28 01 2020 / 05:11

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 jun 2015 15:26

Трећи дан

"23. Позоришног маратона"

“Ко се боји Вирџиније Вулф?”

“Догвил”

 

 

У оквиру трећег дана “23. Позоришног маратона“ у уторак на Великој сцени изведене су две представе.

Гости из Словеније ансамбл Гледалишче Копар,  извео је представу “Ко се боји Вирџиније Вулф?” по тексту Едварда Олбиа у  режији Вито Тауфера.

Ради се о драми која је први пут изведена још давне 1962. године и имала подељен пријем код публике, али се зато касније играла на многим сценама широм света. Аутора је  инспирисао графит “Ко се боји Вирџиније Вулф?” на једном локалу у Гриниџ Вилиџу и реакције  американаца на њега. Кроз дијалоге два брачна пара, једног старије другог млађе доби, добија се својеврсна критика америчког друштва, институције закона и његовог поимања у друштву. У представи "Ко се боји Вирџиније Вулф" играју Мојца Партљич, Алеш Валич, Тјаша Хроват и Рок Матек.

У вечерњем термину  група „Миксер Хаус“ и Студенти културни центар Нови Сад  извели су сценски комад “Догвил”.

Много добре музике, одличног текста и маестралне глуме. На сцени су три музичара, две глумице и глумац, у интеракцији са видеом, односно сценама на великом платну. Позоришну адаптацију сценарија истоименог филма Ларса фон Трира, режирао је Кокан Младеновић, а музику коју је компоновао Марко Грубић изводе уживо поред Грубића, Андријана Беловић и Јамал Ал Кисwани . Ради се о једној психолошкој причи која показује реакције социјално изолованих људи у једном граду у који долази једна личност због које временом сви показују своје право лице. Бранислав Трифуновић игра све мушке улоге у комаду, а улогу Грејс и све остале женске улоге играју Милица Мајсторовић и Тамара Алексић.

Вечерас се такође играју две представе и то представа “Норса Грегор” по тексту и режији Неда Р.  Бриц  а у копродукцији  ансамбала из Словеније, Аустрије И Италије. Од 22 сата Народно позориште Кикинда  изводи представу “Каубоји” Саше Аночића у режији Кокана Младеновића. У четвртак и петак на програму “23. Позоришног маратона“ су по 4 представе а комплетан распоред на сајту Народног позоришта и као и сајту ТВ Среће.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .