23 09 2019 / 23:07

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 29 septembar 2015 14:58

Нада Душанић и

Градска библиотека....

Rezultat slika za инфлуенца Нада Душанић

 

 

„Инфлуенца – приче о додирима“, књига приповедака сомборске књижевнице Наде Душанић била је ушла у ужи избор за „Андрићеву награду“. Познато је да је „Андрићева награда“ најзначајнија награда за жанр збирке приповедака у Србији, и као таква, долази одмах после „НИН-ове награде за роман“.

У петак, 25. септембра, жири за доделу Андрићеве награде једногласно је донео одлуку да се награда за 2014. годину додели Угљеши Шајтинцу за књигу приповедака „Банаторијум”  у издању „Архипелага“ из Београда. У ужем избору су поред збирке Наде Душанић објављене у издању Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ из Сомбора, биле књига Весне Капор  и уздању „Агора“, Миће Вујичића  од „Геопоетике“, Боривоја Герзића и  Мухарема Баздуља  у издање куће „Ренде“ и Слађане Илић  коју је издала кућа „Дерета“. Жири који је донео одлуку је радио у саставу: Славко Гордић као председник, Марко Недић и Васа Павковић као чланови жирија.

У саопштењу Градске библиотеке овим поводом се између осталог каже...“Овогодишњи Лауреат „Андрићеве награде“ Угљеша Шајтинац је прошле године добио „Европску награду за књижевност“, тако да је његова победа очекивана, али то се не може рећи и за ужи избор јер су се поред врхунских издавача из Београда, уз „Агору“ из Зрењанина која објављује нобеловце, раме уз раме, први пут се појављује и Библиотека „Карло Бијелицки“ из Сомбора. Књигу „Инфлуенца – приче о додирима“ објавила је сомборска библиотека у оквиру своје издавачке делатности на самом крају 2014. године. Нада Душанић  има претходно објављена два романа и две збирке приповедака у Народној књизи у Београду, а ово је први пут да је објавила књигу у Сомбору. Тренутно ради на рукопису романа „Цена страха“ и на припреми пројекта „Одјеци вишегласја над просторима Раванграда“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .