20 08 2018 / 01:41

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
nedelja, 19 avgust 2018 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini:


 

 

* Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić u ženskoj, odnosno Stefan Basta i Lazar Kolarić, u muškoj kategoriji, pobednici su Finalnog turnira „Banka Poštanska štedionica beach – volley lige 2018” koji je igran u Somboru. Gorana Mrđan proglašena je za najbolju igračicu 2018. godine, dok je Vukašin Rajković najbolji igrač.

* 8. “Somborman”, prvenstvo Srbije u sprint triatlonu, a ujedno i Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu za sve kategorije, održaće se  u nedelju 19. avgusta, u Somboru. Najmlađi takmičari startuju u 10 časova i 15 minuta, a nakon njih startuju mlade nade u 10 časova i 35 minuta. Početak “elitne trke” očekuje se u 12 časova i 30 minuta. Organizatori ove manifestacije su triatlon klub “Sprint”, Srpska triatlonska unija i Grad Sombor. Zbog održavanja manifestacije obilaznica od Apatinskog do Staparskog puta će biti zatvorena za saobraćaj od 10 do 14 časova. Biciklistička staza od obilaznice do gradskog kupališta Štrand će takođe biti zatvorena u napomenuto vreme.

* U ponedeljak, 20. avgusta počinju radovi na uređenju dela bloka „82“ u Somboru. Radovi obuhvataju izgradnju kolovoza, trotoara, biciklističkih staza, atmosferske kanalizacije i javnu rasvetu.Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko – pravne i stambene poslove stoga poziva građane da parcele, koje su u ovom delu bloka obrađivali, do 20. avgusta izvođaču radova učine dostupnim, to jest da ih „oslobode lica i stvari“.

* U utorak, 21. avgusta, biće završeni radovi na atmosferskoj kanalizaciji u Ulicama 21. Oktobra i delu Ulice Filipa Kljajića u Somboru. Prema planiranoj dinamici, radovi se nastavljaju na drugom delu Ulice Filipa Kljajića i to od Ulice Ivana Gorana Kovačića pa do benzinske pumpe NIS. Shodno planu privremene regulacije, saobraćaj na ovom delu puta prema Kljajićevu će biti obustavljen od 22. avgusta do 10. septembra tekuće godine. Izmene saobraćaja biće ispraćene adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i putokazima, pa se apeluje na vozače i druge učesnike u saobraćaju da dok traju radovi, budu maksimalno oprezni i poštuju saobraćajne propise i znakove. Radove na atmosferskoj kanalizaciji finansira lokalna samouprava, a izvođač je „Vojput“ doo Subotica.

* Prijavljivanje dece za upis u pripremne predškolske grupe u drugom upisnom roku će se obavljati u periodu od 20. do 24. avgusta ove godine, za roditelje koji to nisu obavili u prvom upisnom roku. Upis će se obavljati u objektu „Bubamara“ u Ulici Sportska bb, u gradu i u naseljenim mestima, svakog radnog dana od 8 do 10 časova.

* U okviru Slikarske kolonija “Elan”, koja se održava  do 19. avgusta, u KPZ Sombor, na Trgu ispred Skupštine Grada, otvorena retrospektivna izložba kolonije “Elan”

* “Bunjevačka pletislamka” je naslov izložbe koja će biti postavljena u utorak, 21.avgusta, na Glavnoj ulici u Somboru. Izložbu slika u tehnici od slame organizuju BKC “Lemeški Bunjevci” , Bunjevački Media Centar Sombor, Centar za kulturu Bunjevaca Subotica i Regionalna kancelarija Nacionalnog saveta Bunjevačke nacionalne manjine Sombor.

* U okviru Velikogospojinskih večeri, u Domu kulture, u Staparu, u subotu obeleženo 140 godina od nastanka srpskog letača i srpskog ćilima. Sportsko ribolovni klub „Staparac“ organizuje u nedelju takmičenje u pecanju, na Vodici, sa početkom u 9 časova. Za 20. avgust je zakazano duhovno veče na temu „Štićenici zemlje živih“, a koje će se održati u Crkvenoj opštini, u 19 časova. Mesna kulturno – prosvetna zajednica Stapar i Dobrovoljno vatrogasno društvo Stapar organizovaće „Tamburaško veče“ na kojem će nastupiti „Dunavske zore“ iz Borova i „Đuvegije“ iz Sombora, kao i harmonikaši iz Stapara. „Tamburaško veče“ će se održati 23. avgusta ispred Vatrogasnog doma. Izložba radova Cecilije Miler pod nazivom „Duh ravnice“ zakazana je 25. avgusta u Domu kulture, u 19 časova, kao i radionica za decu, crtanje na temu „Naš Stapar“. Manifestacija Velikogospojinskih večeri završava se organizovanjem Druge izložbe ljubitelja starih traktora, 2. septembra u centru Stapara, sa početkom u 10 časova

* Republički zavod za statistiku raspisao je Javni poziv za anketare koji će sprovoditi Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava, u periodu od 1. oktobra do 30. novembra tekuće godine. Konkurs je otvoren do 21. avgusta, a zainteresovani kandidati se mogu prijaviti isključivo putem veb aplikacije Republičkog zavoda za statistiku. Kriterijumi za izbor kandidata su: stručna sprema, oblast obrazovanja, radni status (nezaposlen, zaposlen, penzioner), učestvovanje u Popisu poljoprivrede 2012. godine ili drugim statističkim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku u poslednje tri godine i posedovanje vozačke dozvole, kao i mogućnost korišćenja vozila za rad.

* Edukativno predavanje pod nazivom „Važnost ulaganja u ljudske resurse“ održaće se 23. avgusta, u 11 časova, u sali Regionalne privredne komore Sombor.

* 26. Međunarodni sajam pčelarstva "Sombor 2018.", će biti održan u subotu, 25. avgusta. Organizator manifestacije je Pčelarsko udruženje "Avram Maksimović" Sombor, a naši sugrađani i pčelari će imati priliku da pogledaju i kupe pčelinje proizvode i opremu za pčelarstvo.

* „Kulturno leto“ u našem Gradu obeležiće„Somborski salon 2018“  i „Art Okupacija“. Tradicionalni „Somborski salon“ biće otvoren u utorak  21. avgusta i trajaće do 8. septembra, dok je kraj avgusta rezervisan za 2. festival studenata umetničkih akademija iz zemlje i regiona - „Art Okupacija“.

* Konkurs za prijem novih članova, mladih od 15 do 25 godina, raspisao je Umetnički studio Sombor. Uslovi za konkurs ogledaju se u dostavljanju najmanje 5 likovnih radova, rađenih različitim tehnikama. Konkurs je otvoren do 15. septembra, a radovi se mogu predati radnim danima od 9 do 16 časova, a subotom od 9 do 13 časova u prodavnici „Ars“, u Ulici Dositeja Obradovića, br. 13.

* Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave  nastavlja kontrole i to 22.08. u Svetozaru Miletiću i Aleksa Šantiću, 23.08. u Gakovu i Rastini, 29.08. u Bačkom Bregu i Kolutu, kao i 30.08. u Bezdanu i Bačkom Monoštoru.

* Zbog renoviranja zgrade Doma zdravlja "Dr Đorđe Lazić" Sombor,u Mirnoj ulici, mogući su prekidi telefonskih linija pojedinih službi. U slučaju da su fiksni telefoni u prekidu, građani informacije mogu dobiti putem broja mobilnih telefona: Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece 069/633-585, Služba za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine 069/633-576, Služba za zdravstvenu zaštitu žena 069/667-968, dr sci. Aleksandra Šafranj - klinični psiholog 063/109-9864.

* Građani Sombora mogu dati krv u Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice ”Dr Radivoj Simonović“ Sombor, Vojvođanska 75, svakog radnog dana od 7 do 14, sredom od 7 do 17 i subotom od 8 do 12 sati.

* U prvom kolu Vojvođanske lige Sever u fudbalu FK „Radnički 1912“u subotu na Gradskom stadionu u Somboru savladao FK „Tekstilac“ iz Odžaka rezultatom 3 : 0, a FK „Radnički“ u Vrbasu pobedio istoimenu ekipu 3 : 1. FK „Sloga“ igra u nedelju u Pačiru protiv “Bačke”.

* „Prvenstvo  grada  u streetball-u” startuje 21. avgusta, na terenu u Sokolskom domu. Prva nagrada za seniorsku kategoriju iznosi 50%, druga 30% i treća 20% od ukupne kotizacije. Za najuspešnije, u svim kategorijama, obezbeđeni su pehari, medalje, robne  nagrade i priznanja za najuspešnije pojedince.

* “Liberty Cycling Race ll – Kup Srbije u drumskom biciklizmu” održaće se poslednjeg vikenda u avgustu. Ove godine je predviđeno da se voze dve međunarodne etape između Osijeka (Hrvatska) i Sombora (Srbija). Planom je predviđeno da se prva etapa vozi, u subotu, 25. avgusta, po Baranji. Start je u Osijeku u 15 časova, a voziće se trasom Kopačevo – Kneževi Vinogradi – Batina. Dužina trke je 76 km, a cilj je na platou ispred spomenika Julka na Batini oko 17 časova. Dan kasnije, u nedelju, 26. avgusta, vozi se druga etapa po teritoriji Srbije, a trka se ujedno boduje za Kup Srbije u drumskom biciklizmu za vozače iznad 19 godina. Start trke je u 12 časova ispred memorijalnog kompleksa “Batinska bitka”. Voziće se trasom Bezdan – Bački Monoštor – Sombor – Apatin – Svilojevo – Sonta – Bogojevo – Srpski Miletić – Doroslovo – Stapar – Sombor. Dužina trke je 104 km, a cilj trke je na Staparskom putu, kod Županije oko pola tri. Ceremonija dodele medalja i nagrada za prvoplasirane takmičare svih uzrasnih kategorija je predviđen za 15 časova i 30 minuta ispred Županije. Organizatori trke su: Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub “Sombor”, “True Tesla Technologies” i “Gianni Cycling Project”.

* Za vikend u Somboru sunčano i toplo vreme. Minimalna dnevna temperatura iznosiće 19, a maksimalna dnevna 33 stepen. I sledece nedelje očekuje nas, takođe, sunčano i toplo vreme.

* Prema izveštaju RHMZ Srbije, nivo Dunava je, u subotu kod Bezdana bio -57 cm, kod Apatina na nuli, a kod Bogojeva 5 cm. Narednih dana vodostaj Dunava je u stagnaciji.

 

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .