12 12 2018 / 18:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 10 januar 2018 15:14

"Dometi" - četvorobroj

za 2017. godinu

 

 

Izašao je novi broj časopisa za kulturu "Dometi", četvorobroj za 2017. godinu.Uređivanje časopisa potpisuju Dragan Babić, Kajoko Jamasaki, Vojislav Karanović, Čedomir Janičić i Tamara Babić, kao glavni urednik Saša Radojčić. Rubrike ovog četvorobroja su Anketa, Reč, Spone, Esej, Vrednovanja i Reljef Ravangrada.

U rubrici "Anketa", časopis objavljuje anketu elektronskog časopisa Serbica, koji promoviše srpsku književnost u Francuskoj. Anketa, koja je imala za cilj da što bogatije predstavi savremenu srpsku književnost, objavljena je na francuskom jeziku u maju prošle godine.

Rubrika "Reč" donosi radove Slobodana Tišme, Maše Seničić, Luke Tripkovića, Nebojše Lapčevića, Marijane Jovelić, Branka Ćurčića, Denisa Čokića, Ognjenke Lakićević, Lidije Ćirić, Dragane Mokan i Aleksandra Batinića.

U rubrici "Spone" predstavljena je poezija Haline Palamarčuk, ukrajinske pesnikinje, prozaiste i novinarke. Predrag Čičovački, autor je teksta „Laza Kostić – poliglota, kosmopolita, filozof“, objavljenog u rubrici Esej.

U rubrici "Vrednovanja" pisali su Marko Paovica, Zoran M. Mandić, Nađa Bobičić i Radomir Dabetić.

"Reljef Ravangrada" donosi priče Zdenke Feđver i tekst „Neka meni mene“ Jožefa J. Feketea o romanu Prtine, Saša Radojčić pisao je o slikama iz ciklusa "Snovi i sećanja" Nebojše Vasića.

Izdavanje četvorobroja časopisa za kulturu "Dometi" pomogli su grad Sombor i Sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .