23 01 2020 / 05:21

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
utorak, 12 maj 2015 14:30

У Народном позоришту

“Не играј на Енглезе” и

“Урнебесна трагедија”

Резултат слика за позориште сомбор

 

 

У Народном позоришту у Сомбору у мају месецу следе две представе гостујућих ансамбала.

У среду, 20. маја у 20 часова, на Великој сцени игра се представа “Не играј на Енглезе”, Владимира Ђурђевића, у режији  Богдана Јанковића, коју изводи Културни центар Нови сад и “Театар 34”. У позиву за представу се, између осталог, каже да је ово једна драма где су ликови изузетно реалистични, невероватно смешни и незамисливо тужни у исто време. Поседује јединство места, времена и радње, а својом тематском и идејном основом обухваћа судбину читаве једне генерације и сажето описује стање ствари на крају једне епохе. Играју Ервин Хаџимуртезић, Бранислав Јерковић и Ђорђе Симић.

У петак, 29. маја у 20 часова, на Великој сцени гостује Црногорско народно позориште из Подгорице са представом “Урнебесна трагедија”, Душана Ковачевића, у режији Вељка Мићуновића.

У позиву на ову представу се каже… Ради се својеврсној траги-комедији, која има одлике водвиља. У лудилу породичних односа се одражава лудило друштва. Представа ће бити изведена у оквиру селекције националне драме и позоришта на 60. Стеријином позорју, које ће бити одржано у Новом Саду, од 26. маја до 3. јуна. Играју Младен Нелевић, Ана Вујошевић, Вуле Марковић, Нада Вучевић.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .