23 09 2019 / 09:57

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 12 maj 2014 15:45

НАГРАДА "ЈАНОШ ХЕРЦЕГ"

ЗА ЂУЛУ ГОБИ ФЕХЕРА

Поштоваоци дела великана књижевности Мађара у Војводини и истакнутог преводиоца положили су данас цвеће на надгробни споменик писца Јаноша Херцега на Великом католичком гробљу у Сомбору поводом обележавања годишњице рођења истакнутог мађарског књижевника.

Након полагања цвећа председништво Џепног позоришта је саопштило да ће Књижевну награду „Јанош Херцег“ за 2014. годину добити приповедач, драмски писац, новинар, аутор прве мађарске ронагк-опере Ђула Гоби Фехер. Међу делима новосадског писца између осталог можемо наћи романе, збирке приповедака, драме и сонгове. Поред наведених, у стваралаштву лауреата такође значајно место заузимају колумне са тематиком из области културе. Приповедањем појединачних судбина, Ђула Гоби Фехер је на себи својствен начин створио просторну и временску слику Војводине и њених житеља, осликавши при том читав духовни паноптикон, који карактерише регију...каже у саопштењу жирија за доделу награде који су чинили Јожеф Богдан, Моника Чик, Золтан Шандор и Јожеф Ј. Фекете као председник.

„Подунавски дани Јаноша Херцега“ се настављају 27. маја на „Сусретима“ Џепног позоришта када ће се публици представити добитник овогодишње књижевне награде

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .