05 12 2019 / 18:27

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:22

Radionica terapeutskog programa

za decu sa posebnim potrebama

uz pomoć terapeutskog psa

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:21

U subotu

"Otvoreni dan" u MZ Venac

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:19

U petak akcija

dobrovoljnog davanja krvi

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:17

11. Međunarodni festival

vina i hrane

"Ravangrad Wine Fest 2019"

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:14

„Mladi protiv zločina iz mržnje“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:12

Imajući u vidu nedostatak prilaza

i rampi za osobe sa invdaliditetom,

staza za slepe, semafora

sa zvučnim siglnalima,

kao i brojne barijere,  pitali smo :

Koliko su urbane sredine

prilagođene osobama sa invaliditetom?

 

video prilog

 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 16:09

Završni radovi na izgradnji

grobnica u VIP zoni na

Velikom pravoslavnom groblju

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - VOJVODINA
četvrtak, 05 decembar 2019 16:08

"Crvenokosa boginja" deo

izložbene postavke

Narodnog muzeja u Beogradu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - KNJIŽEVNOST
četvrtak, 05 decembar 2019 16:06

Zbirka pesama

Borisava Trajkovića-

"Ženidba princa"

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - MUZEJ
četvrtak, 05 decembar 2019 16:03

Promocija knjige

"Izvorne narodne pesme

iz Sombora i okoline"

dr Vinka Žganca

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
četvrtak, 05 decembar 2019 15:59

Polufinale Kupa Vojvodine

MRK "Somborelektro"   21

“Jedinstvo” Novi Bečej 23

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
četvrtak, 05 decembar 2019 15:55

Sekcija za inkluzivni džudo

pri Džudo i samba klubu “Bačka”

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
četvrtak, 05 decembar 2019 15:52

Karate klub “Somborac“

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 05 decembar 2019 15:50

Servisne informacije

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
četvrtak, 05 decembar 2019 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…

  • Radionicu terapeutskog programa za decu sa posebnim potrebama uz pomoć terapeutskog psa, organizovala je u Somboru firma „Mobiliti MGB“ doo u saradnji sa UG „Prijateljska šapa“ iz Novog Sada i OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Sombor, a uz podršku Grada Sombora
  • Crveni krst Sombor, SEC i Kancelarija za mlade Grada Sombora organizovali  panel diskusija na kojoj  se govorilo  o unapređenju servisa za prevenciju AIDSa u Somboru
  • Književno veče u okviru koga će biti predstavljena knjiga "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali", autora Đorđa Randelja, organizuje večeras Kulturni centar,
  • Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Centru za edukaciju Crvenog krsta Sombor  održaće se u petak, 6.decembra,  u periodu od 9  do 13  časova
  • Zavičajno udruženje Srba „Кorijeni“ i Srpska čitaonica „Laza Кostić“ organizuju promociju knjige „Ptice pesmarice“ autora Miladina Dabetića, književnika iz Peći - Кosovo i Metohija
  • 11. Međunarodni festival vina i hrane održaće se u subotu 7. decembra od 12 do 21 čas u prostoru sala SC “Soko” i Mađarske građanske Kasine
  • MRK “Somborelektro” u polufinale Kupa Vojvodine igrao u Somboru sinoć protiv super ligaša ekipe “Jedinstvo” Novi Bečej i izgubilo rezultatom 21 : 23
  • U Somboru danas ujutro vedro sa temperaturom oko - 1. Tokom dana uglavnom sunčano sa maksimalnom temperatura do 7 stepeni

 

 

* Radionicu terapeutskog programa za decu sa posebnim potrebama uz pomoć terapeutskog psa, organizovala je u Somboru firma „Mobiliti MGB“ doo u saradnji sa UG „Prijateljska šapa“ iz Novog Sada i OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Sombor, a uz podršku Grada Sombora. U Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ u sredu radionici je prisustvovala gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović. Radionica  je organizovana  povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.Tri uzrasne grupe dece imale su priliku da se upoznaju sa Larom, jedinim terapeutskim psom u Srbiji,  na radionicama čiji cilj je bio da se deca opuste radeći ono što vole, steknu osećaj sigurnosti pored psa i da mu samoinicijativno priđu. Radionice sa terapeutskim psima podstiču razvoj motorike, emotivni razvoj, a deca su nakon programa smirenija i raspoloženija.


* Crveni krst Sombor, SEC i Kancelarija za mlade Grada Sombora, u okviru niza javnih akcija povodom 1.decembra Svetskog dana borbe protiv AIDSa, organizovali  panel diskusija na kojoj  se govorilo  o unapređenju servisa za prevenciju AIDSa u Somboru . Na diskusiju su učestvovali predstavnici Zavoda za javno zdravlje Sombor, lokalne samouprave, Crvenog krsta Sombor i Somborskog edukativnog centra.


* Književno veče u okviru koga će biti predstavljena knjiga "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali", autora Đorđa Randelja, organizuje večeras Kulturni centar, u Srpskoj čitaonici sa početkom u 18 časova. Osim autora, o knjizi će govoriti profesor Branislav Ćurčić. Đorđe Randelj jedan je od najpoznatijih novosadskih i vojvođanskih novinara, publicista i književnika. Autor je 26 knjiga i jedini novinar koji je za svoj rad dobio Oktobarsku nagradu Novog Sada.


* Gradsko veće raspisalo je Oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup gradskog građevinskog zemljišta koje je u javnoj svojini Grada Sombora, a koje se koristi kao poljoprivredno zemljište do privođenja planiranoj nameni. Javno nadmetanje se vrši putem prikupljanja zatvorenih pisanih ponuda. Sve informacije o uslovima, potrebnoj dokumentaciju i načinu prijave mogu se dobiti na zvaničnom sajtu Grada Sombora ili u zgradi Županije, u kancelariji br. 55 svakog radnog dana od 8 do 14 časova.


*Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora organizuje javnu raspravu o nacrtu Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za teritoriju Grada Sombora za period od 2019-2020. godine. Javna rasprava traje od 3. do 17. decembra ove  godine, a u tom periodu građani mogu da dostave svoje predloge i komentare na nacrt Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost na adresu: Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora, Trg cara Uroša br.1, 25101 Sombor. Javna prezentacija nacrta Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost održaće se 17. decembra 2019. godine u sali 108, sa početkom u 10 časova.


* Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Sombor ove nedelje posreduje za sledeća radna mesta : Veliki broj radnika u proizvodnji, vozači teretnih vozila, skladišni manipulanti, galvanizeri, radnici na pakovanju gotovih proizvoda, građevisnki radnici – tesari, pomoćni radnici u kuhinji, elektroinstalateri, alatničari i strugari.


* Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Centru za edukaciju Crvenog krsta Sombor  održaće se u petak, 6.decembra,  u periodu od 9  do 13  časova.


*Zavičajno udruženje Srba „Кorijeni“ i Srpska čitaonica „Laza Кostić“ organizuju promociju knjige „Ptice pesmarice“ autora Miladina Dabetića, književnika iz Peći - Кosovo i Metohija. Promocije će biti održana u petak 6. decembra sa početkom u 18 časova u sali Srpske čitaonice „Laza Кostić“. Miladin Dabetić je rođen 1967. godine u Peći a danas živi i radi u Beogradu kao advokat. Do sada nije samostalno objavljivao svoje pesničke radove već je svoje pesme objavljivao u zbornicima poezije “Treptaj vremena”, “Topla reč”, “Miloš Crnjanski”, “Pesnički zavet Vidovdanu” i drugim.


* Promocija knjige Borislava Trajkovića “Ženidba princa” održaće se u petak 6.decembra na dečijem odeljenju Gradske biblioteke, sa početkom u 18 časova.  O knjizi će da govore prof dr Tihomir Petrović, književnik David Kecman Dako i sam autor. U programu učestvuju  i Stribor Perić i Milica Bulović Selihar - članovi dramske sekcije SEC-a  i  učenici Muzičke škole “Petar Кonjović”.


*11. Međunarodni festival vina i hrane održaće se u subotu 7. decembra od 12 do 21 čas u prostoru sala SC “Soko” i Mađarske građanske Kasine. Pored velike i raznolike ponude vina i gastronomskih specijaliteta, u pratećem programu su predavanja na teme “Predsnosti i izazovi vinskog turizma” dr Tatjane Pivac sa Prirodno matematičkog fakulteta NS i “Degustacija velikih vina” enologa Ljubice Radan, kao i zabavni program u kojem će učestvovati sastavi “Romantic”, “Zlatni zvuci”, “Duo Kum” i “Gitar Art Plus”. Uz ulaznicu, koja košta 300 dinara dobija se vinska čaša, katalog sa svim izlagačima kao I mogućnost degustacije vina I hrane kod svih izlagača.

* HKUD “Vladimir Nazor” obeležiće  83.godišnjicu programom u subotu 7.decembra u kojem će predstaviti rad svih sekcije u 2019.godini. Program će biti realizovan u Sali HKUDa sa početkom u 20 časova.

* Lokalna vlast Grada Sombora, otvoriće svoja vrata, subotu 7. decembra u kancelariji MZ „Venac“, u vremenu od 9 do 12 časova. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sasvojim saradnicima će primati zainteresovane građane koji žele da razgovaraju o različitim temama iz delokruga rada lokalne samouprave, o problemima i nedoumicama koje se odnose na svakodnevni život u vašoj mesnoj zajednici i gradu, kao i o tome na koji način Grad Sombor može da pomogne. Građani koji nisu u mogućnosti da dođu na sastanak sa gradonačelnicom, svoja pitanja mogu uputiti u pisanoj formi i predati u Mesnu zajednicu „VENAC“ kao i na mejl adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , nakon čega će odgovor od gradonačelnice dobiti takođe u pisanoj formi na svoju kućnu adresu.

* “Beogradski trio” koji  čine profesionalni muzičari, a ujedno i studenti doktorskih akademskih izvođačkih studija na Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Dušan Panajotović (violina), Ivan Jarić (violončelo) i Igor Dražević (klavir) održaće koncert u Somboru 7.decembra (subota) u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru, sa početkom u 19 časova. Organizator Kulturni centar Sombor.Beogradski trio” izvodiće dela istaknutog savremenog srpskog kompozitora i akademika Ivana Jevtića.


* “Društvo za borbu protiv raka” Sombor,  započinje kampanju na nacionalnom nivou "Život pred nama" gde će se pažnja usmeriti na edukaciju žena koje su lečene od raka dojke, o novim vrstama lečenja i novim dostupnim lekovima. Prva  tribina u okviru kampanje je u ponedeljak, 9.decembra u 17 u Svečanoj sali Županije. Važno je da svaka žena koja se leči od raka dojke, ili je lečena od raka dojke tokom života  obavezno posluša predavanje Prof dr Lazara Popovića sa Instituta za onkologiju Vojvodine o inovativnim terapijama koje su sada sve dostupnije. Ovom tribinom Društvo za borbu protiv raka u Somboru  završava obeležavanje 50 godina postojanja udruženja.


*MRK “Somborelektro” u polufinale Kupa Vojvodine igrao u Somboru sinoć protiv super ligaša ekipe “Jedinstvo” Novi Bečej i izgubilo rezultatom 21 : 23. Somborci su uspeli da pariraju superligaškoj ekipi ali samo u većem delu prvog poluvreme, kada je rezultat na semaforu bio često u njihovu korist i po 2 i 3 gola razlike. Ali od 20tog minuta “Jedinstvo” je videlo da nema šale sa mladim “soelektričarima” i veoma iskusno koriste greške domaćih i dolaze oni u vođstvo od 4 gola razlike, koje održavaju do kraja meča. Sa ovom utakmicom polusezona za MRK “Somborelektro” je završena do februara meseca.


* Stručna organizacija sudija Gradskog fudbalskog saveza Sombor organizuje besplatnu školu za fudbalske sudije. Svi zainteresovani uzrasta od 16 do 26 godina mogu da se prijave na obuku telefonom Gradskog fudbalskog  saveza Sombor 025/412-023 ili 061 223 86 16 Goran Leković . Prijave se primaju do utorka 17.decembra. Iz Gradskog fudbalskog saveza apeluju na sve fudbalske klubove da selektuju zainteresovane mlade i perspektivne sportiste i da ih pošalju na sudijsku obuku. Škola se održava pod pokroviteljstvom Gradskog fudbalskog saveza Sombor.


*Futsaleri “Žak Juniora” završili su jesenji deo prvenstva Futsal lige Vojvodine – grupa Zapad pobedom na gostovanju u Novom Sadu nad ekipom “Tanga” rezultatom 7 : 1. Tokom decembra na programu su mečevi Kupa Vojvodine. Ekipa “Žak Juniora” u nedelju, 8. decembra od 16 časova dočekuje vodeći tim lige, “Leteće Holanđane” iz Vrbasa. Istog dana startuje i omladinska futsal liga Vojvodine. Mladi igrači “Žak Juniora” (generacija 2003/2004) će u prvom kolu dočekati “Leteće Holanđane”. Ovaj susret se takođe igra u nedelju, ali od 14 časova.


* Miro Jurković, MMA borac iz Sombora, boriće se za prestižnu SBC titulu šampiona, u srednjoj kategoriji protiv Manoela Fernandesa Neta. Borba će se održati u okviru MMA spektakla, “SBC 25 –  Revenge”, 7.decembra u hali “SPENS” u Novom Sadu. Pored Jurkovića na ovom takmičenju nastupiće i somborac Nemanja Kovač,  bivši SBC šampion lake kategorije u borbi protiv odličnog Brazilca Antonia Paula “Nega”. Borbe počinju od 19.30 časova.


* U toku su radovi na sanaciji trotoara u Pariskoj ulici. Predviđeno je da se radovi odvijaju u dve faze. Završena je prva faza sanacija desne strane ulice, od Venca vojvode Stepe Stepanovića ka ulici Laze Kostića, i sada je u toku i druga faza radova na levoj strani ulice, pri čemu će dosadašnja asfaltna podloga biti zamenjena behaton pločama.Za vreme izvođenja radova Pariska ulica će biti otvorena za saobraćaj, ali dolazi do izmene režima parkiranja.


* Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“ Sombor započeli su pripremne radove na izradi podloge za postavljanje klizališta. Kao i prošle godine, somborsko klizalište će biti montirano na Trgu Svetog Trojstva, a iz Sportskog centra „Soko“ su najavili da bi trebalo da počne sa radom 16. decembra 2019. godine, ako vremenski uslovi budu povoljni.


* U Somboru danas ujutro vedro sa temperaturom oko - 1. Tokom dana uglavnom sunčano sa maksimalnom temperatura do 7 stepeni.  Duvaće umereni istočni vetar brzinom od 2 do 5 m/s, a prosečna vlažnost vazduha iznosiće oko 75%. Prema najavi prognostičara do kraja nedelje malo oblačnije, ali sa temperaturama iznad 10 stepeni.

 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 04 decembar 2019 21:39

U toku javna rasprava o nacrtu

Lokalnog akcionog plana

za rodnu ravnopravnost

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 04 decembar 2019 21:36

Gradonačelnica o migrantima

 

video prilog

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1081
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .