23 09 2019 / 09:53

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 22 maj 2015 15:49

„Ћирилица пише срцем“

Резултат слика за „Ћирилица пише срцем“

 

 

Завичајно удружење Срба „Коријени“ из Сомбора у сарадњи са Огранком Вукове задужбине у Сомбору и Колом српских сестара Сомбор од 21. до 24. маја организује манифестацију „Ћирилица пише срцем“.

У склопу манифестације одржава се сваки дан у поподневним часовима низ Језичких радионица  у Српској читаоници и Градској библиотеци „Карло Бијелицки,  које воде професори српског језика и књижевности. Синоћ у Српској читаоници било је предавање на тему „Почеци српске писмености“, вечерас је предавање „Почеци српске писмености“, а у суботу ће се чути предавања  „Народне пословице и изреке – школа карактера“ и  „Старе приче у новом руху“. Данас је на Главној улици постављен Штанд на којем је представљан програм манифестације. Активисткиње Кола српских сестара су пружиле прилику посетиоцима, пре свега деци, да испишу своје име на ћирилици, да боље упознају свој матерњи језик и српско ћирилично писмо. Координатори целе манифестације су мр Снежана Клепић и Влада Ђурковић.

Детаљна сатница и списак свих активности доступан је на сајту удружења "Коријени" и на фејсбук страници "Ћирилица пише срцем" .

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .