21 01 2020 / 18:55

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini... PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
utorak, 21 januar 2020 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…

  • Završen je 9. Kup nacija u ženskom boksu, Aleksandri rapajić srebrna medalja
  • Izložba pod nazivom "Likovni identitet", slikarke Tatjane Smiljanić, će biti otvorena večeras u Maloj galeriji Kulturnog centra
  • Danas počonje isplata novčane socijalne pomoći i dečijeg i roditeljskog dodatka za decembar 2019
  • U Sigurnoj kući, u četvrtak, održaće se vođena meditacija „Moć čistote“
  • 44. Međunarodni sajam peradarstva i Državni šampionat sitnih životinja Srbije biće održan od 24. do 26. Januara
  • U toku prethodne nedelje ( 13. – 19.01.), na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda
  • Meč između Filipa Krajinovića i francuskog tenisera Kventina Alisa  na Gren slem turniru u Australiji prekinut je zbog kiše
  • U Somboru prema najavi meteorologa danas jutro oblačno sa temperaturom u intervalu od – 2 do 0 stepeni, a tokom dana maksimalnom temperaturom do 4 stepena

  • Završen je 9. Kup nacija u ženskom boksu. U konkurenciji 25 zemalja ( 193 takmičarki ) koje su se takmičile najuspešnija je ekipa  Rusije. Računajući sve četiri uzrasne kategorije reprezentativkama Rusije pripalo je 16 zlata. Slede Kina i Engleska sa po četiri, Italijanke sa tri i Srbija dve. Jedno zlato imaju selekcije Maroka, Belorusije, Kipra, Grčke, Crne Gore i Francuske. U seniorskoj elit konkurenciji najuspešnija ipak ekipa Italije, druga Rusija, treća Kina. Trijumfi u konkurenciji, mlađih ekipa donele Rusiji titulu najbolje. Najbolja takmičarka Srbije Aleksandra Rapajić osvojila srebro izgubivši u sinoć u finalu od takmičarke Line Bao iz Kine.

  • Izložba pod nazivom "Likovni identitet", slikarke Tatjane Smiljanić, će biti otvorena večeras u Maloj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 časova. Tatjana Smiljanić rođena je u Šapcu 1997. godine. Završila je 2016. godine školu Primenjenih umetnosti, smer konzervator kulturnih dobara - pozlatar, takođe u Šapcu . Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo u klasi prof. Gorana Despotovskog. Trenutno je student IV godine osnovnih akademskih studija. Postavka će biti aktuelna do 9. februara.

  • Danas počonje isplata novčane socijalne pomoći i dečijeg i roditeljskog dodatka za decembar 2019. godine kao i posebna novčana naknada, kao i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju i dodatak za pomoć i negu drugog lica. U sredu, 22. januara počeće isplata naknade zarade odnosno plate za vreme porodiljskog odsustva, nege deteta i posebne nege deteta, kao i ostalih naknada po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta.

  • U Sigurnoj kući, u četvrtak 23. januara sa početkom u 15 časova, u saradnji sa ACT Srbije, održaće se vođena meditacija „Moć čistote“ za korisnice Sigurne kuće i sve zainteresovane građanke Sombora. Meditacija „Moć čistote“ je vođena meditacija koja je usmerena na zahvalnost, samoprihvatanje, osećanje mira. Redovnim praktikovanjem dolazi do povećane stabilnosti i boljeg mentalnog zdravlja. Kroz otpuštanje nagomilanih neprijatnih emocija i blokada, meditacija vodi u osećanja smirenosti i pozitivnosti. Cilj meditacije je otpuštanje napetosti i umirivanje uma.

  • 44. Međunarodni sajam peradarstva i Državni šampionat sitnih životinja Srbije biće održan od 24. do 26. januara ove godine u somborskoj Gradskoj hali „Mostonga“. Najavljen rekordan broj učesnika i preko 3500 izloženih eksponata. Takođe najavljen je povratak na sajam sekcija “teraristika i akvaristika”  i  uvođenje naziva manifestacije Memorijal “Prim. dr Zoran Parčetić – Nona.” Svi đaci somborskih škola  dobili besplatne ulaznice.

  • U toku prethodne nedelje ( 13. – 19.01.), na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i četiri osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je sedam vozača.Na teritoriji grada Sombora evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i jedna osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.Na području opštine Apatin evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile lake telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Na području opštine Odžaci evidentirane su dve saobraćajne nezgode. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je jedan vozač. U opštini Kula evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.Napisana 34 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 318 prekršajnih naloga.

  • U toku javna raspravu o nacrtu Odluke o javnoj rasveti na teritoriji grada Sombora i ona traje do 27.januara, nakon čega će nadležno odeljenje održati javnu prezentaciju 27.januara od 10 do 11 časova u sobi 142 zgrade Županije, Trg Cara Uroša broj  1. Svi zainteresovani građani svoje predloge i komentare za nacrt Odluke o javnoj rasveti na teritoriji grada Sombora mogu da dostave u pisanom obliku na adresu: Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora, Trg Cara Uroša broj 1, 25000 Sombor, ili u elektronskom obliku na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli   najkasnije do 27.01.2020. godine.

  • U toku je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja sredstvima iz budžeta grada Sombora u 2020. godini. Konkurs traje do 30. januara ove godine. Za ovu svrhu grad je izdvojio sredstva u iznosu od 16.000.000,00 dinara. Najmanji iznos koji se odobrava po projektu je 10.000,00 dinara, a najveći 8.000.000,00 dinara. Pravo učešća imaju mediji čiji se medijski sadržaj distribuira na teritoriji grada Sombora, a koji su upisani u Registar medija Agencije za privredne registre i pravno lice/preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja koji se emituju na teritoriji Grada Sombora, a koji je upisan u Registar medija. Učesnik može da konkuriše samo sa jednim projektom.

  • Meč između Filipa Krajinovića i francuskog tenisera Kventina Alisa  na Gren slem turniru u Australiji prekinut je zbog kiše  pri rezultatu 6:6 odnosno 3:3 u odlučujućem trinaestom gemu.. Meč se nastavlja danas.

  • Na osnovu Statuta Sportskog saveza grada Sombora, Zakona o sportu i Pravilnika o izboru sportiste grada Sombora, Upravni Odbor Sportskog saveza grada Sombora raspisuje JAVNI  POZIV za prikupljanje predloga za izbor sledećih vrsta priznanja: Godišnja priznanja u olimpijskim i neolimpijskim sportovima najuspešnijim sportistima, ekipama i trenerima: najuspešniji sportista: pionir i pionirka,  najuspešniji sportista: kadet i kadetkinja, najuspešniji sportista: junior i juniorka, najuspešniji sportista: senior i seniorka, najuspešnija ekipa i najuspešniji trener. Posebna priznanja dodeljuju se : u kategoriji „Školski sport“ - Osnovne škole, najuspešniji pionir i pionirka, najuspešniji nastavnik-profesor, najuspešnija škola, Srednje škole, najuspešniji omladinac i omladinka, najuspešniji professor, najuspešnija škola, u kategoriji sportista sa invaliditetom, najuspešniji pojedinac, najuspešnija ekipa, u kategoriji veteran, u kategoriji rekreativaca, u kategoriji za vrhunski sportski rezultat ostvaren u sportskim organizacijama van teritorije grada Sombor, Gran –prix i Nagrada za životno delo : Priznanje za doprinos i razvoj sporta u gradu Somboru. Prijave (popunjeni obrasci) se podnose od dana objavljivanja na sajtu SSG Sombora do 26.01, lično u kancelariji Sportskog saveza grada Sombora ili poštom na adresu: Venac voj. Petra Bojovića 11, 25000 Sombor. Predlog za izbor najboljih u 2019. godine, mogu dati sportske organizacije, granski sportski savezi, škole, sporski radnici i pojedinci na obrascu propisanom Pravilnikom. Pravilnik i obrasci za izbor sportiste grada Sombora za 2020. godinu se mogu preuzeti sa sajta SSG Sombora i u kancelariji Sportskog saveza grada Sombora, Venac voj. Petra Bojovića 11, Sombor. Sve dodatne informacije se mogu dobiti lično ili na telefon 025/ 436 – 787.
  • U Somboru prema najavi meteorologa danas nas očekuje jutro oblačno i suvo sa temperaturom u intervalu od – 2 do 0 stepeni, a tokom dana doći će i do povremenih razvedravanja sa sunčevim intervalima i sa maksimalnom temperaturom do 4 stepena. Duvaće umereni severozapadni vetar brzinom od 2 do 4 m/s uz prosečnu vlažnost vazduha oko 80%. Prema najavi meteorologa i narednih dana slično vreme sa tendencijom povećanja dnevne temperature.
 


Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .