17 11 2019 / 20:40

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 16 septembar 2014 15:28

САЊА  СТЕПАНОВИЋ

Самостална изложба аутора Сање Степановић из Сомбора и Данила Милошева „Востока“ из Вршца отворена је у четвртак 11. септембра, у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду. Изложени радови су настали за класик домаћег андерграунд стрипа „Луна“ и „Повратак на Луну“ и најава су одржавања манифестације „8. новосадски стрип викенд“, као и објављивања истоимене стрип књиге у издању Студентског културног центра Нови Сад и Креативне радионице „Бункер“.

Изложбу је отворила директорица Музеја савремене уметности Војводине Сања Којић Младенов. Јован Гверо, уредник издања стрип књиге „8. новосадски стрип викенд“, је овом приликом нагласио да су радови Данила Милошева и Сање Степановић цртачки убедљиви, доследни и узбудљиви, те да су аутори поставили високе стандарде, који подразумевају много комплекснији приступ свету у којем живимо, али и уметности, пре свега.

Истовремено је, у петак 12. септембра, одржана и промоција самог издања у оквиру „Новосадског стрип викенда“, у здању популарне „Фабрике“. Стрип „Луна“ настао је половином деведесетих година прошлог века у сарадњи Востока и Грабовског, а „Повратак на Луну“ током 2013. године, као ауторско дело „Востока“ и Сање Степановић. Штампање ове књиге помогао је Покрајински секретаријат за спорт и омладину у оквиру акционог плана за младе.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .