24 03 2019 / 10:53

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
petak, 14 septembar 2018 16:05

Završava se

Prvi somborski filmski festival

 

Video prilog

 

Porodica naroda“ – prvi somborski filmski festival Dunavsko panonske regije ušao je u svoju završnicu. Ideja za ovaj festival krenula je od predloga gradonačelnice Sombora, Dušanke Golubović i holivudskog glumca Džona Sevidža, da se u Somboru organizuje filmski festival.

Tokom festivala prikazano je 20 filmskih ostvarenja iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske Rumunije i Australije. Filmovi su podeljeni u četiri selekcije: a to su glavna selekcija, selekcija strudentskih filmova, selekcija core diplomatiqum i selekcija „Kad bi Sombor bio holivud“.

Pored glavne selekcije, najviše pažnje su privukli filmovi iz studentske selekcije. To nam je bio sasvim dovoljan razlog da se nađemo sa glumicom Majom Šušom koja je predsednik žirija studentske selekcije. Na samom početku smo je pitali kako je zadovoljna odabirom filmova.

Pokušali smo od Maje da saznamo da li do sada ima favorita među odgledanim filmovima.

U žiriju selekcije studentskih filmova nalazi se i Slaven Došlo, popularni glumac, koji je rodom iz Sombora. Za televiziju Sreće ističe koliko je važno što je Sombor dobio svoj filmski festival.

Budući da „Porodica naroda“ traje do nedelje 16. septembra, pitali smo Slavena kojim rečima bi pozvao ljude da dođu i pogledaju makar jedan film iz pomenutih selekcija prvog somborskog filmskog festivala.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .