21 08 2017 / 08:33

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
Ових дана у Сомбору и околини: ПДФ Штампа Ел. пошта
ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
Написао РТВ "СРЕЋЕ" Сомбор   
понедељак, 21 август 2017 00:00

 

Ових дана у Сомбору и околини:

 

* У оквиру „Великогоспојинских дана“ у Стапару сутра ће у 19 сати у ОШ „Бранко Радичевић“ бити одржано Вече за пољопривреднике.

* У оквиру програма „Подунавски дани културе“, који реализује удружење грађана „Пулс“ из Бездана, у петак, 25. августа, у 20 сати биће одржано „Вече са Маријаном“, када ће наступити сомборски џез квартет „The Hat Matters“. Од 22 часа на бину излази Ана Ћурчин, млада кантауторка из Београда. Место догађања је двориште Месне заједнице у Бездану, а у случају лошег времена безданско позориште. Улаз је бесплатан.

* Градска управа града Сомбора издаје Уверења о просечном приходу по члану домаћинства, а у сврху остваривања права на ученичке, односно студентске, домове, као и за ученичке, односно студентске, стипендије и кредите. Уверења се издају на српском или на мађарском језику, према захтеву странке, на писарници Градске управе, шалтер 11.

* У периоду од 17. до 27. августа предузеће „Орис“ доо Сомбор, у сарадњи са „Циклонизација“ доо и Ветеринарском станицом „Сомбор“ доо, извршиће третман сузбијања одраслих комараца на територији града Сомбора и припадајућих насеља. Третман ће бити вршен у предвечерњим часовима, у данима када метеоролошки услови буду повољни. Сузбијање одраслих комараца биће вршено са земље УЛВ техником, препаратом на бази активне материје делтаметрин. Препарат је штетан за пчеле, те се моле пчелари да изместе своје кошнице. Обавештавају се грађани да ће у периоду од 17. до 19. августа бити извршен третман са земље против одраслих комараца на територији општине Оџаци у следећим насељеним местима: Оџаци, Лалић, Дероње, Бачки Брестовац, Бачки Грачац, Ратково, Каравуково, Богојево, Српски Милетић. Упозоравају се пчелари да је препарат токсичан за пчеле, те да уклоне кошнице најмање 5 км од наведених места третирања. Дејство препарата траје 3 дана.

* Пријављивање деце за упис у припремне предшколске групе, у другом уписном року, биће обављено у периоду од 28. до 31. августа у објекту „Бубамара“ у Спортској улици у граду и у насељеним местима, сваког радног дана од  8 до 10 часова. Слободних места у припремним предшколским групама  у граду има у  објектима „Сунцокрет“, у Улици Вујадина Секулића бр. 18 и „Невен“, у Коњовићевој улици бр. 24. За пријаву детета за упис у предшколску установу потребно је приложити: Извод из Матичне књиге рођених за дете; Важећу личну карту, са тачном адресом родитеља или старатеља; Решење о страратељству за децу под старатељством; Доказ о здравственом прегледу детета и Попуњену пријаву.

* Због планираних радова на електричној мрежи данас ће у временском интервалу од 7.30 до 13 сати без струје остати подручје трафостанице „Сватог Саве“ у Сомбору, а од 8 до 14 сати насеље Милчић.

* У Сомбору и околини данас сунчано време. Јутарња температура ће износити 12, а максимална дневна 24 степена. Дуваће слаб северни ветар брзином од око 3 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 49%. Према најави метеоролога, наредних дана сунчано и све топлије време.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 150 cm, код Апатина 216 cm и код Богојева 201 cm.

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .