23 01 2018 / 15:02

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 10 januar 2018 15:14

"Dometi" - četvorobroj

za 2017. godinu

 

 

Izašao je novi broj časopisa za kulturu "Dometi", četvorobroj za 2017. godinu.Uređivanje časopisa potpisuju Dragan Babić, Kajoko Jamasaki, Vojislav Karanović, Čedomir Janičić i Tamara Babić, kao glavni urednik Saša Radojčić. Rubrike ovog četvorobroja su Anketa, Reč, Spone, Esej, Vrednovanja i Reljef Ravangrada.

U rubrici "Anketa", časopis objavljuje anketu elektronskog časopisa Serbica, koji promoviše srpsku književnost u Francuskoj. Anketa, koja je imala za cilj da što bogatije predstavi savremenu srpsku književnost, objavljena je na francuskom jeziku u maju prošle godine.

Rubrika "Reč" donosi radove Slobodana Tišme, Maše Seničić, Luke Tripkovića, Nebojše Lapčevića, Marijane Jovelić, Branka Ćurčića, Denisa Čokića, Ognjenke Lakićević, Lidije Ćirić, Dragane Mokan i Aleksandra Batinića.

U rubrici "Spone" predstavljena je poezija Haline Palamarčuk, ukrajinske pesnikinje, prozaiste i novinarke. Predrag Čičovački, autor je teksta „Laza Kostić – poliglota, kosmopolita, filozof“, objavljenog u rubrici Esej.

U rubrici "Vrednovanja" pisali su Marko Paovica, Zoran M. Mandić, Nađa Bobičić i Radomir Dabetić.

"Reljef Ravangrada" donosi priče Zdenke Feđver i tekst „Neka meni mene“ Jožefa J. Feketea o romanu Prtine, Saša Radojčić pisao je o slikama iz ciklusa "Snovi i sećanja" Nebojše Vasića.

Izdavanje četvorobroja časopisa za kulturu "Dometi" pomogli su grad Sombor i Sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .