18 09 2019 / 22:53

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 28 septembar 2015 16:32

„Унутрашњи немир“

Данијела Першића Дака

 

 

„Унутрашњи немир“ је назив самосталне изложба сомборског уметника Данијела Першића Дака, која је отворена у петак, 25. септембра, у Ликовној галерији Културног центра у Кули. Изложено је 22 слике, рађене техником уља на платну, на којима преовладава мотив коња, виђен уметниковим очима, а које карактерише препознатљива позадина за овог уметника.

Данијел Першић Дак је рођен у Сомбору. Учесник је многих ликовних колонија у земљи и иностранству, до сада је самостално излагао два пута, те му је ово трећа самостална изложба.

На самом почетку отварања изложбе, присутне је поздравила Снежана Давидовић, галериста у Културном центру у Кули, а након ње, стихове Десанке Максимовић прочитала је Милица Буквић. Изложбу је званично отворио ликовни педагог и академски сликар Милош Пејовић, који је истакао да је „Першићев сликарски језик јасан, разговетан и лако разумљив, а истовремено тајанствен, необуздан и енергичан. Данијел је сликар који слика душом.“, рекао је Пејовић.

Уметник се захвалио присутнима, пријатељима, колегама уметницима, УГ „Буњевачко коло“ Сомбор и фирми „Арс“, који су подржали његов рад и који подржавају његову уметност. Изложба ће бити постављена до 10. октобра.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .