23 03 2019 / 18:36

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 15 avgust 2017 14:27

Најава

ликовне колоније

"ЕЛАН - 2017"

 

видео прилог

 

 

Ликовна колонија "Елан" биће овог викенда по 22. пут одржана у Казнено-поправном заводу у Сомбору, заједно са 15. Ликовном колонијом осуђених лица, која издржавају казну у казнено-поправним установама у Србији.

Колонија почиње са радом у петак, када ће бити организована радионица „Пут до слике“. Субота ће почети обележавањем Преображења Господњег, које се симболично обележава у Казнено-поправном заводу.

Колонија је замишљена као сусрет и рад ликовних уметника и осуђених лица, где ће афирмисани и школовани ликовни уметници дати смернице осуђеним лицима која имају таленат и искуство за сликарство. Селектор ликовне колоније је сомборски уметник Миленко Буиша.

Селектор и презентер ове надалеко познате ликовне колоније је књижевник, новинар и ликовни критичар Давид Кецман Дако.

Сатница предстојеће колоније је следећа: од 10.30 испред Завода биће обележена слава Преображење, од 13 сати је презентација рада у графици, у 14 сати је презентација „Приручника о бојама“ о методама фракталног цртежа, а од 17 сати је предвиђена изложба насталих радова и награђивање најуспешнијих. У вечерњим сатима, од 19 сати биће отворена изложба фотографија аутора Игора Чоко у Градској кући, а круна колоније је отварање ретроспективне изложбе у 20 сати на платоу испред Жупаније.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .