21 11 2019 / 16:58

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 04 novembar 2019 16:19

"Zdravstvena tribina" za kraj

„Sunčane jeseni života“

 


Na samom kraju manifestije „Sunčana jesen života“ koju svake godine tokom oktobra u svom prostoru održava somborski Gerontološki centar, u objektu ove ustanove na Prvomajskom bulevaru, priređena je značajna zdravstvena tribina posvećena promociji nekoliko stručnih knjiga otkrivačkog sadržaja.

Reč o knjizi „Osnovi gerijatrije“, koje je delo akademika univerzitetskog profesofa dr Rajka Igića, te „Kardio kuvar“, kao i „Srce“ porodočni informator o oboljenjima srca čiji je autor dr medicine Živojin Jonjev.

Nakon pozdravne reči direktora Zorana Drče, pažnja je najpre bila usredsređana delu dr Igića „Osnovi gerijatrije“ čiji je izdavač Fondacija „Veljko Petrović“ u Somboru. O profesoru Igiću i svestranosti njegove stvaralačke ličnosti govorili su dr Živojin Jonjev, istaknuti kardio hirurg iz Novog Sada, dr Ladislav Fekete, direktor somborske Gimnazije „Veljko Petrović“, a o konceptu, sadržaju i značenju ovog dela u oblasti gerijatrije čula se analitička reč Janka Drče, psihologa iz Novog Sada, kao i prof dr Jovan Vukobratov, univerzitetski profesor i osnivač katedre gerijatrije na novosadskom Medicinskom fakultetu.

Pažnju prisutnih u drugom delu tribine privuklo je veoma zanimljivo izlaganje dr Jonjeva o delima čiji je autor i koja su mnogo čemu jedinstvena i značajna za oblast zdravstva, posebno u kardiologiji.

Ovom događaju su, osim zaposlenih u oblasti zdravstva i socijalne zaštite iz Sombora, prisustvovali predstavnici gerontoloških centara iz Apatina, Kule i Vrbasa.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .