14 11 2018 / 13:22

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 17 oktobar 2017 14:04

„Miholjdanski krajolik“

 

 

„Miholjdanski krajolik“, naziv je likovne kolonije, osnovane ovih dana, pod okriljem Gerontološkog centra Sombor. Namera organizatora i uređivačkog tima je da ova humanitarna stvaralačka manifestacija bude priređivana svake godine i uvek u danima Miholjskog leta, da okuplja likovne umetnike akademskog zvanja, te da na taj način bogata umetnička riznica Gerontološkog centra bude u znaku savremenih likovnih tendencija.

Trodnevni saziv „Krajolika“ počeo je u petak, 13, a završio se u popodnevnim satima, u nedelju, 15. oktobra. Na predlog Davida Kecmana Dake, pokretača, selektora i urednika kolonije, pozivu za učešće u prvom sazivu odazvale su se akademske slikarke najmlađe i srednje generacije. Kolonija je održana u Domu penzionera. Organizator i operativni urednik „Miholjskog krajolika“ je Višnja Kecman.

Pri susretu i razgovoru sa učesnicama ove manifestacije, Zoran Drča, direktor Gerontološkog centra Sombor, uz reč zahvalnosti na ovom humanom gestu, svima je uputio poziv da budu trajno stvaralačko jezgro i da pri organizovanju novog susretanja budu ne samo gosti, nego i domaćini slikarima, koji na njihovu preporuku o Miholjdanu budu stizali u ovaj prostor i među ljude koji se raduju njihovim ostvarenjima.

Od dvadeset radova, slika rađenih mahom u tehnici ulja i akrila, biće priređena pokretna izložba, najpre u Somboru, a potom u Kuli, Vrbasu, Novom Sadu, Subotici i Beogradu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .