17 10 2019 / 13:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 27 septembar 2019 16:06

Čedomir Janičić

"Et in Arcadia Ego”

 

video prilog

Čedomir Janičić, muzejski savetnik istoričar umetnosti Gradskog muzeja Sombor predstavio je, u sali biblioteke dečjeg odeljenja u Somboru, zbirku priča pod nazivom “Et in Arcadia Ego”.

Zbirka sadrži 14 priča, nastalih u većem vremenskom rasponu koji obuhvata period od tranzicije, kraj jugoslovenske Arkadije i početak novog, umreženog dobe. Zbirka pokazuje nemogućnost zasnivanja novih arkadija bez obzira na to da li se radilo o intimnim uspomenama, ideološkim rajevima na zemlji, begu u umetnost, očekivanjima od drugačijih geografskih i istorijskih ambijenata od onih u kojima živimo.

O knjizi je govoro Branko Ćurčić, književnik i Čedomir Janičić, autor, a domaćin večeri bila je Nataša Turkić, direktor Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki”.

Čedomir Janičić je rođen 1967. godine u Zadru. Osnovnu i srednju školu završio je u Somboru, a na Filozofskom fakultetu u Beogradu diplomirao je istoriju umetnosti. Objavljuje poeziju i prozu u književnim časopisima i onlajn portalima,a  zastupljen je i u nekoliko regionalnih zbornika proze i poezije.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .