20 01 2019 / 21:14

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
27.1.2014. ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 3
LošeNajbolje 
ponedeljak, 27 januar 2014 15:47

СВЕТОСАВСКА СВЕЧАНОСТ

НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У СОМБОРУ

Приказује се 01 Izvođenje Svetosavske himne.JPG

У традицији својих претходница, пре свега Српске учитељске школе – Препарандије, у којој је дан Светог Саве свечано обележаван још од половине XIX века, Педагошки факултет у Сомбору и ове године обележио је датум посвећен најзначајнијем српском светитељу, просветитетељу, државотворцу, законодавцу и књижевнику.

Програм Светосавске прославе, у присуству гостију, студената и запослених на Педагошком факултету, извели су студенти овог факултета. Хор Факултета, којим је дириговала др Биљана Јеремић, извео је три песме посвећене Светом Сави, а затим, у пратњи оркестра, и сплет традиционалних српских песама. Поетске и прозне одломке из дела о Светом Сави говорили су студенти Матеа Солдо, Игор Смољанац, Николина Драгић, и Наташа Спировски.

У име Педагошког факултета све присутне поздравила је доц. др Данијела Петровић, продекан за међународну сарадњу, а овогодишњу светосавску беседу изрекао је проф. др Тихомир Петровић, који је, осим осталог, рекао да „окупљени у светлости јануарског дана, испуњени осећањем важности и узвишености тренутка, сложни смо у једној мисли: наш народ није имао заслужнијег сина од Светог Саве“, те да данас „сагледавамо неизрачунљиву вредност човека високе културе и видика светских“ и „препознајемо дело које је оставило несагледиве трагове у српској повесници“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .