23 09 2019 / 14:26

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
petak, 27 mart 2015 16:40

Представа "Доктор Нушић"

најбоља на "Данима комедије"

Резултат слика за Представа "Доктор Нушић"

 

 

Представа "Доктор Нушић" Бранислава Нушића у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта је проглашена за најбољу на 44. Позоришном фестивалу најбољих комедиографских остварења Србије "Данима комедије” у Јагодини. Тим поводом добиће се награда "Мија Алексић", која је установљена 1995.године у знак сећања на великана српског глумишта, а уручиће је, по традицији, супруга покојног глумца, Беба Алексић.

"Статуете ћуран" за најбоље глумачко остварење добилу су Биљана Кескановћ за улогу Маре и Саша Торлаковић за улогу Животе у престави "Доктор Нушић". Најбољом младом глумицом, жири је прогласио Милицу Јаневски за улогу Славке у представи "Доктор Нушић", а најбољи млади глумац је Бранислав Трифуновић за улогу Милорада у истој представи. Награду за сценографију добила је Марија Калабић за сценографију представе "Доктор Нушић".

Награде ће бити уручне сутра увече, на Светски дан позоришта, када ће бити прочитана порука Међународног позоришног института коју је ове године, по позиву, написао пољски редитељ Кшиштоф Варликовски.

 

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .