18 11 2019 / 19:40

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 03 novembar 2016 16:53

„Кутија сећања“ - живот

јеврејске породице Дрелих....

 

видео прилог

 

 

У сомборском Градском музеју отворена је изложба „Кутија сећања“. Ова изложба приказује живот јеврејске породице Дрелих пре, током и по завршетку Другог светског рата.

Фотографије ове породице сачувала је Михал Тулпан, кћерка Магде Дрелих и Моше Мусафије, преживелих из Аушвица, који су након тога изградили нов живот у Израелу. Магда и Моша су један део живота провели у Сомбору и велик број фотографија је управо из Сомбора. Изложбу је у Сомбору организовала Јеврејска општина Сомбор.

Отварању изложбе, поред великог броја гостију И прјатеља ове јеврејске породице, присуствовао је  заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, др Небојша Кузмановић, као и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и Немања Сарач, члан Градског већа. Изложбу је отворио је проф. др историчар Милан Ристовић.

Изложба „Кутија сећања”је начин да се кроз фотографије једне обичне, а у исто време и потпуно посебне сомборске породице, проговори о 20 веку на овим просторима и о Холокаусту. Да се не заборави….

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .