26 06 2019 / 09:15

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 23 decembar 2014 14:48

„Последња порука

Нелсона Манделе“

 

 

Књига Весне Југовић де Винча „Последња порука Нелсона Манделе“ представљена је у понедељак у Сомбору у Великој Сали здања Жупаније.

О књизи су, осим ауторке, говорили и књижевник и редитељ Божидар Калезић, новинар и уредник „Политике“ Љубомир Кљакић, и некадашњи дипломата Владан Шкорић. Књига Весне Југовић о Нелсону Мандели преведена је на више страних језика, а објављена је у издању Завода за уџбенике и наставна средства из Београда. Ауторка књиге је, осим осталог, нагласила да је Нелсон Мандела био човек светачке димензије, визионар који је осмишљавао и реализовао фундаменталну промену света, државник великог стила, сужањ који је после 27 година затвора постао први црни председник Јужне Африке, чијим је напорима окончан монструозни режим апартхејда, тај врх „леденог брега“ вековима таложених понижења и суровог искоришћавања црнаца од стране белих колонизатора.

Учеснике промоције примио је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, а књига је представљена у сарадњи Града Сомбора и Педагошког факултета у Сомбору. Градоначелни Сомбора  Саша Тодоровић и представник Педагошког факултета у Сомбору изразили су велико задовољство што је Сомбор  четврти град у Србији у којем се представља на овај начин дело Весне Југовић де Винча.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .