13 12 2019 / 09:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini... PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
četvrtak, 12 decembar 2019 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…

 • Grad Sombor finansirao kupovinu dva putnička vozila za Dom zdravlja "Dr Đorđe Lazić"
 • Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i gradski većnik za oblast kulture i obrazovanja grada Sombora Nemanja Sarač dobili su povelje „Mihajlo Pupin“
 • Grad Sombor bio domaćin otvarajuće konferencija projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“
 • 39.sednica Skupštine Grada Sombora zakazana za 18.decembar
 • U Narodnom pozorištu Sombor večeras i subotu je Internacionalni pozorišni vikend „LAMBAL.EU“
 • Večeras promocija knjige „Izvorne narodne pesme iz Sombora i okoline” dr Vinka Žganca
 • “Detinjstvo iz ugla regresoterapije” je naziv predavanja koje će se održati danas, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke
 • U subotu 2.”Somborski porodični bazar”
 • Sombor domaćin 3. Međunarodnog turnira u rekreativnog odbojci
 • U Somboru danas jutro oblačno sa temperaturom oko 6 stepeni, ali tokom dana razvedravanje i uglavnom vedro sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura 6 stepeni

 

 • Ključevi od dva putnička vozila marke “Dacia Sandero”  predati su direktorki Doma zdravlja "Dr Đorđe Lazić" Sombor. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je prilikom predaje ključeva direktorki Doma dr Emeše Uri rekla da je nakon sprovedene javne nabavke, potpisan  Ugovor o kupoprodaji sa auto kućom “Auto Car Vidaković”. Vrednost ugovora je 2.028.892 dinara od čega je Grad Sombor finansirao 2.000.000,00 dinara, a Dom zdravlja "Dr Đorđe Lazić" 28.892,00 dinara.

 

 • Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i gradski većnik za oblast kulture i obrazovanja grada Sombora Nemanja Sarač dobili su povelje „Mihajlo Pupin“. Povelje im je uručio predsednik Slobodan Bata Simić na otvaranju 28. po redu „Takmičarskih dana mladih inovatora i preduzetnika“, koje je u četvrtak organizovano u Velikoj sali Stare gradske kuće. Učenici osnovnih i srednjih škola su na ovom takmičenju imali jedinstvenu priliku da iskažu svoje poslovne ideje i budu korak bliži njenoj realizaciji.

 

 • Otvarajuća konferencija projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ u okviru kog će se realizovati projekat „Iz margine na posao: obuke Roma za postojeća radna mesta“ održana je u četvrtak u Velikoj sali zgrade Županije. Projekat je pokrenuo Grad Sombor sa Školom za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru, Savezom romskih nevladinih organizacija Zapadno-bačkog okruga Sombor, uz podršku Nemačke organizacije za razvojnu saradnju (GIZ) i Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).Prilikom otvaranja konferencije prisutne su pozdravili i Vesna Vidojević ispred Nemačke organizacije za razvojnu saradnju, Aleksandar Popović ispred Stalne konferencije gradova i opština i poslanica u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine Jelena Jovanović. Prezentacije su održali predstavnici projektnih partnera šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima Mihael Plac, direktor Škole za osnovno obrazovanje odraslih Sombor Vladimir Popović i Stevan Oršoš ispred Udruženja „Beli golub“. Ukupna vrednost projekta je 149.992,00 evra bez finansijskog učešća Grada Sombora.

 

 • Povodom obeležavanja predstojećih praznika, Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor pokrenuo je manifestaciju takmičarskog karaktera, pod nazivom "Moja jelka - najlepša jelka". Učenici osnovnih škola sa teritorije Sombora u sklopu radionica izrađuju novogodišnje ukrase. Kulturni centar je opredelio sredstva za materijale, kao i novčanu nagradu u iznosu od 30 hiljada dinara koja će pripasti školi čija jelka bude proglašena najlepšom. Ocenjivanje jelki obaviće stručni žiri u periodu od 15. do 17. decembra. U istom periodu biće realizovana i manifestacija "Glumci pričaju bajke", namenjena prvenstveno učenicima nižih razreda. Fotografije pobedničke jelke biće objavljena 27. decembra na oficijelnoj facebook stranici i sajtu Kulturnog centra.

 

 • 39.sednica Skupštine Grada Sombora zakazana za 18.decembar. U predloženom dnevnom redu odbornici imaju 25.tačaka a svakako su najznačajnije Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu Grada Sombora za 2019.godinu za period januar – septembar I Predlog odluke o budžetu za 2010.godinu.

 

 • I ove godine Turistička organizacija Grada Sombora, organizuje tradicionalne Somborske zimske čarolije. Manifestacija će se održati od 21.decembra do 6. januara na Trgu Svetog Trojstva. Posetioce očekuje bogat zabavni program, raznovrsni programi za decu kao što su radionice, maskenbal, predstave i žurke, a u večernjim satima biće upriličen muzički program na kojem će nastupati horovi, plesne grupe, dj-evi i muzički bendovi.  Kao i prethodne godine prateći sadržaj manifestacije je klizalište u centru grada, a narednih dana očekuju se i detaljnije informacije vezane za ovaj gradski spektakl.

 

 • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije do 15. decembra sprovode pojačanu kontrolu saobraćaja koja je  usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Ova međunarodna akcija će se sprovoditi u 29 država članica organizacije TISPOL-a.
 • U toku javnu raspravu o nacrtu Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za teritoriju Grada Sombora za period od 2019-2020. godine. Javna rasprava traje do 17. decembra ove  godine, a u tom periodu građani mogu da dostave svoje predloge i komentare na nacrt Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost na adresu: Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora, Trg cara Uroša br.1, 25101 Sombor. Javna prezentacija nacrta Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost održaće se 17. decembra 2019. godine u sali 108, sa početkom u 10 časova.

 

 • U Narodnom pozorištu Sombor večeras i subotu je Internacionalni pozorišni vikend „LAMBAL.EU“. Ovaj događaj je novi međunarodni kulturni projekat, koji poseduje ambiciju da u Somboru stvori specijalnu platformu, vreme i mesto, gde će se jednom godišnje susretati umetničke produkcije sa Balkana, Latinske Amerike i Evrope. Večeras u 20h Velika scenaneverbalna predstava „BIRDS IN THE HOUSE“ režija: Peter Serge Butko, koprodukcija „Next Picture“, Češka i „Divadlo VHV“, Srbija , Trajanje: 60 minuta. VAŽNO: Predstava je namenjena publici starijoj od 15 godina. U subotu, 14. decembar dve predstave. Prva u 20h Studio 99 „DIsectando“ plesni solo u izvođenju Jennyfer Caro iz plesne grupe „C.A.R.N. Experimento“, Kolumbija,Trajanje: 21 minut. VAŽNO: Program je namenjen publici starijoj od 18 godina. Druga u 20.30h Velika scena, Franc Kafka „Proces“ režija: Peter Serge Butko, koprodukcija „Divadlo VHV“, Srbija i „Next Picture“, Češka. Trajanje: 80 minuta.  VAŽNO: Program je namenjen publici starijoj od 18 godina. Prevod je obezbeđen.

 

 • Promocija knjige „Izvorne narodne pesme iz Sombora i okoline” dr Vinka Žganca  održaće se večeras u 18 časova u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor. Knjigu su priredili Nada Putica, Vesna Ivkov, Pavle Karabasila predstaviće je dr Biljana Sikimić (Balkanološki institut SANU, Beograd) ikud ravandr Mirna Sabljar (Akademija za umjetnost i kulturu, Osijek), ujedno i urednice monografije. Zbirka sadrži 176 pesama i melodija, koje je dr Vinko Žganec zabeležio na teritoriji Bačke, Baranje, Slavonije i Srema, u period od 1925. do 1940. godine, dok je živeo u Somboru. Na promociji će nastupiti Mešoviti hor Somborskog pevačkog društva, pevačke grupe GKUD “Ravangrad”, HKPD “Silvije Strahimir Kranjčević” (Bački Breg) i HKUD “Vladimir Nazor”.
 • “Detinjstvo iz ugla regresoterapije” je naziv predavanja koje će se održati danas, u 17.30h u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke. Predavanje koje će izvesti  Ilija Alimpić, učitelj i regresoterapeute bavi se temom detinjstva, fazama kroz koje prolazimo do zrelog doba. Gde i kako nastaju problemi i kako pomoći sebi i detetu. Organizatori predavanja su Centar za individualni razvoj i unapređenje društva - Psihozon, u saradnji sa Gradskom bibliotekom "Karlo Bijelicki" Sombor. Nakon predavanja moguće je zakazati individualne terapije.
 • 2.”Somborski porodični bazar” u organizaciji udruženja “Klub na kub” održaće se u subotu 14.decembra od 15,30 do 19 časova u Sali Mađarske građanske Kasine”. Kao i prvi put biće organizovane radionice za decu, roditelje i trudnice, nekoliko predavanja, puno promotivnih štandova, modna revija za decu i trudnice, tombola a nastupiće I dečiji hor “Šareni vokali”.

 

 • “Književni karavan” Društva književnika Vojvodine posetiće i ove godine Sombor. U sredu 18.decembra u prostoru Doma učenika Sombor, a uz podršku Kulturnog centra “Laza Kostić”, somborskim ljubiteljima književnosti predstaviće se Viktor Radun Teon, Rale Nišavić, Svetozar Savković, Joan Baba, Stojan Berber, Zdenka Feđver i David Kecman Dako. Početka manifestacije u 19,30 časova.

 

 • Dosadašnji predsednik SSGS-a, prof. Milan Stakić podneo je  neopozivu ostavku na mesto predsednika Sportskog Saveza i sve funkcije u Savezu.Shodno novonastaloj situaciji, a u skladu sa članom 37. stav 7 Statuta SSG Sombora i na osnovu Statuta SSG Sombora član 28. stav 3. Potpredsednik Saveza, Branislav Jokić je predložio da se Vanredna izborna skupština održi u ponedeljak, 23.12.ove godine, sa početkom u 17 časova u Sokolskom Domu. Upravni odbor SSGS-a je jednoglasno usvojio predlog da se Vanredna izborna skupština održi u ponedeljak, 23.12. ove godine sa početkom u 17 časova. Sve sportske organizacije, članice Saveza, mogu dostaviti predloge za predsednika Saveza na Inicijalnom obrascu do 19.12. ove godine, poštom ili lično na adresu Sportskog saveza grada Sombora, Venac voj. Petra Bojovića 11, 25000 Sombor. Sve prijave nakon toga roka smatraće se neblagovremene. U skladu sa Statutom SSG Sombora član 37. stav 3. potencijalni kandidati za predsednika Saveza moraju biti podržani od najmanje 5 sportskih organizacija sa pravom glasa, s tim da jedna sportska organizacija može da predloži samo jednog kandidata.

 

 • U subotu, 14. decembra, u Gradskoj hali "Mostonga" sa početkom u 9 časova, održaće se 3. Međunarodni turnir u rekreativnog odbojci.Ovo je treći put da se u organizaciji Grada Sombora i odbojkšakih rekreativaca organizuje turnir koji će okupiti rekordan broj ekipa iz celog regiona. U Sombor će doći odbojkaši iz sledećoh gradova , Osijeka, Slavonskog Broda, Vukovara, Umaga, Pule, zatim  Kaknja i Odžaka ( BiH ), kao I Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice. Igra se po dva seta do 15 I treći do 11 poena I to u tri kategorije…muška, ženska i mix.

 

 • Ekipa ”Bowling stones” u 7 kolu Prve lige Srbije igra u subotu, 14. decembra, u Zemunu derbi susret sa istoimenom ekipom koja je takođe u vrhu tabele. Somborci  i “Žabac” iz Beograda dele drugo i treće mesto sa 8 bodova dok je “Zemun” četvrti sa 7 bodova. Prva je “Fortuna”iz Novog Sada sa 12 bodova.

 

 • Ekipa “Žak Juniora” je u drugom kolu Kupa Vojvodine u ponedeljak 16. decembra od 21 čas igra u Gradskoj hali sa ekipom  “Hajduk” iz Kule.

 

 • Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“ Sombor započeli su pripremne radove na izradi podloge za postavljanje klizališta. Kao i prošle godine, somborsko klizalište će biti montirano na Trgu Svetog Trojstva, a iz Sportskog centra „Soko“ su najavili da bi trebalo da počne sa radom 16. decembra, ako vremenski uslovi budu povoljni.

 

 • JKP „Prostor“ Sombor, obaveštava sve zainteresovane građane, da prima zahteve za zauzeće javne površine radi prodaje jelki na Trgu cara Lazara (ispred galerije M.Konjovića), za period zakupa od 20.12.2019. do 15.01.2020.godine. Uz obrazac zahteva je potrebno priložiti dokaz o osnivanju radnje za obavljanje odgovarajuće delatnosti, dokaz o upisanoj delatnosti u registar privrednih subjekata, odnosno aktivno poljoprivredno gazdinstvo. Zahtevi se podnose u prostorijama JKP „Prostor“ Sombor, Venac vojvode Radomira Putnika br.18, kancelarija br. 1 u Somboru. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 025/515-0094.

 

 • Prema najavi iz Elektrodistribucije danas, 13. decembra, zbog planiranih radova na električnoj mreži u vremenu od 9 do 13 časova isključuju se domaćinstva  koja se napajaju na trafostanici “Gakovački put” – niskonaponski izvod prema Somboru.

 

 • U Somboru danas jutro oblačno sa temperaturom oko 6 stepeni, ali tokom dana razvedravanje i uglavnom vedro sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura 6 stepeni. Duvaće  jugozapadni vetar brzinom od 1 do 5 m/s, a prosečna vlažnost vazduha iznosiće oko 80%. Slično vreme, sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine, će se zadržati do kraja nedelje.


.

 


Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .