19 02 2019 / 06:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 17 oktobar 2017 14:04

„Miholjdanski krajolik“

 

 

„Miholjdanski krajolik“, naziv je likovne kolonije, osnovane ovih dana, pod okriljem Gerontološkog centra Sombor. Namera organizatora i uređivačkog tima je da ova humanitarna stvaralačka manifestacija bude priređivana svake godine i uvek u danima Miholjskog leta, da okuplja likovne umetnike akademskog zvanja, te da na taj način bogata umetnička riznica Gerontološkog centra bude u znaku savremenih likovnih tendencija.

Trodnevni saziv „Krajolika“ počeo je u petak, 13, a završio se u popodnevnim satima, u nedelju, 15. oktobra. Na predlog Davida Kecmana Dake, pokretača, selektora i urednika kolonije, pozivu za učešće u prvom sazivu odazvale su se akademske slikarke najmlađe i srednje generacije. Kolonija je održana u Domu penzionera. Organizator i operativni urednik „Miholjskog krajolika“ je Višnja Kecman.

Pri susretu i razgovoru sa učesnicama ove manifestacije, Zoran Drča, direktor Gerontološkog centra Sombor, uz reč zahvalnosti na ovom humanom gestu, svima je uputio poziv da budu trajno stvaralačko jezgro i da pri organizovanju novog susretanja budu ne samo gosti, nego i domaćini slikarima, koji na njihovu preporuku o Miholjdanu budu stizali u ovaj prostor i među ljude koji se raduju njihovim ostvarenjima.

Od dvadeset radova, slika rađenih mahom u tehnici ulja i akrila, biće priređena pokretna izložba, najpre u Somboru, a potom u Kuli, Vrbasu, Novom Sadu, Subotici i Beogradu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .