17 01 2020 / 14:10

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 20 septembar 2016 16:03

Легат породице Тодоров

 

 

 

Градски музеј у Сомбору управо је ових дана добио на поклон легат чији је дародавац породица Тодоров из Сомбора.

Легат сачињавају 294 предмета међу којима су многобројне књиге, документи (честитке, плакати, уговори, програми за концерте, признанице), ручни рад са богатим примерцима веза, салвета са везеним монограмима, јастучнице, гоблени, миљеи. Разни предмети текстила са калупима за вез, бенкицама за новорођенчад, пластронима, узорцима чипке, конци, одевни предмети. Предмети асесоара са лепезом, рукавицама, шеширима, ешарпама. Многобројни предмети од порцелана и стакла са чашама, шољама, тањирима, чајницима, кутијама за накит и сл. Од предмета израђених од метала издвајају се кухињски прибор за спремање хране, тигањи, модле и алат.

У саопштењу добијеном из Музеја, овим поводом, каже се да … “Дародавци попут  породице Тодоров веома су значајни за сам музеј који представља важан део широког контекста градске баштине, па ни сам град Сомбор није имао захвалнијег и заслужнијег дародавца из редова својих грађана.

Овако даривање, богато и велико, безусловно и сложено по садржају у себи носи један изузетан животни принцип и жељу да задовољство и радост трају ширећи на даље сам чин доброчинства.Градски музеј се и овим путем захваљује породици Тодоров, али и користи прилику да позове и све остале суграђане да својим чином даривања помогну музеју у даљем очувању богате културно- историјске традиције нашег подручја.”

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .