14 11 2019 / 13:58

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 12 jun 2019 15:06

Od 13. do 15. u Somboru

Pozorišni maraton

 


Ovogodišnji, 27. pozorišni maraton Narodnog pozorišta Sombor održaće se od 13. do 15. juna pod sloganom „Liberté, égalité, fraternité – Sloboda, jednakost, bratstvo“. Festival će sutra, 13. juna, sa početkom u 19 časova, otvoriti naša proslavljena glumica Mira Banjac. Nakon svečanog otvaranja maratona, na Velikoj sceni biće odigrana predstava Ateljea 212 „Petrijin venac“ Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića, potom sledi predstava „Striptiz“, autorski projekat Radoslava Milenkovića koju izvodi beogradski „Proces teatar“. Iste noći, publika će imati priliku da pogleda predstavu Kruševačkog pozorišta „Animals“ Uglješe Šajtinca u režiji Snežane Trišić.

Na maratonu će biti i dve predstave za decu. U petak, 14. juna, biće odigrana predstava Pozorišta mladih iz Novog Sada, „Snežna kraljica“ u režiji Biserke Kolevske, a u subotu, 15. juna, gostuje Državno pozorište za decu iz Sankt Peterburga, sa predstavom „Pepeljuga“ Šarl Peroa u režiji Romana Kamhena.

Drugog maratonskog dana, u petak, 14. juna, gostuje predstava Narodnog teatra iz Bitolja iz Makedonije pod nazivom „Nojeva Makedonija“ autorski projekat Kokana Mladenovića, potom će biti odigrana predstava „Mirna Bosna“ Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog u izvođenju Kamernog Teatra 55 iz Sarajeva. Za kraj druge festivalske večeri, odigraće se predstava „Crvena“ Džona Logana u režiji Danila Marunovića u izvođenju Grad Teatra Budva i „Mapa izmišljene stvarnosti“ autorski projekat Slobodana Beštića u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd u koprodukciji sa Prita medija iz Beograda.

U subotu, 15. juna, publika će moći da pogleda predstavu „Večera budala“ u režiji Božidara Đurovića, u izvođenju Zvezdare teatra Beograd, potom predstavu „Ovaj će biti drugačiji“ Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić u izvođenju Ateljea 212 i predstavu Državnog pozorišta „Ševčenko“ iz Harkova iz Ukrajine „Zamak“ Franca Kafke. Maraton zatvara predstava Narodnog pozorišta Sombor sa predstavom „Tenor na zajam“ Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević. Predstava će se odigrati na Velikoj sceni dva sata posle ponoći. Nakon izvođenja sledi dodela nagrada za glumicu i glumca sezone kao i tradicionalni Cvetni udar.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .