26 06 2017 / 17:26

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
Ових дана у Сомбору и околини: ПДФ Штампа Ел. пошта
ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
Написао РТВ "СРЕЋЕ" Сомбор   
понедељак, 26 јун 2017 00:00

Ових дана у Сомбору и околини:

 

* Председник Скупштине града Сомбора прим. др Зоран Парчетић одборницима је упутио сазив за 14. Седницу која је заказана за данас. Одборницима је упућен дневни ред који садржи 14 тачака, од којих је прва Предлог локалног антикорупцијског плана за град Сомбор. Скупштина ће размотрити и одлучити о Предлогу одлуке о припреми и дистрибуцији воде за пиће, одвођењу и пречишћавању употребљених вода и одвођењу атмосферских вода на подручју града Сомбора. Предмет разматрања и одлучивања биће и предлози измена и допуна шест одлука и то: Одлуке о давању у закуп  пословног простора којим управља ЈКП „Простор“, Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта, Одлуке о сахрањивању и гробљима на подручју града Сомбора. Одборници ће одлучити о изменама оснивачких аката јавних комуналних предузећа: „Чистоћа“, „Зеленило“ и „Паркинг сервис Сомбор“. Скупштина ће размотрити и извештаје о пословању јавних комуналних предузећа за 2016. годину и то: ЈКП „Водоканал“, ЈКП „Простор“, ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Енергана“, ЈКП „Зеленило“ и ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“. Скупштина ће одлучити о изменама и допунама програма пословања ЈКП „Енергана“ за 2017. годину, као и о образовању Градског штаба за ванредне ситуације и именоваће вршиоца дужности правобраниоца града Сомбора. У оквиру тачке имовинско-правни предмети биће размотрен захтев о исправци међа суседних парцела, а у оквиру тачке избори и именовања о именовању директора Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, разрешењима и именовањима два члана у два  школска одбора.

* Вечерас, у оквиру "Сомборског лета"  на бини у центру града од 18 до 22 сата - Дечије вече. Од 18 сати  луткарска представа - ОШ "Иво Лола Рибар", затим се програмом  представљају ОШ "Доситеј Обрадовић" , ОШ "Аврам Мразовић и ОШ "Братство јединство" На крају  наступа Дечији хор "Шарени вокали". Комплетан програм овогодишњег "Сомборског лета"

* Еколошко-музички фестивал, који се одржава поводом Међународног Дана Дунава, “Регенерација Дунава”, отвара капије Горњег Подунавља по десети пут. У трајању од четири дана, од 28. јуна до 1. јула, фестивал обележава свој јубилеј. Овогодишња “Регенерација” је у знаку јелена. Током дана припремљени су едукативни програми за децу на тему Дунава и Специјалног резервата природе Горње Подунавље, забавне анимације за децу, дискусије, изложба плаката свих досадашњих Регенерација, изложба фотографија јелена из Горњег Подунавља, аутора Јарослава Папа, сламарске радионице, нова скулптуру од сламе. За љубитеље музичког програма Регенерације, исти је распоређен по врстама и данима.

* Правилник о финансирању и суфинансирању програма-пројеката удружења који су од јавног интереса за град Сомбор биће на јавној расправи од 23. до 30. јуна. Правилник је доступан на интернет страници града Сомбора. Сугестије, примедбе и предлози могу се достављати у писаној форми на е-маил адресе: " style="font-weight: bold;"> Ова адреса ел. поште РТВ "СРЕЋЕ" заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и " style="font-weight: bold;"> Ова адреса ел. поште РТВ "СРЕЋЕ" заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или у затвореној коверти на писарници Градског услужног центра, са назнаком „Правилник о финансирању и суфинансирању програма-пројеката удружења која су од јавног интереса за град Сомбор – ЈАВНА РАСПРАВА- сугестије“. Завршна јавна расправа биће одржана 30. јуна у  10 часова, у сали 108, зграда локалне самоуправе.

* Министарство одбране Републике Србије Генералштаб Војске Србије обавештава војнике у резерви из евиденције регионалних центара Министарства одбране о попуни радних места професионалних војника на одређено време у Војсци Србије у Војној пошти 1423 Сомбор. Оглас је расписан на места кувара, противпожарца, стрелца, возача и механичара за возила гусеничаре. Кандидати морају бити здравствено и психофизички способни за службу у Војсци Србије; имати прописано образовање; да нису осуђивани на казну затвора од најмање шест месеци; да нису старији од 30 година, те да су одслужили војни рок са оружјем. Документација се прилаже 30. јуна од 7.30 до 10 сати у касарни „Аеродром“ у Сомбору.

* Због планираних радова на електричној мрежи у Кули ће данас у временском интервалу од 8.30 до 10.30 без струје остати делови улица Маршала Тита, Вељка Влаховића, Максима Горког, Жарка Зрењанина и Бранка Радичевића. Од 8.30 до 12 Лењинова 29 и Самопослуга, а од 12 до 14 сати делови улица Вељка Влаховића, Иве Лоле Рибара, 16. дивизије и Петра Драпшина.

* У Сомбору ће у ноћи између понедељка и уторка дежурати Апотека Булевар на Првомајском булевару А19.

* У Сомбору и околини данас претежно сунчано време. Јутарња температура ће износити 21, а максимална дневна 29 степени. Дуваће слаб северозападни ветар брзином од око 3 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 43%. Према најави метеоролога, наредних дана поново тропске температуре.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 22 цм, код Апатина 82 цм и код Богојева 66 цм.

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .