23 01 2020 / 18:21

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 03 mart 2014 17:47

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ

– ИСИДОРИ У ЧАСТ

Приказује се 4.jpg

Национални дан књиге, 28. фебруар свечано су у Сомбору обележили Градска библиотека „Карло Бијелицки“ и Коло српских сестара. Ово је друга година како се у Србији обележава дан када је основана Народна библиотека 1832.године и како и сомборска библиотека узима учешће као и велики број институција широм Србије.

Градској библиотеци се у организацији придружују и овога пута чланице Кола српских сестара. Прошле године свечаност је била посвећена познатој српској песникињи Десанки Максимовић а ове великој спрској књижевници и првој жени чланици Српске академије наука и уметности Исидори Секулић. Програм су отворили директор библиотеке Владимир Јерковић и председница Кола српских сестара у Сомбору Јелена Секулић а о животу и делу Исидоре Секулић говорио је завичајни историчар Милан Степановић. Током овог предавања посетиоци трибине могли су, путем видео-бима, да виде Исидорине фотографије из ђачког доба у Сомбору, документа везана за њено школовање, као и њене рукописе и прве радове из есејистике које је, још као ученица, објавила у Сомбору. Присутнима је био представљен и уметнички портрет Исидоре Секулић, рад академског сликара Шандора Шлајфа из Новог Сада, који  се налази у збирци сомборског Педагошког факултета у здању Препарандије.

У програму су учествовали ученици Средње музичке школе „Петар Коњовић“ и Женска певачка група „Виле“ под вођством Аните Кремпатић. Цитате из дела Исидоре Секулић је читала Милица Крпеж, ученица Гимназије Вељко Петровић у Сомбору.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .