21 04 2018 / 21:17

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
subota, 21 april 2018 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini

* U subotu, na Trgu SV. Trojstva 14. Susret ljubitelja oldtajmera u Somboru. Ovaj susret se održana pod pokroviteljstvom Grada Sombora, a u organizaciji “Oldtimes Des Arts Kluba”. Defileom ulicama Sombora u 11 sati, učesnici polaze za Apatin, gde će na Trgu Nikole Tesle za apatince biti prikazana ova izložba.

* U Narodnom pozorištu u subotu koncert „Les Beaux Art“, muzičkog sastava iz Alžira. Početak koncerta je zakazan za 20 sati,a ulaz je besplatan.

* Koncert "DEČJE FILHARMONIJE" u nedelju u 19h, u Svečanoj sali Gradske kuće. Ulaz je slobodan.

* Iz Gradske uprave pozivaju učesnike  javnog poziva za realizaciju „Programa za decu u 2018. godini“ i „LAP-a za mlade u 2018. godini“ kojima su odobrena sredstva za realizaciju projekata,  da u periodu od 23. do 27. aprila ove  godine, potpišu ugovore o finansiranju projekata. Potpisivanje ugovora  će se obavljati u prostorijama Omladinskog kluba, Venac  Radomira Putnika br. 2, Sombor, u vremenu od 9 do 15 časova.

* U skladu sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor u nedelju  (22.04.) u periodu od 8 do 16 časova organizuje sledeće preglede: Kardiološki sa TA analizama, Oftalmološki i Tumor marker – testisa. Navedeni pregledi  obavljaće se u zgradi Specijalističkih ambulanti Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ulica Vojvođanska 75. Preglede mogu obaviti svi zainteresovani građani, dakle i oni građani koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje.

* Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom “Laza Kostić” Sombor i Srpskim kulturno umetničkim društvom “Izvor” iz Stanišića organizuju Opštinsku smotru muzičko – folklornog stvaralaštva odraslih za kulturno umetnička društva sa teritorije grada Sombora. Smotra će se održati u nedelju 22. aprila, u Domu kulture Stanišić, sa početkom u 16 sati. Ulaz je slobodan.

*U ponedeljak, 23. april, u kasarni "Aerodrom" u Somboru biće realizovana akcija "Otvoreni dan". Ova manifestacija se realizuje u 1. Centru za obuku Sombor povodom Dana Vojske Srbije,a cilj joj je približavanje Vojske Srbije svim građanima Zapadnobačkog okruga.

* Povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, u Gradskoj biblioteci„Karlo Bijelicki“ biće organizovana promocija romana „E baš vam hvala“ Marka Vidojkovića. Promocija će se održati u u sali Dečjeg odeljenja Biblioteke,a na promociji učestovaće autor Marko Vidojković, Dragan Babić i Tamara Babić. Početak promocije je zakazan za 18 sati.

* Otvaranje izložbe "Kontinuitet prostora", autora Natalije Jovanović i Predraga Maksića, biće održano u utorak 24. aprila u 19h, u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor

* U maloj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“, u utorak, 24. aprila, sa početkom u 19 sati, održaće se promocija knjige ljubavne poezije „Dok krišom mirišem tvoje rame“ apatinskog pesnika i multimedijalnog umetnika Dušana Gladića. Na promocije je predviđeno da autor kaziva stihove iz knjige, a nešto više o knjizi govoriće profesor Milorad Basta, dok će u pratećem muzičkom programu učestvovati dr Miroslav Stojisavljević Mika.

*Suzbijanje krpelja na zelenim površinama u gradu i naseljenim mestima opštine Sombor  izvršiće preduzeće „Oris“ doo Somboru periodu od 23. aprila do 31.maja ove godine.  Tretmanom će biti obuhvaćene zelene površine unutar naseljenih mesta: parkovi, igrališta, groblja, kao i šetališta i izletišta van naselja. Ujedno obaveštavamo i pčelare da je u periodu vršenja tretmana potrebno da zaštite ili izmeste svoje košnice. Precizni termini i lokacije tretmana mogu se pratiti putem interneta: www.oris.rs, na fb stranici Oris doo, ili direktno putem telefona: 025/515 50 55.

* GNO "Spomenar" Sombor organizuje drugi tematski koncert, pod nazivom "Ne znaš ti šta je Vojvodina...". Koncert će biti održan 24. aprila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, sa početkom u 20 sati. Gost tematskog koncerta biće gospodin Milan Prunić, koga će pratiti tamburaški ansambl "Velos" iz Novog Sada. Osim njega, gost koncerta biće i gajdaš Maksim Mudrinić. Ulaznice su u prodaji na biletarnici pozorišta, po ceni od 500 dinara.

* Dečija pijaca sa radom počinje u subotu, 28.aprila,sa početkom u 7 sati na starom poznatom mestu - Ćelavi Trgu.

* Akcija sakupljanja, transporta i deponovanja nestandardnog i kabastog otpada “Mesec Čistoće 2018” … . raspored

* Prvenstvo Srbije za starije pionire i  juniore u rvanju grčko-rimskim stilom održaće se u subotu u hali “Mostonga” sa početkom u 10.30 časova. Domaćin takmičenja je rvački klub “Radnički” Sombor

* 9. Fitnes dan u organizaciji Sportskog saveza grada Sombor i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije biže odžan u subotu 21. aprila Početak manifestacije je zakazan za 14 časova u Velikoj Sali Sokolskog Doma

* Šesta  međunarodna biciklističke trka “ Trofej Grada Sombora” će biti održana u nedelju u našem gradu. Stotine biciklista će se prvo predstaviti na Trgu Svetog Đorđa i ko želi da vidi takmičare i ekipe može doći u pola 10 u centar Grada. U 12 sati prva revijalna vožnja I dalje slede trke u kategorijama 11, 13, 15 i 17 godina, kao i u kategoriji juniorke, elit žene i masters. Glavna  trka dana  je “Elit kategorija”, na kraju i u njoj će takmičari voziti okruglo 100 kilometara. Dodela medalja u centru Grada od 18,30 sati

* U 22.kolu Vojvođanske lige Sever FK “Radnički” gostuje u nedelju u Bačkom Petrovcu ekipi “Mladost” a “Sloga” u subotu u Čonoplji dočekuje “Tavankut”

* Za vikend nas, prema rečima meteorologa, očekuje sunčano vreme, uz blagi povetarac brzine od 1.8 do 2.5 m/s. Jutarnja temperatura 7, maksimalna dnevna 25 stepena.  Prosečna vlažnost vazduha je 41%. Od ponedeljka nas očekuje umereno oblačno vreme

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 245 cm, kod Apatina 324 cm i kod Bogojeva 317cm.Nivo Dunava narednih dana u blagom porastu

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .