23 09 2019 / 20:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
3.2.2014. ЗИМСКА СЛУЖБА PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 03 februar 2014 17:41

ЗИМСКА СЛУЖБА СОМБОР

Приказује се Svrake 1.jpg

Током протеклог викенда јак ветар и ледена киша стварали су озбиљне проблеме у одвијању саобраћаја и на подручју Сомбора, а посебно је било отежано кретање пешака по тротоарима у суботу и недељу због створене поледице.

Зимска служба града Сомбора је протекла три дана водила борбу са сметовима који су на појединим местима достигли и до метар и по снега. Како сазнајемо од Синише Раича руководиоца у зимској служби, свака три сата су прочишћавани путеви првог приоритета, а потом је по њима посипана со. Због наноса снега био је критичан путни правац Сомбор- Чонопља, ка салашким насељима Ленија, Градина, Чичови, као и на улазу у Растину.

Тзв. путеви другог приоритета ( кроз салашка насеља) су до сада очишћени, а у тренутку писања овог извештаја (14 х) прочишћава се и пут ка насељу Крушевље, код Гакова. Очишћени су и путни правци према салашима и ван Плана зимске службе: ка Билићу, Обзиру, Мајевици, Швракама, Шапоњама…

С обзиром на то да су градске улице тзв. првог приоритета у више наврата током викенда посипане сољу, саобраћај се цело време одвијао, мада успорено, због неопходне опрезности и мокрих коловоза.

Мала зимска служба је интервенисала у више наврата током викенда. У петак поподне је посипана со по бициклистичким стазама око Венаца, на Апатинском путу, на Тргу Цара Уроша (испред Жупаније), по пешачким стазама у Парку хероја, на Првомајском булевару и у Парку Иве Лоле Рибара.

У недељу је сољење поново вршено на истим местима из претходног дана, али и  по јавним површинама вам Плана зимске службе – на прилазима градским школама и око зграде Пензијског и социјалног осигурања.

Током данашњег дана со је посипана по Змај Јовиној улици, и око зграда неколико градских Месних заједница.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .