17 01 2020 / 15:02

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 02 septembar 2016 15:21

Изложба Драгана Ракића

 

видео прилог

 

 

Изложба Драгана Ракића, „Драган Ракић - ЈЕДАН, ОНЕ, УНО, ЕИН, уметност, истраживања, активизам 1989-2009“,  отворена је у Галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор .

Ретроспективна изложба Драгана Ракића, уз пратеће програме одржана је у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду, у периоду од 27. маја до 21. јуна 2016. године, а од синоћ па до 23. септембра моћи ће да је види исомборска публика . Аутори изложбе су мр Сузана Вуксановић, саветница Музеја савремене уметности Нови Сад и кустос Градског музеј Сомбор Чедомир Јаничић. Ретроспектива, као и пратећи монографски каталог, за намеру и потребу има историзацију, својеврсну музеализацију уметности, уметничког рада и деловања Драгана Ракића, његових истраживања и активизма. Кроз анализу четири проблемске целине, уз биографију и библиографију уметника, дат је увид у хронологију деловања уметника — као једног од најзначајнијих представника нове скулптуре у Војводини; као члана продукције Асоцијације Апсолутно; као члана продукције “VacuumPack” радионице, те кроз педагошки рад на Академији уметности у Новом Саду и сарадње са УГ „Раванград” из Сомбора.

На отварању изложбе сомборцима су се обратилли директрор Музеја Бранислав Машуловић и аутори поставке.

Чедомир Јаничић је најавио да ће као и у Новом Саду, ова изложба имати и пратећи програм, 12.09.(18 сати Трибина “Драган  Ракић …уметник, учитељ, пријатељ…., 20. и 21. 09. ( 18 сати – Промоције “Драган и Раванград”), који ће бити одржан у простору Галерије савремене уметности Градског музеја.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .