21 01 2020 / 14:54

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
4. 2.2014. НСЗ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 04 februar 2014 16:47

“ТЕХНИЧКА ПОДРШКА

ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА”


 

 

Из Филијале Сомбор Националне службе за запошљавање  стиже и обавештење  о програму подршке запошљавању  Рома. Ради се о  Пројекту “Техничка подршка за инклузију Рома” који финансира Европска унија, а спроводи Мисија ОЕБС-а у Србији. Један од циљева пројекта је повећање запошљавања Рома и Ромкиња. Како би се постигао задати циљ, Мисија ОЕБС-а у Србији и њен партнер на пројекту “Секонс” – Група за развојну иницијативу, спровешће мапирање успешних економских иницијатива за запошљавање Рома и Ромкиња као и предузетника/ца и самозапослених Рома и Ромкиња.

У склопу тога, позивају се …

1. Предузетници или власници микро, малих и средњих предузећа који су Роми или Ромкиње, такодје и они који нису Роми, али који запошљавају Роме и Ромкиње, а регистровани су у Агенцији за привредне регистре,

Такодје и Представници удружења грађана или задруга који кроз пословну делатност радно ангажују Роме, а регистровани су у Агенцији за привредне регистре,

да пријаве своје иницијативе или предузећа која успешно запошљавају Роме и Ромкиње као и успешне примере предузетништва Рома и Ромкиња за учешће у Програму подршке запошљавању Рома и Ромкиња.

Пројекат “Техничка подршка за инклузију Рома” креирао је Програм подршке запошљавању Рома и Ромкиња у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање и социјалну политику и Националном службом за запошљавање и у координацији са Саветом за унапређивање положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома и Тимом за социјалну инклузију и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.

Она предузећа која желе да унапреде и прошире своје пословање и да отворе нова радна места за Роме биће изабрана кроз компетитивни процес селекције за подршку у опреми и у стручној помоћи за унапређивање даљег пословања као и у обуци за новозапослене Роме.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .