17 11 2019 / 01:08

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
sreda, 13 oktobar 2010 15:53

ПОЧИЊЕ ДРАМСКА СЕКЦИЈА У ДОМУ УЧЕНИКА У СОМБОРУ

Сомборски Дом ученика основних и средњих школа организује од 2008 године Међународни фестивал драмског стваралаштва. Поводом тога тј наредног Фестивала драмског стваралаштва руководство Дома је одлучило да у сарадњи са Олгицом Несторовић глумицом Народног позоришта Сомбор покрене мало другачију драмску секцију него протеклих година.

Драмска секција неће имати за циљ само направитити представу за ту манифестацију него пружити сваком ђаку прилику да се упозна са широким спектром које нуди драмска уметност и позориште...

( говор Олгице Несторовић у опцији ВИДЕО ВЕСТИ )

За Дом ученика средњих школа у Сомбору, многи кажу да је  најбољи у Србији. 225 ученика из суседних општина - Оџаци, Апатин, Кула, Врбас, Србобран, Бач, Бачка Паланка, Бачка Топола - смештено је у двокреветним или трокреветним собама, свака са купатилом, интернетом, уметничком сликом на зиду. У 12 соба у приземљу постављени су телевизори. Ту су и четири учионице, са климом, кухиња и трпезарија са веома разноврсним менијем. У установи ради много  спортских, ликовних, музичких секција. Хол Дома већ је постао престижно галеријско место у граду, организовано је више од 130 изложби, у галеријском фонду је око 200 слика. Ту се често организују књижевне вечери, трибине...Сомборци су двапут били домаћини републичке „Домијаде“, више пута регионалних сусрета. Такви услови за живот  доводе тога да сваки ђак поправља свој успех у школи и из Дома излази са бољим просеком оцена од оног са којим је дошао. А то је основни циљ свих запослених у Дому које стручно и изузетно квалитетно води директор Миланко Јовичић.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .