13 12 2018 / 18:01

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
23.1.2014. ШТРАЈК PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 23 januar 2014 17:48

У СОМБОРУ У ШТРАЈКУ УПОЗОРЕЊА УЧЕСТВОВАЛО

2.837 ЧЛАНОВА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА

СРБИЈЕ ОРГАНИЗОВАНИХ У

46 СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

Представници Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињених гранских синдиката Независност организовали су данас на радним местима у предузећима и установама широм Србије у периоду од 11 до 12 сати једносатни штрајк упозорења да би изразили незадовољство предложеним изменама и допунама Закона о раду.

Синдикати су тај штрајк најавили још пре десетак дана, када су затражили повлачење закона о раду на дораду, и повлачење из скупштинске процедуре закона о приватизацији и стечају, као и смену министра привреде Саше Радуловић. Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић је, почетком недеље, након седнице Социјално-економског савета, објаснио да нацрт измена Закона о раду није био ни у владиној, а камоли у скупштинској процедури и да ће се у наредних месец, два или три настојати да се донесе добар закон који ће омогућити лакше пословање послодавцима и нормалан положај радника. Синдикати ипак нису одустали од најављеног штрајка упозорења, као ни од протеста представника предузећа у реструктурирању, које су најавили за 24. јануар.

И у нашем граду чланови синдиката су се прикључили штрајку упозорења и на сат времена су стале многе службе у Сомбору. Са председником Савеза Самосталних синдиката у Сомбору Зораном Пурићем обишли смо неколико места у Сомбору где се штрајковало

Радници у Јавним предутећима и у здравству испоштовали су Закон и у оваквој прилици није штрајковало 30 % радника али су се зато остали прикључили и прекинули рад на сат времена. У сомборској пошти радило се у законским оквирима а представници синдикалне организације “Независност” су још једном истакли неслагање са покушајем да се уведе у процедуре срамни предлог Закона о раду.

Слично је било и у Општој Болници Сомбор где су рад прекинули И са осталим радницима у Србији се солидарисали чланови Синдиката запослених у здравству И социјалној заштити

 

После једносатног штрајка упозорења поразговари смо са председником Савеза Самосталних синдиката у Сомбору Зораном Пурићем и добили податак  да је На територији Сомбора у штрајку упозорења учествовало је  2.837 чланова Савеза самосталних синдиката Србије организованих у  46 синдикалних организација.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .