14 12 2017 / 20:06

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
četvrtak, 14 decembar 2017 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini:

 

* Jedanaesta Književna smotra „Veljkovi dani 2017.“, posvećena znamenitom srpskom književniku Veljku Petroviću biće otvorena danas. Svečano otvaranje zakazano je za 18 sati, nakon čega će biti održan okrugli sto na temu „Rodoljublje Veljka Petrovića“. Učestvuju prof. dr Jovan Pejčić, dr Mićo Cvijetić, prof. dr Milivoje Mlađenović, prof. dr Željko Vučković i prof. dr Tihomir Petrović. Program će biti održan u velikoj sali Županije.

* U okviru francuskog filmskog karavana danas će u 20 sati u Maloj sali KC „Laza Kostić“ biti prikazan film „Položi maturu pevajući“. Film govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja, a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

* U organizaciji opštinske organizacije Crvenog krsta iz Službe za transfuziju krvi iz Sombora u Crvenki će danas biti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti organizovana u prostorijama Pozorišnog kluba Doma kulture od 8 do 12 časova.

* HKUD “Vladimir Nazor” priređuje u nedelju, 17. decembra, Božićni koncert i izložbu božićnjaka. Izložba će biti postavljena u 19 sati, a božićni koncert počinje u 20 sati u velikoj sali Hrvatskog doma. U subotu, 16. decembra, biće priređena božićna radionica na kojoj će se izrađivati božićne čestitke. Ulaz na oba događaja je slobodan.

* U nedelju, 17. decembra, i zvanično počinju monoštorske praznične čarolije. Već tradicionalni Božićni sajam počeće u 15 sati, u Domu kulture, gde će praznične ukrase, poklone, aranžmane, kolačiće predstaviti domaćini i izlagači iz okruženja. Za one koji se najviše raduju praznicima – naravno mališane, organizatori iz UG “Podunav” i Mesne zajednice Bački Monoštor, predvideli su Žurku sa Deda Mrazovima, u saradnji sa Crvenim krstom Sombor. I sutradan, 18. decembra, dešava se lepa praznična manifestacija. Naime, u holu Osnovne škole “22. oktobar” Bački Monoštor, đaci i nastavnici organizuju školski Božićni sajam, sa rukotvorinama i aranžmanima koje su učenici sami izradili.

* Javna rasprava o Nacrtu odluke o načinu raspolaganja, održavanja i upravljanja nepokretnostima koje su u javnoj svojini grada Sombora počela je 8. i trajaće do 15. decembra. Nacrt odluke biće prezentovan sutra u vremenu od 10 do 11 časova, u sali 108, prvi sprat, zgrada lokalne samouprave.

* Javna rasprava o Nacrtu odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgrada na teritoriji grada Sombora počela je 12. decembra i trajaće do 18. decembra. Poslednjeg dana rasprave, 18. decembra, u vremenu od 10 do 11 časova, u sali 108, zgrada lokalne samouprave, biće održana javna prezentacija Nacrta odluke, kada će zainteresovani učesnici moći i lično da upute predloge i sugestije. Komentare, predloge i sugestije, građani mogu uputiti, najkasnije do 18. decembra, i elektronskim putem dostavljanjem predloga na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Nacrt odluke  o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgrada na teritoriji grada Sombora dostupan je ovde.

* Raspisani su javni pozivi za finansiranje projekata i programa iz budžeta grada Sombora za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade i finansiranje programa i projekata za realizaciju „Programa za decu“ u 2018. godini. Javni pozivi su objavljeni 8. decembra, a rok za podnošenje prijava jeste 15 dana od dana objavljivanja. Na javnom pozivu „LAP za mlade 2018“ mogu učestvovati udruženja građana, organizacije, ustanove i institucije koje pripadaju javnom sektoru i u oblasti svog rada bave se mladima, imaju sedište na teritoriji grada Sombora. Jedan projekat može se odnositi samo na jednu meru LAP-a za mlade i učesnici javnog poziva mogu podneti jedan predlog projekta kao nosioci ili partneri projekta. Projekat se najvećim delom mora realizovati na području grada Sombora, odnosno somborskih sela, a maksimalan iznos koji nadležna komisija može odobriti za realizaciju jednog projekta je 300.000 dinara. Obrasci prijava na javni poziv se popunjavaju isključivo elektronski, a podnose u štampanom obliku u zatvorenoj koverti u Uslužnom centru Gradske uprave, na šalteru 11 ili 12, sa obaveznom naznakom „Za komisiju za dodelu sredstava LAP za mlade za 2018. godinu – ne otvarati“. Pravo da podnose predloge projekata na javni poziv „Programi za decu 2018“ imaju organizacije koje rade sa decom i bave se unapređenjem položaja dece, imaju sedište na teritoriji Sombora i somborskih sela i nisu organizovale akcije koje propagiraju versku i nacionalnu mržnju i netrpeljivost. Organizacije na javni poziv mogu prijaviti predloge projekata kojima se unapređuje položaj dece uzrasta od pet do 15 godina, a projekat se mora realizovati na teritoriji grada Sombora, odnosno somborskih sela. Vrednost jednog projekta može iznositi maksimalno 100.000 dinara, a jedna organizacija može podneti predlog jednog projekta. Obrasci prijava na javni poziv se popunjavaju isključivo elektronski, a podnose u štampanom obliku u zatvorenoj koverti u Uslužnom centru Gradske uprave, na šalteru 11 ili 12, sa obaveznom naznakom „Za komisiju za dodelu sredstava PROGRAMI ZA DECU 2018. godinu – ne otvarati“.

* Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru po treći put su raspisali konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Konkurs je namenjen autorima sa jednim izdanjem iza sebe, a cilj je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige. Pravo da konkurišu imaju autori mlađi od 35 godina sa jednom objavljenom knjigom. Jedan autor može poslati više od jednog rukopisa. Konkurs je otvoren do 1. marta 2018. godine. Nagrada, koja se sastoji iz povelje i štampanja nagrađenog rukopisa, biće uručena tokom Somborskog književnog festivala u maju 2018. godine.

* JKP „Parking servis Sombor“ obaveštava građane da zbog održavanja manifestacije „Somborske zimske čarolije“, u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, trg Svetog trojstva, na potezu između trga Cara Lazara br. 1 i Ulice Laze Kostića, će biti zatvoren za saobraćaj od danas od 20 časova do 8. januara do 7 časova. Sva vozila koja budu zatečena na navedenim lokacijama, u terminu nakon zatvaranja, biće uklonjena specijalnim vozilom.

* Zbog planiranih radova na električnoj mreži u Somboru će danas u vremenskom intervalu od 9 do 12 sati bez struje ostati potrošači u Ulici Barnjaskih dobrovoljaca. U Apatinu će od 9 do 12 sati bez struje ostati područje trafostanice „Kod Čarapare“, a od 8 do 14 sati struje neće imati celo naselje Svilojevo.

* U Somboru će u noći između četvrtka i petka dežurati Apoteka Bulevar na Prvomajskom bulevaru A19.

* U Somboru i okolini danas oblačno uz moguću povremenu slabu kišu. Jutarnja temperatura će iznositi 0, a maksimalna dnevna 7 stepeni. Duvaće umeren jugozapadni vetar brzinom do 6 m/s, dok će relativna vlažnost vazduha iznositi oko 94%. Prema najavi meteorologa, narednih dana nešto više sunčanih intervala.

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 108 cm, kod Apatina 164 cm i kod Bogojeva 154 cm.

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .