13 12 2018 / 01:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 15 avgust 2017 14:27

Најава

ликовне колоније

"ЕЛАН - 2017"

 

видео прилог

 

 

Ликовна колонија "Елан" биће овог викенда по 22. пут одржана у Казнено-поправном заводу у Сомбору, заједно са 15. Ликовном колонијом осуђених лица, која издржавају казну у казнено-поправним установама у Србији.

Колонија почиње са радом у петак, када ће бити организована радионица „Пут до слике“. Субота ће почети обележавањем Преображења Господњег, које се симболично обележава у Казнено-поправном заводу.

Колонија је замишљена као сусрет и рад ликовних уметника и осуђених лица, где ће афирмисани и школовани ликовни уметници дати смернице осуђеним лицима која имају таленат и искуство за сликарство. Селектор ликовне колоније је сомборски уметник Миленко Буиша.

Селектор и презентер ове надалеко познате ликовне колоније је књижевник, новинар и ликовни критичар Давид Кецман Дако.

Сатница предстојеће колоније је следећа: од 10.30 испред Завода биће обележена слава Преображење, од 13 сати је презентација рада у графици, у 14 сати је презентација „Приручника о бојама“ о методама фракталног цртежа, а од 17 сати је предвиђена изложба насталих радова и награђивање најуспешнијих. У вечерњим сатима, од 19 сати биће отворена изложба фотографија аутора Игора Чоко у Градској кући, а круна колоније је отварање ретроспективне изложбе у 20 сати на платоу испред Жупаније.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .