23 01 2019 / 07:16

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
utorak, 28 januar 2014 16:42

КУЛТУРА, О ТОМЕ СЕ РАДИ !

„Култура, о томе се ради“ је мото који ће пратити сва дешавања у 2014 години у организацији  Културног центра „Лаза Костић“ истакао је данас на конференцији за медије директор Културног центра Михајло Несторовић.

Очекује нас низ изузетних културних дешавања у нашем граду а најзначајније од свих су три светске изложбе коју ће љубитељи уметности имати прилику да виде премијерно не  Сомбору него у Србији уопште. Ради се о изложбама „American pop art“,, затим „Мајстори светске еротске фотографије“ и „Matisse jazz“.

Поред ове три ексклузиве су „Сомборске музичке вечери“ у априли месецу где се очекује долазак уметника као што су Кемал Гекић и Един Карамазов, у мају очекује нас Фесивал „Шарени свет“ који ће се ове године проширити програмима не само за децу него и омладину, затим у јуну традиционални, четврти по реду „Green Town Jazz Fest“, а у октобру јединствена манифестација на овим просторима „Ликовна јесен 2014“. Културни центар „Лаза Костић“ за ову годину припрема још једну нову манифестацију под називом „Арт окупација“ која ће у августу бити део „Сомборског лета“ који припрема Туристичка организација Града Сомбора.

Директор Културног центра Михајло Несторовић је на крају рекао да је планирано да се ове године, уколико се све обави како је планирано, отвори у септембру и велика реновирана сала Културног центра и то значајном изложбом „Коњовић – Шумановић“ и музичким маратоном. Културни центар је за све програме учествовао на покрајинским и републичким конкурсима за доделу средстава и очекивања су да ће уз своја средства и средства из градског буџета за културу успети да реализује све плланове за 2014 годину.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .