22 05 2019 / 08:09

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 23 avgust 2018 14:51

Otvoren 6. "Somborski salon"U Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić"  otvoren je 6. "Somborski salon" koji se smatra smotrom somborskog likovnog stvaralaštva.  Ovogodišnju selekciju radova napravio je Sava Stepanov, likovni kritičar i istoričar iz Novog Sada. Stepanov je prilikom otvaranja izložbe istakao da samo pravi umetnik može da napravi umetnost i da se na ovakvim izložbama može videti nešto više od same slike. Izložba nudi jednu novu duhovnost, jedno uverenje da je moguće savladati neke prepreke koje nam svet i vreme u kome živimo stalno proizvode.

Saša Milić, direktor Kulturnog centra "Laza Kostić", prilikom obraćanja publici, napomenuo je da selektor nije imao ni malo lak posao, i da je ovogodišnji salon, u mnogim aspektima, a pre svega po kvalitetu, prevazišao sve dosadašnje.

Nagrada za najbolji rad ovogodišnje smotre somborskog likovnog stvaralaštva, otišla je u ruke Mile Aleksić za njen rad pod nazivom"Pokušaj drugi". Posetioci 6. "Somborskog salona" mogu do 8. septembra, do kada je otvorena ova postavka, pogledati radove 28 somborskih umetnika.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .