19 02 2019 / 06:51

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini.... PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
ponedeljak, 18 februar 2019 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini…..

 


* Grad Sombor od petka do nedelje nizom kulturnih manifestacija obeležio Dan Grada 17. februara(1749. godine), kada je carica Marija Terezija potpisala povelju kojom se Sombor uzdigao u rang slobodnih i kraljevskih gradova. Centralna manifestacija, Svečana akademija održana je u nedelju u Narodnom pozorištu. U sali punoj gostiju iz svih bratskih Gradova, predstavnika susednih Gradova i Opština kao i svih struktura društvenog, ekonomskog, političkog, verskog, kulturnog života našeg Grada, gradonačelnica predstavila sve aktivnosti u našem Gradu u proteklih godinu dana  i čestitala svim građanima Sombora Dan Grada. kao i svake godine dodeljena su priznanja za doprinose u promociji vredodnosti somborskih institucija i za lične i društvene rezultate i dostignuća u proteklih godinu dana a Povelju Grada Sombora za izuzetne rezultate od značaja za Grad Sombor,ove godine dobio je prof. informatike Duško Obradović iz Gimnazije “Veljko Petrović”.

* U vojvođanskim školama od 18. do 24. februara nema nastave, po odluci pokrajinske Vlada. Odluka je saglasna sa odlukom Vlade Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, a sve zbog epidemije gripa. Deca će se u školske klupe vratiti u ponedeljak, 25. februara.

* Peto protestno okupljanje “#1od5miliona” uSomboru okupilo je oko 700 ljudi. U subotu uveče Somborcima se obratio i ujedno čestitao praznik Dan Grada dr Bogdan Nikolić. Okupljanje je, kao i do sada, počelo na Trgu Svetog trojstva i nastavilo šetnjom do Županije. Protestni skup je održan treći put i u Apatinu a Apatincima se govorom ispred zgrade Opštine Apatin obratio novinar Daško Milanović iz Novog Sada.

* U toku je konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju i traje do 15. marta, a konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biće otvoreni od 15. februara do 31. marta 2019. godine. Oni koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit. Konkursi za upis u vojne škole objavljeni su na veb sajtu Ministarstva odbrane - www.mod.gov.rs, gde se mogu naći sve informacije o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.

* U organizaciji Privredne komore Srbije - Regionalna privredna komora Zapadnobačkog upravnog okruga 22. i 28. februara od 11 do 15 časova i 30 minuta održaće seminare u sklopu kontinuiranog usavršavanja ovlašćenih porednika/zastupnika u osiguranju.

* Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima objavio je Javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena koje su imale ili imaju status izbeglog, prognanog ili raseljenog lica, a u skladu sa nacionalnom strategijom za unapređenje aktivnosti u pravcu poboljšanja rodne ravnopravnosti. Javni poziv se raspisuje za korisnice koje imaju boravište na teritoriji opština: Kula, Odžaci, Ruma, Irig, Šid, Novi Bečej i Opovo, kao i gradova Novi Sad, Sombor i Pančevo i otvoren je do 4. marta. Pravo na ovaj vid pomoći mogu da ostvare samo one korisnice koje su nezaposlene i korisnice koje su registrovale samostalno obavljanje privredne delatnosti ili planiraju da isto registruju, a pritom ne ostvaruju prihod po drugom osnovu.

* MMA turnir u Somboru „Serbian Battle Championship 20“ održan je 16. februara u Gradskoj hali „Mostonga“. Turnir je organizovao Klub borilačkih veština „Family Figft Team“ iz Odžaka pod pokroviteljstvom Grada Sombora. Održano je 7 borbi u različitim kategorijama. Učestvovala su 3 Somborca Dušan Salkanović, Nemanja Kovač i Miro Jurković, i svaki je odneo pobedu. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je dodelila pojas pobedniku glavne borbe večeri za titulu šampiona SBC u teškoj kategoriji Japancu Satoši Išiju.

* Derbi Druge muške regionalne lige Sever 2, između KK “Joker” Sombor i KK “Dunav 2014” iz Apatina zaršen je sigurnom pobedom domaćina 102:76. Somborci zadržali prvo mesto u prvom delu takmičenja sa skorom od  27 osvojenih bodova. Završnica košarkaškog takmičenja se uskoro nastavlja, raspored doigravanja biće objavljen u toku ove nedelje.

* Karate klub "Ravangrad" organizovao 22. memorijalni karate turnir "Igor Anđelković" u subotu u hali Osnovne škole "22. oktobar" u Bačkom Monoštoru

* Filip Krajinović 70.teniser na ATP listi, u prvom kolu turnira 250 u Marseju igra protiv Poljaka, Huberta Hurkača 75.tenisera na ATP listi. Bolji iz ovog susreta ide u drugom kolu na na prvog nosioca turnira Stefanos Cicipasa

*  1. kolo Regionalne lige Vojvodine u Boksu, za sve uzrasne kategorije, biće održano u subotu, 23.februara u OFO sali GH “Mostonga” u Somboru sa početkom u 15 časova. Organizator: Bokserski klub Sombor i Vojvođanski bokserski savez.

* Prema rečima meteorologa, danas u Somboruujutru maglovito sa temperaturom oko 0 ali tokom dana sunčano i mirno bez vetra sa maksimalnih 13 stepeni.Narednih dana, sve do vikenda, slično vreme sa tendencijom porasta temperature.

 

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .