12 11 2019 / 04:38

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 17 septembar 2018 15:09

“Grand Prix – Zlatni celtis”

za najbolji film

- “Comic sans” Hrvatska,

najbolja glumica

- Žofija Samoši,

najbolji glumac

- Emir Hadžihafizbegović

 

 

video prilog

 

 

Prvi filmski festival Dunavsko – panonske regije pod nazivom „Porodica naroda“, svečano je završen u nedelju 16. septembra u Narodnom pozorištu Sombor, dodelom nagrada i koncertom Aleksandar Dujin orkestra.

Ceremoniju zatvaranja kao i ceo festival, vodili su mladi glumci Slaven Došlo i Vanja Nenadić.

Nagrada “Grand Prix – Zlatni celtis” za najbolji film u celini osvojio je “Comic sans” u režiji Nevio Marasovića, Hrvatske produkcije.

Za najbolju mladu glumicu festivala proglašena je Kristina Stevović za ulogu u filmu „Granice, kiše“ koji su režirali Nikola Mijović i Vlastimir Sudar, u produkciji Bosne i Hercegovine, dok je za najbolju glumicu proglašena Žofija Samoši za ulogu u filmu „Jedan dan“, u režiji Žofije Silađi, mađarske produkcije.

U selekciji studentskih filmova pohvalu je dobio film „Majkino zlato” a lauerat je film „13+”.

Autori najboljeg filma, najboljeg studenstvog ilma i najbolja glumice festivala nisu bili u mogućnosti da prisustvuju dodeli nagrada, ali publika nije bila uskraćena za njihove pozdrave i zahvalnost koji su emitovani putem video – poruka.

Nagrada „Celtis“ za najboljeg glumca festivala pripala je Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Zeke u filmu Emira Jukića „Žaba“, u produkciji Bosne i Hercegovine.

Svečanom zatvaranju prisustvovao je Lazar Rajić Roockwood, član žirija Glavne takmičarske selekcije festivala, koji je i idejni tvorac ovog Festivala. Lazar Rajić Rockwood rođen je u Somboru, a već više od 45 godina živi i snima u Holivudu, radeći sa najpoznatijim licima svetske kinematografije. Na pitanje da li je zavoljan uspehom festivala, za televiziju „Sreće“ ovaj glumački velikan kaže:

Zvaničan završetak prvog Filmskog festivala podunavsko-panonskog regiona „Porodica naroda” označio je Nemanja Sarač, član Gradskog veća grada Sombora za oblast kulture i obrazovanja i član Direkcije Festivala.

Usledio je koncert Aleksandar Dujin Orchestra koji su izvodili muziku filmskog porekla, a publici je potom ponovo prikazan nagrađeni film „Comic sans”.

Na oduševljenje prisutnih Prvi filmski festival u Somboru, okončan je vatrometom.

 

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .