishodovanja neophodne dokumentacije građani se mogu informisati na sajtu preduzeća. Sve dodatne informacije mogu se dobiti i na brojeve telefona 464-222 i 464-233.

* Za vikend u Somboru uglavnom vedro i sunčano. Jutarnje temperature u intervalima od 14 do 18 stepeni, a tokom dana u subotu maksimalna dnevna 28, a u nedelju 25 stepeni. Oba dana duvaće severni povetarac brzinom od 2 do 5 m/s, a prosečna vlažnost vazduha  45%. Prema najavi meteorologa slično i još toplije zadržaće se i u ponedeljak .

 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 13 septembar 2019 15:55

Servisu za podršku

roditeljstvu

dodeljena su 3 vozila

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 13 septembar 2019 15:52

Osnovan Centar za stručno

usavršavanje zaposlenih

u obrazovanju

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 13 septembar 2019 15:51

Promocija

“Nacionalnog Dana Davanja”

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 13 septembar 2019 15:48

Raspisan konkurs za dodelu

35 gradskih stipendija

za studente....

 

Rezultat slika za stipendije za studente

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 13 septembar 2019 15:44

Petak 13 - da li ste sujeverni ?

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 13 septembar 2019 15:42

Raspisan konkurs

za dodelu priznanja

„Avram Mrazović“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
petak, 13 septembar 2019 15:38

Kreativnu radionica

- slikanje na tekstilu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - MUZIKA
petak, 13 septembar 2019 15:35

Hor "Khorikos" iz Njujorka

u u nedelju u Somboru

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
petak, 13 septembar 2019 15:29

Somborski  fudbalski klubovi

ovog vikenda nastavljaju

ligaška takmičenja

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 13 septembar 2019 15:26

Vremenska prognoza

 

Rezultat slika za vremenska prognoza

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 13 septembar 2019 08:17

Ovih dana u Somboru...


Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 12 septembar 2019 16:03

Radionica na temu

"Preporučeni modeli

participacije građana"

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 12 septembar 2019 16:01

Počinje kolčenju

atarskih puteva u

Bačkom Monoštoru,

Staparu i Doroslovu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 12 septembar 2019 15:59

Komisija za izbor stanova...

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 12 septembar 2019 15:56

Nova školska 2019/2020

u Predškolskoj ustanovi

„Vera Gucunja“

 

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 12 septembar 2019 15:55

Isplaćena novčana

naknada za

avgust 2019. godine

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1048
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .